ΓΑΣΤΡΕΝΤΕΡΟΛΟΓΙΑ:
Ουλίτιδες -Στοματίτιδες -Άφθες
Οισοφαγίτιδες -Γαστρίτιδες -Έλκος στομάχου & 12/δακτύλου Γαστρική πτώση -Δυσπεψία -Λόξιγκας
Λιθίαση χοληδόχου -Δυσκινησία χοληδόχου Δυσκοιλιότητα -Διάρροια -Ευερέθιστο έντερο -Κολίτιδες

ΟΦΘΑΛΜΟΛΟΓΙΑ:
Καταρράκτης -Γλαύκωμα -Επιπεφυκίτιδα
Σπινθηροβόλα σκοτώματα

ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΑ:
Αμηνόρροια (λειτουργική) -Ανωμαλίες περιόδου
Δυσμηνόρροια -Εμμηνόπαυση
Ψυχρότητα
Κολπίτιδα -Λευκόρροια
Παρενέργειες αντισυλληπτικών

ΑΝΔΡΟΛΟΓΙΑ:
Ανικανότητα (ορισμένες μορφές)
Πρόωρη εκσπερμάτωση
Πριαπισμός

ΚΑΡΔΙΟΚΥΚΛΟΦΟΡΙΚΟ:
Ταχυκαρδίες
Υπέρταση -Υπόταση
Αρτηρίτιδες
Ακροκυάνωση -Σύνδρομο του Reynaud
Χειμέτλες (χιονίστρες)
Έλκη κιρσών
Αιμορροΐδες

ΩΤΟΡΙΝΟΛΑΡΥΓΓΟΙΑΤΡΕΙΑ:
Βαρηκοΐα -Σαλπιγγίτιδα -Τυμπανίτιδα -Ωτίτιδα
Ίλιγγοι - Σύνδρομο του Meniere
Εμβοές ώτων
Ρινίτιδες -Ρινοκολπίτιδες -Ρινοκολπική αλλεργία
Φαρυγγίτιδες -Λαρυγγίτιδες

ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΙΑ:
Έκζεμα -Κνησμός -Φωτοδερματίτιδα
Έρπης Ζωστήρας
Αλωπεκίαση
Μυρμηγκίαση -Ψωρίαση -Ακμή
Ξηρό δέρμα -Ρυτίδες

NEΥPOΛOΓIA:
Κεφαλαλγία -Ημικρανίες
Νευραλγία Τριδύμου -Μεθερπητική νευραλγία
Πάρεση Προσωπικού -Ημίσπασμος προσώπου -Τίκς
Ημιπληγία & Παρέσεις
Ισχιαλγία -Οσφυαλγία -Ραχιαλγία -Αυχενικό σύνδρομο

ΨΥXIAΤPIKH:
Νευρώσεις -Κατάθλιψη

ΑΛΛΕΡΓΙΕΣ - ΡΕΥMAΤOΛOΓIEΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ - ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΗ:
Οστεοαρθρίτιδες -Περιαρθρίτιδες -Ρευματισμοί Επικονδυλίτιδα -Τραυματολογικά επακόλουθα

ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΛΛΑ:
Υποστηρικτική αγωγή κακοηθειών
Άλγη (πόνοι) όλων των τύπων
Σπασμοφιλία ,
Αϋπνία
Παχυσαρκία- Αδυνάτισμα
Κόψιμο του καπνίσματος

Σχεδόν πάντοτε η θεραπεία με βελονισμό ακολουθείται με τον κατάλληλο συνδυασμό φυτοθεραπευτικών σκευασμάτων και, εάν είναι αναγκαίο, με την κατάλληλη ενεργειακή διαιτοθεραπεία. Κατά την παραδοσιακή κινέζικη ιατρική, το Γιάνγκ -μέρος της θεραπείας εξασκείται δια μέσου της βελόνας και το Γιν -μέρος από τον κατάλληλο συνδυασμό φυτικών σκευασμάτων.

Δεν νοείται λοιπόν, εκτός από λίγες περιπτώσεις, παραδοσιακός ενεργειακός βελονισμός χωρίς τη χρήση φυτών.

ΦΥΤΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
Η σύγχρονη φυτοθεραπεία αποτελεί την εξέλιξη της παλαιάς βοτανοθεραπίας. Η χρήση των φυτών στη θεραπεία είναι πανάρχαια, όσο και ο άνθρωπος. Πάρα πολλά φάρμακα στην αρχική τους προέλευση προέρχονται από φυτά.

Ένα παράδειγμα είναι η ασπιρίνη (σαλικυλικό νάτριο) το οποίο κατ' αρχήν προέρχονταν από το δέντρο Saliχ alba, λόγω της υψηλής περιεκτικότητας σαλικυλικού οξέος, αλλά χωρίς να παρουσιάζει τις έντονες παρενέργειες της ασπιρίνης.

Αυτό, αν και παράδοξο, οφείλεται στο ότι το φυτό δεν περιέχει μόνο την κύρια δραστική ουσία αλλά και άλλες που δρουν συνεργικά, μειώνοντας τις παρενέργειες και αυξάνοντας τη θεραπευτική ισχύ. Η καθαρή χημική ουσία επιδιώκεται από τις βιομηχανίες για λόγους οικονομικούς και για κατοχύρωση της χημικής φόρμουλας.

Από την άλλη πλευρά όμως το θεραπευτικό αποτέλεσμα είναι αναμφισβήτητα πιο αποτελεσματικό στα φάρμακα χημικής σύνθεσης ή ημισύνθεσης (μισό χημικό μισό φυσικό). Αυτό έχει σημαντική αξία κυρίως στις οξείες καταστάσεις και σε ελάχιστες χρόνιες.

Όταν φθάνουμε όμως στις χρόνιες και εκφυλιστικές παθολογίες, ναι μεν αυτά τα φάρμακα έχουν πιο θεαματική δράση, αλλά συνοδεύονται από έντονες παρενέργειες οδηγώντας έτσι τον οργανισμό σε χρόνιες φαρμακογενείς παθολογίες.

Έτσι, η φυτοθεραπεία μέσα στην επιστημονική της αντίληψη μπορεί να αποβεί αναντικατάστατη σε μεγάλο μέρος παθολογιών ιδιαίτερα χρόνιου και εκφυλιστικού χαρακτήρα. Σαν σύνοψη μπορούμε να δώσουμε τομείς παθολογιών που έχει εφαρμογή: ΡΕΥΜΑΤΙΚΕΣ - ΝΕΥΡΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ -ΠΕΠΤΙΚΟΥ -ΓΑΣΤΡΕΝΤΕΡΙΚΟΥ -ΗΠΑΤΟΣ - ΧΟΛΗΣ -ΔΕΡΜΑΤΙΚΕΣ- ΚΑΡΔΙΟΚΥΚΛΟΦΟΡΙΚΕΣ -ΟΥΡΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΓΕΝΝΗΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ -ΑΝΩΤΕΡΟ ΚΑΙ ΚΑΤΩΤΕΡΟ ΑΝΑΠΝΕΥΣΤΙΚΟ - ΕΝΔΟΚΡΙΝΙΚΟ -ΑΝΟΣΟΠΟΙΗΤΙΚΟ (Αλλεργίες, αυτοάνοσα, κ.τ.λ.)

ΑΡΩΜΑΤΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
Με τη σωστή χρήση των αιθέριων ελαίων μπορούμε να επιδράσουμε στο νευρικό σύστημα ρυθμίζοντας το. Παρουσιάζουν επίσης έντονη αντιβιοτική και βακτηριοκτόνο δράση.

Είναι γνωστό πλέον ότι πολλά αιθέρια έλαια είναι ισχυρότερα από τα πιο ισχυρά βακτηριοκτόνα. Για παράδειγμα, το αιθέριο έλαιο του θυμαριού είναι το ίδιο αποτελεσματικό με την τετρακυκλίνη στην αναστολή του κολοβακτηριδίου.

Για να επιλέξουμε σε πιο αιθέριο έλαιο είναι ευαίσθητο το μικρόβιο, πραγματοποιούμε το αρωματόγραμμα, που δε διαφέρει σε τίποτε από το κοινό αντιβιόγραμμα, παρά μόνο στο ότι, αντί για αντιβιοτικό, χρησιμοποιούνται αιθέρια έλαια.

Μετά τον εντοπισμό των πιο κατάλληλών χορηγούνται στον ασθενή για εσωτερική χρήση.

ΟΡΓΑΝΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
Αποτελεί την εξέλιξη της παλαιάς και επικίνδυνης κυτταροθεραεπείας. Με αυτή την τεχνική δίνεται σε απειροελάχιστες ποσότητες κατάλληλα παρασκευασμένος ο ιστός ή το όργανο που παρουσιάζει πρόβλημα, ώστε να επέλθει ρύθμιση, αναστολή ή διέγερση της λειτουργίας του.

Επιτυγχάνεται κατ' αυτόν τον τρόπο ουσιαστική αλλαγή στο μεταβολισμό του ιστού -οργάνου και κατά συνέπεια όλου του οργανισμού θεραπεύοντας ή αναζωογονώντας τον. Σε συνδυασμό με άλλες θεραπευτικές μεθόδους μπορούμε να αναστείλουμε εν μέρει τις επιπτώσεις της γήρανσης και να αναζωογονήσουμε τον οργανισμό.

ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ
Αποτελεί μια θεραπευτική τεχνική με βαθύτατες επιδράσεις στον οργανισμό. Εδώ χορηγείται η ουσία αραιωμένη και δυναμοποιημένη κατά δεκάδες, εκατοντάδες και χιλιάδες φορές.

Τα φάρμακα είναι πάντοτε φυσικής προέλευσης και προέρχονται από προϊόντα των τριών φυσικών βασιλείων (ορυκτού, φυτικού, ζωικού). Τα ομοιοπαθητικά σκευάσματα δεν παρουσιάζουν σε καμία περίπτωση παρενέργειες, αλλά μερικές φορές μπορούμε να παρατηρήσουμε μια επιδείνωση της συμπτωματολογίας πριν να ακολουθήσει βελτίωση.

Σε αυτή την περίπτωση δεν πρέπει να υπάρχει ανησυχία αλλά ο ασθενής πρέπει να έλθει σε επαφή με το γιατρό. Κατά τη διάρκεια της θεραπείας και για κάποιο χρονικό διάστημα που ακολουθεί δεν πρέπει να ληφθούν οι παρακάτω ουσίες ή τροφές, γιατί αφενός εμποδίζουν τη δράση του φαρμάκου αφετέρου μπορούν να εξουδετερώσουν το θεραπευτικό αποτέλεσμα.

Αυτά είναι: ΚΑΦΕΣ, ΜΕΝΤΑ, ΓΑΡΥΦΑΛΛΕΛΑΙΟ ΓΑΡΥΦΑΛΛΑ (μπαχαρικό), COCA COLA, ΚΑΜΦΟΡΑ, ΝΑΦΘΑΛΙΝΗ, και σε μερικές περιπτώσεις ΞΙΔΙ & ΧΑΜΟΜΗΛΙ.

ΗΟΤ (Αιματογενής Οξειδωτική Θεραπεία)
Περιοχές που έχει θεραπευτική εφαρμογή η ΗΟΤ: Αιματολογία -Αιμοδυναμική Αιμόσταση -Ροή του Αίματος -Άμυνα -Μεταβολισμός. Απ' αυτές τις ενδείξεις φαίνεται ότι η ΗΟΤ έχει σαν κύριο πεδίο δράσης την ΜΙΚΡΟΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ.

Παρουσιάζει όλα τα πλεονεκτήματα της οζονοθεραπείας αλλά με πιο μακροχρόνια δράση που την καθιστά ιδανική στης χρόνιες παθήσεις.

ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ:

  • Περιφερικές και κεντρικές αρτηριακές διαταραχές της Κυκλοφορίας (μετά από Εγκεφαλικό και στην Γηριατρική). -Άτονο έλκος κνήμης -Ηπατοπάθειες (τροφικές τοξικές και φλεγμονώδεις)
  • Τάση για θρομβώσεις- Ημικρανία- Δερματοπάθειες -Χηλοειδή μετά από τραυματισμούς -Χρόνιες φλεγμονώδεις παθήσεις του εντέρου (N.Crohn) -Συμπληρωματική ή Συνοδευτική θεραπεία των όγκων -Οφθαλμικές παθήσεις (Διαβητική Αμφιβληστροπάθεια -εκφύλιση της οπτικής θηλής-χοριοειδίτις)
  • Προ και μετεγχειρητικά (επούλωση του τραύματος -κινητοποίηση του ασθενούς) -Πριν και κατά την ακτινοβολία (κόπωση μετά από ακτινοβολία)
    Αντενδείξεις: Πορφυρία- Φωτοευαισθησία (σε UV -ακτινοβολία)- Οξείς αιμορραγίες Αιμοφιλία- Πυρετός αγνώστου αιτιολογία -Υπερθυρεοειδισμός

ΑΝΑΛΥΣΗ ΖΩΝΤΑΝΟΥ ΑIΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΠΗΓΜΑΤΟΣ ΜΕ ΒΙΝΤΕΟ ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΟ ΟΠΤΙΚΩΝ ΙΝΩΝ ΜΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΦΑΣΕΩΣ- ΣΚΟΤΕΙΝΟ ΠΕΔΙΟ- ULTRA ΣΚΟΤΕΙΝΟ ΠΕΔΙΟ (LIVE BLOOD AND DRAY LAYER ANALYSIS WITH FIBBER OPTIC MICROSCOPE IN PHASE CONTRAST - DARK FIELD - ULTRA DARK FIELD)
Η μέθοδος μας επιτρέπει να αξιoλoγήσoυμε τη γενικότερη κατάσταση υγείας του ατόμου, καθώς και να ανιχνεύσουμε συγκεκριμένες παθολογίες.

Η νέα διαγνωστική μέθοδος έχει επιτευχθεί χάρις στην υψηλή διακριτική ικανότητα και το υψηλό κοντράστ νέων φακών, καθώς και της ηλεκτρονικής επεξεργασίας της εικόνας. Έτσι μας δίνεται η δυνατότητα να παρατηρήσoυμε ζωντανό το αίμα σε μεγενθύσεις, που μπορούν να ανέλθουν σε 10.000 έως και 15.000 φορές, τεχνικά αδύνατο πριν μερικά χρόνια.

Με αυτόν τον τρόπο έχουμε εικόνες και κατά συνέπεια πληροφορίες, που ποτέ μέχρι σήμερα δεν αξιολογούνται στην καθημερινή εξέταση του ασθενούς.

Παρατηρούμε έτσι το αίμα, όχι σταθεροποιημένο και χρωματισμένο (νεκρό), αλλά ζωντανό στη φυσική του κατάσταση, αξιολογώντας ένα μέρος της λειτoυργικής ικανότητας των κυττάρων, την ύπαρξη μικροοργανισμών που ενδεχομένως μπορούν να εμφανισθούν (Enderlain), καθώς και παρασίτων ή μικροβίων, που μπορούν να υπάρχουν και κυρίως εκείνων που δεν φέρουν βακτηριακό τοίχωμα (μυκόπλασμα, L -μορφές), με αποτέλεσμα να έχουν εξαιρετικά δύσκολο και πολυέξοδο εντοπισμό.

Δίνεται επίσης η γενικότερη ικανότητα εκτίμησης του εδάφους και των τρεχουσών προδιαθεσικών τάσεων του ατόμου με αντικειμενικά κριτήρια. Καθώς και η εντόπιση αλλεργιών, τοξίνωσης από βαριά μέταλλα -ενδοτοξοξίνες ή από άλλους περιβαλλοντικούς παράγοντες, η διαχείριση του ασβεστίου και πολλών άλλων πληροφοριών, όπως συμβατότητας τροφών, ελλείψεων βιταμινών και άλλων διατροφικών παραγόντων.
Επίσης είναι και το μόνο μέσο, το οποίο μπορεί να μας καθοδηγήσει στη διάγνωση των εξελικτικών φάσεων των endobiont (κατά Enderlain), ώστε να χορηγηθεί το κατάλληλο ισοθεραπευτικό ή να κρίνει την πορεία της αγωγής.

Σε συνδυασμό με το ιστορικό του ασθενούς και το Vega Test, μπορούμε να καθοδηγηθούμε σε μία πλήρη και βαθιά εκτίμηση της κατάστασης του ασθενούς, ώστε να επιλέξουμε την πιο κατάλληλη και πιο αποτελεσματική θεραπευτική αγωγή.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΠΟΥ: Περίπου 51 εκατομμύρια ζωές σώθηκαν στην Αφρική λόγω των εμβολιασμών τα τελευταία 50 χρόνια
ΗΠΑ: Δεύτερη μεταμόσχευση νεφρού γενετικά τροποποιημένου χοίρου σε ασθενή
Αγχώδης τύπος προσκόλλησης: Πώς επηρεάζονται οι σχέσεις