Όταν μια γυναίκα είναι έγκυος, εκτός του να τρώει για δύο, πρέπει να τρώει υγιεινά, για να φροντίζει όσο περισσότερο μπορεί την υγεία της και την υγεία του μωρού της. Και επειδή η όρεξη αυξάνεται, και μια έγκυος χρειάζεται να… τσιμπολογάει κάτι συχνά, οι παρακάτω έξυπνες ιδέες για σνακ θα καλύψουν και τις ορέξεις σας, και τις διατροφικές σας ανάγκες.

Μήλο, φυστικοβούτυρο και κράκερ

Τα καλύτερα σνακ για μία έγκυο συνδυάζουν τουλάχιστον δύο διατροφικές ομάδες, όπως αυτό. Το φυστικοβούτυρο περιέχει πρωτεΐνη και υγιεινά λιπαρά, το μήλο και τα κράκερ ολικής άλεσης μια γερή δόση φυτικών ινών. Μπορείτε να κάνετε παραλλαγές, όπως να χρησιμοποιήσετε βούτυρο αμυγδάλου, και άλλα φρούτα, όπως αχλάδι και μπανάνα.

Τσιπς τορτίγια με γουακαμόλε

Κυκλοφορούν στην αγορά τσιπς τορτίγια που όχι μόνο έχουν μικρότερες ποσότητες αλατιού, αλλά είναι και ολικής άλεσης. Και ένα νόστιμο dip από γουακαμόλε είναι πλούσιο σε φυλλικό οξύ και πολύτιμα λιπαρά. Αν δεν αγαπάτε και τόσο την γεύση του αβοκάντο, μπορείτε να φτιάξετε μια πρωτεϊνούχα σως από φασόλια. Προτιμήστε τσιπς που είναι ψητά, και όχι τηγανιτά.

Γιαούρτι με ξηρούς καρπούς και φρούτα

Χρειάζεστε τρεις μερίδες χαμηλών σε λιπαρά γαλακτοκομικών προϊόντων καθημερινά, ώστε εσείς και το μωρό σας να λαμβάνετε το απαραίτητο ασβέστιο, για γερά οστά και δόντια. Αναμείξτε το με δυο κουταλιές της σούπας ανάλατους, άψητους ξηρούς καρπούς, για πρωτεΐνη και φυτικές ίνες και προσθέστε μια καλή δόση φρούτων, όπως ροδάκινο, σταφίδες ή μούρα.

Σοκολάτα και φρούτα

Το καταλαβαίνουμε. Μερικές φορές, απλά χρειαζόμαστε λίγη σοκολάτα. Τότε θα χαρείτε να ακούσετε πως η σοκολάτα μπορεί να ελαττώσει τον κίνδυνο προεκλαμψίας, που αυξάνει την αρτηριακή πίεση σε κάποιες εγκύους. Συνδυάστε μια μικρή πλάκα σοκολάτα με φρούτα, ή διαλέξτε ένα επιδόρπιο γιαουρτιού με γεύση σοκολάτα, με χαμηλά λιπαρά. Επίσης, μπορείτε να συνδυάσετε μαύρη σοκολάτα με ανάλατους ξηρούς καρπούς, όπως αμύδγαλα.

Smoothies

Ξεκινώντας με βάση το γιαούρτι ή το γάλα με χαμηλά λιπαρά, προσθέστε μια μπανάνα ή μούρα (τα κατεψυγμένα μούρα θα δώσουν πιο αφράτη υφή στο smoothie σας). Μπορείτε να ρίξετε μέσα ακόμα και λίγο σπανάκι ή σέλερι – δεν θα νιώσετε καν την γεύση, αλλά θα πάρετε πολλές βιταμίνες και φυτικές ίνες. Μια κουταλιά φυστικοβούτυρο θα σας προσφέρει πρωτεΐνες.

Μπάρες πρωτεΐνης και φρούτα

Μπορείτε να κουβαλάτε μπάρες πρωτεΐνης παντού, για ένα γρήγορο, χορταστικό σνακ. Οι περισσότερες περιέχουν φυτικές ίνες, πρωτεΐνη, καθώς και καλά λιπαρά, χωρίς ιδιαίτερες προσθήκες ζάχαρης. Προτιμήστε τις μπάρες που περιέχουν αποξηραμένα φρούτα, για ακόμα περισσότερα θρεπτικά συστατικά.

Ποπ κορν και ξηροί καρποί

Ένα σνακ με μεγάλη περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες μπορεί να βοηθήσει με τη δυσκοιλιότητα που αντιμετωπίζουν πολλές έγκυοι. Και ένα μπολ ποπ κορν, χωρίς πρόσθετο αλάτι ή βούτυρο, είναι η καλύτερη επιλογή. Αν τα συνδυάσουμε με λίγα ανάλατα φυστίκια, έχουμε ένα μικρό και υγιεινό γεύμα.

Χούμους με λαχανικά

Είναι πολύ εύκολο να βρούμε χούμους στο σούπερ μάρκετ και η περιεκτικότητά του σε πρωτεΐνη είναι υψηλή. Μπορούμε να το συνδυάσουμε με λαχανικά όπως καρότο, σέλερι και πιπεριές για ένα φοβερό μικρό γεύμα στη μέση της ημέρας. Και, προφανώς, μπορούμε να βουτήξουμε μέσα λίγο φρυγανισμένο ψωμί ή τσιπς πίτας.

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
GSK: Μήνυση κατά Pfizer-BioNTech για τις πατέντες των εμβολίων mRNA
Το Τai chi βελτιώνει την ποιότητα ύπνου ασθενών με προχωρημένο καρκίνο πνεύμονα [μελέτη]
Πώς θα αυξήσουμε την αντοχή μας