Η διάγνωση βασίζεται σε προσεκτική αξιολόγηση των τωρινών ή των παρελθόντων συμπτωμάτων του παιδιού ή του έφηβου σε συνδυασμό με κλινική εξέταση των αρθρώσεων. Οι εργαστηριακές εξετάσεις και οι ακτινογραφίες μπορεί να υποστηρίξουν τη διάγνωση, αλλά τα φυσιολογικά αποτελέσματα των εξετάσεων δεν μπορούν να αποκλείσουν τη διάγνωση της νόσου.Κριτήρια για την νεανική ιδιοπαθή αρθρίτιδα

  • Αρθρίτιδα σε μία ή περισσότερες αρθρώσεις εμμένουσα για περισσότερο από τρεις μήνες. Αρθρίτιδα σημαίνει είτε μία διογκωμένη άρθρωση, είτε μία άρθρωση χωρίς διόγκωση αλλά με τουλάχιστον δύο από τα ακόλουθα συμπτώματα: πόνος/ευαισθησία στην παθητική κίνηση, θερμότητα γύρω από την άρθρωση, περιορισμένη κινητικότητα.
  • Εμφάνιση συμπτωμάτων πριν από την ηλικία των 16 ετών.
  • Αποκλεισμό άλλων παθολογικών καταστάσεων.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη νόσο και τη θεραπευτική αντιμετώπισή της θα πρέπει να απευθύνεστε στον προσωπικό σας ιατρό, καθώς κάθε ασθενής είναι μία ξεχωριστή περίπτωση και η θεραπευτική αντιμετώπιση που θα ακολουθηθεί εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, που μόνον ο θεράπων ιατρός είναι σε θέση να γνωρίζει και να αξιολογεί.

Πηγές: www.energitikotita.gr