Στη σύγχρονη και ολοένα πιο ανταγωνιστική κοινωνία που ζούμε, μια ευχάριστη παρουσία, ένα υγιές και γεμάτο αυτοπεποίθηση χαμόγελο μπορεί να γίνει ο καλύτερος πρεσβευτής του εαυτού μας και να εγγυηθεί την προσωπική ή επαγγελματική επιτυχία μας.

Πολλοί είναι γύρω μας ευνοημένοι από τη φύση με όμορφα και λαμπερά δόντια. Πόσοι όμως από εμάς αισθάνονται άβολα όταν χαμογελούν;

Εσείς σε ποια κατηγορία ανήκετε; Mήπως αισθάνεστε ότι έρχεστε σε δύσκολη θέση όταν χαμογελάτε; Έχετε ποτέ προσπαθήσει να καλύψετε το χαμόγελό σας με το χέρι σας; Έχετε θαυμάσει τα όμορφα δόντια ενός μοντέλου σε εξώφυλλα περιοδικών; Αναρωτηθήκατε ποτέ αν θα μπορούσατε και εσείς να αποκτήσετε λευκό και γοητευτικό χαμόγελο;

Εάν οι απαντήσεις σας σε όλες τις ερωτήσεις είναι ναι, τότε είναι ολοφάνερο ότι χρειάζεστε την επέμβαση της αισθητικής οδοντιατρικής. Ευτυχώς, η επιθυμία να έχουμε ένα ωραίο χαμόγελο δεν θεωρείται πλέον δείγμα ματαιοδοξίας.

Η απόκτηση ενός αστραφτερού χαμόγελου δεν είναι πια αποκλειστικό προνόμιο των εκκεντρικών διάσημων κα πλουσίων. Η αισθητική οδοντιατρική έχει ξεφύγει από τα σύνορα του Χόλυγουντ, έχει κατακτήσει και την Ευρώπη, δεν ανήκει πλέον μόνο στους λίγους αλλά γίνεται προσιτή και στους πολλούς.

Η αισθητική οδοντιατρική αφορά όλους όσους νοιάζονται για την υγεία των δοντιών τους και ενδιαφέρονται για την εμφάνισή τους ανεξάρτητα από την ηλικία τους. Αφορά όσους θέλουν να χαμογελούν άφοβα, επιδεικνύοντας φωτεινά και όμορφα δόντια εναρμονισμένα με το πρόσωπο και τα χαρακτηριστικά τους.

Την επόμενη φορά λοιπόν που θα χαμογελάσετε στον καθρέφτη, προσπαθήστε να αναλύσετε το χαμόγελό σας. Είστε ευχαριστημένοι από το χρώμα των δοντιών σας;

Μήπως τα δόντια σας έχουν άσπρες ή καφέ κηλίδες; Τα σφραγίσματα στα μπροστινά σας δόντια ταιριάζουν με το χρώμα των δοντιών σας έτσι ώστε να μη γίνονται αντιληπτά; Μήπως κάποιο μπροστινό σας δόντι είναι σπασμένο ή σκουρότερο από τα υπόλοιπα; Το σχήμα των δοντιών σας σας ικανοποιεί; Μήπως κάποια δόντια προεξέχουν ή είναι περισσότερο μέσα από κάποια άλλα; Έχουν όλα τα δόντια σας επαφές μεταξύ τους ή παρατηρείτε κάποια κενά διαστήματα;

Αν λοιπόν μετά από αυτή τη σύντομη ανάλυση κάτι στο χαμόγελό σας δεν σας ικανοποιεί, ακόμα και αν δεν μπορείτε να εντοπίσετε τι ακριβώς είναι αυτό, η συμβουλή του ειδικευμένου αισθητικού οδοντιάτρου είναι απαραίτητη.

Ο ειδικός οδοντίατρος έχει στα χέρια του τα πιο σύγχρονα οδοντιατρικά υλικά και τα κατάλληλα διαγνωστικά μέσα (εκμαγεία, φωτογραφική μηχανή, ενδοστοματική ψηφιακή κάμερα) έτσι ώστε τελικά να επιλέξει τη λύση που θα καλύψει τις ανάγκες σας.

Η προτεινόμενη θεραπεία μπορεί να είναι η λεύκανση δοντιών, ή η επικάλυψη της πρόσοψης των δοντιών με σύνθετη ρητίνη ή πορσελάνη όπου σε κάποιες περιπτώσεις δεν απαιτείται καν τρόχισμα.

Υγιές και όμορφο χαμόγελο; Μπορεί να σταματήσει να είναι ουτοπία και να γίνει πραγματικότητα, η δική σας πραγματικότητα.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Συνάντηση ΕΟΠΥΥ με Ελληνικό Σύλλογο Θαλασσαιμίας
Πότε σταματούν να μεγαλώνουν τα πόδια
Δήλωση Γεωργιάδη κατά την είσοδό του στο Άτυπο Συμβούλιο υπουργών Υγείας