Σίγουρα, τα μικρά κρυολογήματα είναι κάπως αναπόφευκτα αυτή την εποχή του χρόνου. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να περάσετε τον χειμώνα σας βήχοντας και με μια μύτη που τρέχει. Οι παρακάτω συμβουλές θα σας βοηθήσουν να προφυλάξετε την υγεία σας όσο περισσότερο μπορείτε από τους κινδύνους του χειμώνα.

Περισσότερη βιταμίνη C

Ξέρουμε ότι μπορούμε να αυξήσουμε άμεσα τα επίπεδα της αναγκαίας αυτής βιταμίνης με έναν φρεσκοστυμμένο χυμό πορτοκαλιού, αλλά είναι επίσης σημαντικό να την λαμβάνουμε από λαχανικά όπως το μπρόκολο. Η βιταμίνη C ενισχύει το ανοσοποιητικό μας σύστημα, προστατεύοντάς μας από τα κρυολογήματα.

Περισσότερος ύπνος

Αν κοιμόμαστε αρκετά (και καλά), το ανοσοποιητικό μας σύστημα θα δουλεύει άψογα, και θα είμαστε λιγότερο ευαίσθητοι σε ασθένειες. Επιπλέον, έχει αποδειχθεί ότι οι άνθρωποι που κοιμούνται αρκετά μπορούν να ρυθμίσουν καλύτερα το βάρος τους και τα επίπεδα άγχους τους—δύο πολύ σημαντικοί παράγοντες για την υγεία του ανοσοποιητικού.

Τρώμε καλό πρωινό

Η σημασία του υγιεινού, πλούσιου πρωινού είναι ακόμα μεγαλύτερη τον χειμώνα. Οι φυτικές ίνες θα μας κρατήσουν χορτασμένους και τα επίπεδα ενέργειάς μας θα είναι στα ύψη, ώστε να μην αρχίσουμε να νιώθουμε ότι θέλουμε να χωθούμε κάτω από τα σκεπάσματα από το μεσημέρι.

Απολαμβάνουμε τον (λιγοστό) ήλιο

Φοράμε ένα χοντρό παλτό και βγαίνουμε έξω για περπάτημα όσο πιο συχνά μπορούμε. Η έκθεσή μας στον ήλιο, ακόμα και στον λιγοστό ήλιο του χειμώνα, είναι αρκετή για να συνθέσουμε την απαραίτητη βιταμίνη D, που με την σειρά της μας βοηθά να απορροφούμε καλύτερα το ασβέστιο. Επίσης, είναι ένας καλός τρόπος να ασκούμαστε, και να μην παραδοθούμε στην καθιστική ζωή που το κρύο μας κάνει να θέλουμε να υιοθετήσουμε.

Απολαμβάνουμε και κάτι γλυκό…

…αρκεί να είναι υγιεινό. Μία πρόταση που μας φάνηκε πολύ ενδιαφέρουσα, για να ικανοποιήσουμε την όρεξή μας για γλυκό, αλλά χωρίς περιττά λιπαρά, είναι brownies σκούρας σοκολάτας με… παντζάρι. Η γεύση του παντζαριού θα χαθεί μέσα στο brownie, δίνοντάς του όμως τέλεια υφή. Και ταυτόχρονα, εμείς κερδίζουμε φυτικές ίνες, κάλιο και αντιοξειδωτικά.

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Εκτός λειτουργίας οι εφαρμογές της ΗΔΙΚΑ την Κυριακή, λόγω αναβάθμισης του ΑΜΚΑ
Ο θάνατος της γιαγιάς επηρεάζει την υγεία έφηβων αγοριών έως και για 7 χρόνια
Δ. Παρασκευής: Τι δείχνει διεθνής μελέτη για την ασφάλεια των εμβολίων κατά της CoViD