Δεν υπάρχει, δυστυχώς, θεραπεία για την αρθρίτιδα, αυτή την πάθηση που πλήττει τεράστιο κομμάτι του πληθυσμού σε όλο τον κόσμο, αλλά ευτυχώς υπάρχουν ορισμένα πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να ανακουφιστείτε από τον πόνο που προκαλεί. Ας ρίξουμε μια ματιά σε αυτά…

Παραμείνετε δραστήριοι

Οι αρθρώσεις σας πρέπει να βρίσκονται σε κίνηση, ώστε να λειτουργούν καλύτερα. Επιπλέον, η ελαφριά γυμναστική θα σας βοηθήσει να προλάβετε επιπλέον επιπλοκές, ανεβάζοντας ταυτόχρονα την ψυχολογία σας. Θα μπορέσετε να βελτιώσετε την ευλυγισία σας, και να μειώσετε παράλληλα τον κίνδυνο τραυματισμών.

Δοκιμάστε ασκήσεις νερού

Εκτός από την κολύμβηση, τα aqua aerobics μπορεί να σας βοηθήσουν αρκετά. Το νερό, σε γενικές γραμμές, πρέπει να έχει μεγάλο ρόλο στην ζωή σας και να πίνετε άφθονες ποσότητες, και να απολαμβάνετε ένα ζεστό μπάνιο ή ντους για να χαλαρώσετε.

Δοκιμάστε ένα κασκόλ

Ή ένα φουλάρι, όταν κάνει περισσότερη ζέστη. Μπορεί να ανακουφίσει λίγο από τον πόνο, είτε γύρω από τον λαιμό, τους αγκώνες ή τα γόνατα. Επίσης, μπορείτε να δοκιμάσετε επιγονατίδες και ελαστικά γάντια στα χέρια.

Αγοράστε ηλεκτρικά γάντια

Αυτά τα γάντια λειτουργούν με μπαταρία και διατηρούν τα χέρια μας ζεστά, και θα σας βοηθήσουν να νιώσετε καλύτερα.

Χάστε βάρος

Αν είστε υπέρβαροι, οι αρθρώσεις σας δέχονται περισσότερη πίεση, εντείνοντας τον πόνο. Κάντε αλλαγές στην διατροφή σας, προσπαθήστε να ασκείστε τακτικά, και σύντομα θα νιώσετε σημαντικό ανακούφιση, γλυτώνοντας ταυτόχρονα από πολλές επιπλοκές που μπορεί να προκαλέσει το περιττό βάρος.

Προετοιμαστείτε

Οργανώστε την επόμενη ημέρα σας από το προηγούμενο βράδυ, ώστε να ξέρετε τι έχετε να κάνετε, και να γλυτώσετε από περιττό στρες. Επίσης, θα ξέρετε ποια είναι τα πιο απαιτητικά πράγματα που έχετε να κάνετε, και θα μπορέσετε να τα προγραμματίσετε αναλόγως.

Αποφύγετε την ακινησία

Η ακινησία είναι επικίνδυνη για τις αρθρώσεις σας. Ακόμα κι αν χρειάζεται να δουλεύετε σε γραφείο για αρκετές ώρες, φροντίστε να σηκώνεστε και να κάνετε μερικά βήματα για λίγα λεπτά, για να ξεπιαστείτε.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ζεαξανθίνη: Όσα πρέπει να ξέρουμε για το αντιοξειδωτικό των ματιών
Ξεκινά σε λίγες ημέρες το 14ο Συνέδριο Φαρμακευτικού Management
Ποια αντισυλληπτικά συνδέονται με πρόκληση όγκων στον εγκέφαλο