Τα καλά αποτελέσματα αρχίζουν με την καλή ενημέρωση. Με το να θέτετε ερωτήσεις, με την προσεκτική αξιολόγηση των ιατρών σας, με την έρευνα στην αγορά και με το να κάνετε όλη την εργασία που κάνετε και τώρα, θα έχετε και θετικότερο αποτέλεσμα.

Ο στόχος του ιατρού δεν είναι το να παρουσιάσει όσο το δυνατό περισσότερες επεμβάσεις αλλά το να ενημερώσει τους υποψήφιους ασθενείς και να τους συμβουλέψει για το κατά πόσο είναι καλοί υποψήφιοι, περιλαμβάνοντας και την ενημέρωση επάνω στο αναμενόμενο αποτέλεσμα και τους υπαρκτούς κινδύνους.

Είναι επίσης σημαντικό να αναγνωρίζει την ατομικότητά σας. Κάθε άτομο θα κατέχει διαφορετική θέση στην κρίση του κατά τη διαδικασία αξιολόγησης για τη διαθλαστική χειρουργική.

Θα πρέπει να σεβαστείτε τους περιορισμούς της διαθλαστικής χειρουργικής. Δεν είναι όλοι κατάλληλοι υποψήφιοι για εγχείρηση, και ορισμένοι είναι απρόθυμοι να δεχτούν αυτό το γεγονός. Είναι πιο σημαντικό να γνωρίζουμε ποιος δεν είναι υποψήφιος για επέμβαση.

Η χαλιναγώγηση των προσδοκιών σας και των αντιλήψεών σας είναι το κλειδί για μια επιτυχή επέμβαση διαθλαστικής χειρουργικής. Το κατά πόσο θα καταλήξετε ικανοποιημένος εξαρτάται από το εάν οι επιδιώξεις σας επιτεύχθηκαν στον επιθυμητό η σε μεγαλύτερο βαθμό.

Ως προς το κόστος, αυτό εξαρτάται από το κέντρο και τον χειρουργό. Το κόστος δεν είναι απαγορευτικό και υπάρχουν και οικονομικές διευκολύνσεις. Στην περίπτωση που χρειαστεί κάποια μικροδιόρθωση, το κέντρο δεν σας χρεώνει την δεύτερη φορά, δηλ.

γίνεται εντελώς δωρεάν. Θα πρέπει να δούμε την επέμβαση αυτή σας μια επένδυση για όλη μας τη ζωή αφού το αποτέλεσμα δεν μεταβάλλεται με τον χρόνο. Σκεφτείτε πόσα ξοδεύετε το χρόνο για τους φακούς επαφής σας και για τα υγρά τους κάθε χρόνο ή πόσο κοστίζουν ένα ζευγάρι καλά διορθωτικά γυαλιά που πρέπει να αλλάζεται κάθε τόσο τους φακούς τους επειδή φθείρονται ή επειδή ο σκελετός σας δεν ακολουθεί την μόδα;

Τελειώνοντας, θα λέγαμε ότι είμαστε πια σε θέση να πετάξουμε τα γυαλιά και τους φακούς επαφής μας στον κάλαθο των αχρήστων εφόσον το θελήσουμε. Πρέπει όμως πριν προχωρήσουμε σε οποιαδήποτε κίνηση, να επισκεφθούμε τον χειρουργό οφθαλμίατρο και ειδικότερα εκείνον που έχει εμπειρία από τέτοιου είδους επεμβάσεις , τον έμπειρο οπτικό μας ή να απευθυνθούμε σε ειδικά οφθαλμολογικά κέντρα που ασχολούνται με διαθλαστική χειρουργική.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
3.120 επισκέπτες και 128 εταιρείες χορηγοί στο Hellas PHARM 2024
Στα Χανιά θα πραγματοποιηθεί το 22ο Πανελλήνιο Ηπατολογικό Συνέδριο και η 31η διημερίδα ‘’Στέφανος Χατζηγιάννης’’
Δύο αδέλφια κακοποιημένα και εγκαταλειμμένα επί 15 μέρες στο νοσοκομείο Ζακύνθου