Οι άνδρες δεν επισκέπτονται τον γιατρό τόσο τακτικά όσο οι γυναίκες και ο λόγος πίσω από αυτό μπορεί να είναι ότι οι πρώτοι θεωρούν ότι είναι λιγότερο ευάλωτοι σε ασθένειες από τις γυναίκες. Αλλά είναι απαραίτητο να γνωρίζετε τις αλλαγές στην υγεία σας και να βλέπετε χωρίς καθυστέρηση τον γιατρό σας αν δείτε ότι κάτι δεν πάει καλά.

Τα παρακάτω είναι τα τέσσερα πιο σημαντικά ιατρικά προβλήματα των αντρών και οι ενδείξεις που δεν πρέπει ποτέ αυτοί να αγνοούν.

Στυτική δυσλειτουργία

Οι περισσότεροι άντρες στη διάρκεια της ζωής τους έχουν αντιμετωπίσει ή αντιμετωπίζουν προβλήματα που σχετίζονται με τη στυτική δυσλειτουργία. Ωστόσο, αυτή  θεωρείται ανησυχητική μόνο αν η ικανοποιητική σεξουαλική απόδοση ήταν αδύνατη σε αρκετές περιπτώσεις για κάποιο χρονικό διάστημα.

Πρέπει να συμβουλευτείτε ή να μιλήσετε με τον γιατρό σας σχετικά με τη στυτική δυσλειτουργία πριν να είναι πολύ αργά. Πολλοί  δυσκολεύονται να μοιραστούν τέτοια προβλήματα, καθώς αισθάνονται αμήχανα, αλλά γιατί υπάρχουν οι γιατροί; Η στυτική δυσλειτουργία μπορεί να είναι μία από τις ενδείξεις πιο σοβαρών καταστάσεων όπως οι καρδιακές παθήσεις, ο διαβήτης ή η υψηλή αρτηριακή πίεση.

Ογκίδια στους όρχεις σας

Τα περισσότερα από τα ογκίδια που υπάρχουν στους όρχεις σας είναι αβλαβή, αλλά πολλά από αυτά μπορεί να είναι ένας συναγερμός για πιο σοβαρές ιατρικές καταστάσεις. Η τακτική εξέταση των όρχεων μπορεί να σας βοηθήσει να βρείτε πρώιμες ενδείξεις καρκίνου των όρχεων.

Ο καρκίνος των όρχεων είναι συνήθης μεταξύ των ανδρών ηλικίας 20-35 ετών. Δεν είναι όλοι οι θρόμβοι που υπάρχουν στους όρχεις, αιτία του καρκίνου. Ορισμένοι από αυτούς μπορεί να είναι αποτέλεσμα συλλογής υγρών, μόλυνσης ή πρηξίματος του δέρματος ή των φλεβών.

Ελιές

Οι ελιές υπάρχουν σε αριθμούς από 10 έως 40. Αυτές που είναι πιθανό να είναι καρκίνος είναι εκείνες που αλλάζουν το χρώμα ή το σχήμα ή αν ξεκινήσουν αιμορραγία, αισθάνεστε φαγούρα, εξάψεις ή πόνο. Εάν παρατηρήσετε τέτοιες αλλαγές, πρέπει να επισκεφθείτε τον δερματολόγο.

Για να μάθετε αν οι κρεατοελιές σας προκαλούν καρκίνο, θυμηθείτε το ABCDE των κρεατοελιών:

Α - Ασυμμετρία: Η μία μεριά της ελιάς δεν είναι συμμετρική της άλλης

Π - Περιθώρια : Τα περιθώρια ή τα άκρα των κρεατοελιών είναι  θολά ή ακανόνιστα

Χ - Χρώμα: Η αλλαγή στο χρώμα των κρεατοελιών είναι αισθητή ή έχει αποχρώσεις μαύρου, καφέ, , μπλε, λευκού ή κόκκινου

Δ - Διάμετρος: Η διάμετρος μίας ελιάς είναι μεγαλύτερη από τη γόμα του μολυβιού

E- Εξέλιξη: Η ελιά που αλλάζει μέγεθος, σχήμα ή χρώμα

Πρόβλημα με την ούρηση

Τα προβλήματα ούρησης εμφανίζονται κατά κόρον στους ηλικιωμένους άνδρες. Εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα με την ούρηση ή τη διατήρηση της ροής των ούρων, μπορεί να έχετε επίσχεση. Όταν ο προστάτης είναι μεγεθυμένος, μπορεί να πιέσει τον ουρητήρα. Αυτό μπορεί να καταστήσει δύσκολο να περάσουν τα ούρα, κάτι που μπορεί να είναι σημάδι νόσου του προστάτη, συμπεριλαμβανομένου του καρκίνου.

Άλλα προβλήματα περιλαμβάνουν αίσθημα καύσου ή πόνο όταν περνούν τα ούρα και συχνά ξυπνάτε τη νύχτα για να ουρήσετε. Εάν έχετε οποιοδήποτε από αυτά τα προβλήματα, επισκεφθείτε το γιατρό σας.

Είναι σημαντικό να φροντίζετε τον εαυτό σας. Αν αγνοείτε τον πόνο και τα προβλήματα υγείας, αυτό μόνο αρνητικές επιπτώσεις θα έχει για εσάς. Δίνοντας προσοχή σε τέτοια προβλήματα, αν επισκέπτεστε έναν γιατρό τη σωστή στιγμή και φροντίζοντας πλήρως την υγεία σας θα είστε περισσότερο καιρό εκεί για την οικογένειά σας.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΠΟΥ: Εντοπίστηκε ιός γρίπης των πτηνών σε αγελαδινό γάλα
Δεκάδες μεταλλάξεις του ιού της Covid σε άντρα που νοσούσε από κορωνοϊό για 1,5 χρόνο
Επίσκεψη Γεωργιάδη σε υγειονομικές μονάδες σε Κοζάνη και Φλώρινα