Μερικές φορές, το σώμα μας έχει τον δικό του τρόπο να μας δείξει ότι κάτι δεν πάει καλά. Συγκεκριμένα: συμπτώματα. Κάθε είδους. Και επειδή δεν παίζουμε με την υγεία μας, καλό να είναι να γνωρίζουμε ανά πάσα στιγμή τι μήνυμα θέλει να μας περάσει ο οργανισμός μας, και να δράσουμε καταλλήλως. Οι παρακάτω συμβουλές θα σας βοηθήσουν να… διαβάζετε καλύτερα το σώμα μας.

Κάτι πάει (πολύ) στραβά

Αν υπάρχει σοβαρό πρόβλημα, όπως αλλαγές στην ικανότητα να δείτε, να μιλήσετε, να περπατήσετε ή να σκεφτείτε/επικοινωνήσετε, μιλήστε αμέσως με τον γιατρό σας, καθώς το πρόβλημα μπορεί να είναι πολύ σοβαρό, όπως ένα εγκεφαλικό.

Γυμναστική; Όχι και τόσο

Αν και μόνο στην ιδέα της γυμναστικής, ανατριχιάζετε, κάντε στον εαυτό σας την εξής ερώτηση: δεν μπορείτε να γυμναστείτε επειδή το σώμα σας πονάει, ή επειδή προτιμάτε να καθήσετε στον καναπέ και να δείτε τηλεόραση; Αν ισχύει το πρώτο, εξετάστε τον πόνο και τι μπορεί να τον προκάλεσε (ίσως σκληρή γυμναστική από νωρίτερα;), αλλά στην δεύτερη περίπτωση, μάλλον λίγη άσκηση θα σας κάνει πολύ περισσότερο καλό από ό,τι φαντάζεστε.

Η καρδιά μου φτερουγίζει

Αν αισθάνεστε ήπια ζάλη, με αργούς παλμούς ή  φτερουγίσματα, και το πρόβλημα διαρκεί για αρκετά λεπτά, ή αν συμβαίνει συχνά, μάλλον κάτι δεν πάει καλά και πρέπει να ελέγξετε την καρδιά σας.

Το στρες έχει παραγίνει

Το να “καούμε” από το υπερβολικό στρες είναι ένας κίνδυνος πέρα για πέρα αληθινός, και εμφανίζεται με συμπτώματα όχι μόνο ψυχολογικά, αλλά και σωματικά, όπως μυϊκούς πόνους. Διαχειριστείτε το στρες σας καλύτερα, και με την βοήθεια ενός ειδικού.

Θέλω να μείνω μόνος

Όλοι μας έχουμε στιγμές που νιώθουμε χειρότερα από ό,τι συνήθως, αλλά η κατάθλιψη είναι μια πάθηση που εμφανίζεται ύπουλα. Αν παρατηρήσετε ότι τελευταία θέλετε να κλάψετε ως αντίδραση στο στρες, να απομονωθείτε ή αν αποφεύγετε να κάνετε πράγματα που παλιότερα σας άρεσαν, μιλήστε με κάποιον.

Προβλήματα με το φαγητό

Αν ξαφνικά σας έχει κοπεί η όρεξη, αν τρώτε και δεν μπορείτε να σταματήσετε, το σώμα σας πιθανότατα έχει κάτι να σας πει. Μπορεί να φταίει το στρες, αλλά και διάφορες παθήσεις που επηρεάζουν την όρεξή μας.

Μικροί πόνοι

Οι μικροί πόνοι συνήθως δεν είναι σημάδι ανησυχίας. Ένας μικρός πόνος που επιμένει, όμως, μπορεί να εξελιχθεί σε κάτι πολύ χειρότερο. Αν ο πόνος σας δεν αντιμετωπίζεται και δεν εγκαταλείπει, μιλήστε με τον γιατρό σας για να καταλάβετε τι ακριβώς φταίει.

Τι είναι αυτό το εξόγκωμα;

Ναι, με το που ακούμε αυτή τη λέξη, όλοι σκεφτόμαστε αμέσως το χειρότερο. Ειδικά αν αυτό το εξόγκωμα βρίσκεται στο στήθος στις γυναίκες και στους όρχεις στους άνδρες. Ναι, ο καρκίνος είναι μια πιθανότητα, αλλά δεν είναι η μοναδική. Ελέγξτε το με τον γιατρό σας, αλλά παραμείνετε ψύχραιμοι. 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ζεαξανθίνη: Όσα πρέπει να ξέρουμε για το αντιοξειδωτικό των ματιών
Ξεκινά σε λίγες ημέρες το 14ο Συνέδριο Φαρμακευτικού Management
Ποια αντισυλληπτικά συνδέονται με πρόκληση όγκων στον εγκέφαλο