"Μπρος στα κάλλη τι είν’ ο πόνος" λέει ο σοφός λαός κι αυτό καταδεικνύει μέχρι πού μπορεί να φτάσει ένας άνθρωπος για να φαίνεται όμορφος και νέος. Ωστόσο, οι συμβουλές ομορφιάς δεν περιορίζονται στο πρόσωπο. Εστιάζουμε τόσο πολύ στο πώς βλέπουμε το πρόσωπο που έχουμε την τάση να αγνοούμε το δέρμα σε άλλα μέρη του σώματος.

Όσο σημαντικό είναι το πρόσωπο, άλλο τόσο σημαντικό είναι να περιποιούμαστε τον λαιμό. Αμέσως μετά το πρόσωπο, το πρώτο πράγμα που παρατηρούμε σε ένα άτομο είναι ο λαιμός του. Εάν έχετε ένα άψογο πρόσωπο αλλά λεπτές γραμμές, και παραμορφωμένο δέρμα στο λαιμό, επηρεάζεται η συνολική σας εμφάνιση. Είναι σημαντικό να δοθεί ίση έμφαση στην ομορφιά του λαιμού με μερικές θεραπείες στο σπίτι. Παρακάτω είναι μερικές απλές συμβουλές που μπορείτε να ακολουθήσετε.

Μασάζ

Ακριβώς όπως ένα πρόσωπο, είναι εξίσου σημαντικό να κάνετε μασάζ στο λαιμό σας. Το δέρμα γύρω από το λαιμό είναι εύθραυστο και ευαίσθητο. Μπορεί να βγουν εξανθήματα ή σπυράκια, έτσι ξαφνικά. Το μασάζ στο δέρμα γύρω από το λαιμό ενισχύει την κυκλοφορία του αίματος, καθιστώντας το το δέρμα καθαρό και απαλλαγμένο από λεπτές γραμμές. Επειδή το σημείο εκεί είναι ευαίσθητο, βεβαιωθείτε ότι η πίεση που ασκείτε δεν είναι μεγάλη. Κάντε μασάζ  με καθοδική κατεύθυνση στον πλευρικό λαιμό, στη συνέχεια στο μπροστινό και στο πίσω μέρος του λαιμού. Μην κάνετε μασάζ για περισσότερα από 5-10 λεπτά τη φορά. Ασκείστε ελαφριά πίεση με τα δάχτυλά σας.

Λάδι

Το λάδι καρύδας, το ελαιόλαδο, το αμυγδαλέλαιο ή το τριαντάφυλλο μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να κάνουν το λαιμό πιο όμορφο. Αυτά τα έλαια μπορούν να ανακτήσουν την χαμένη λάμψη και να αποτρέψουν τις λεπτές γραμμές, οι οποίες είναι συχνές γύρω από την περιοχή του λαιμού. Πάρτε τέσσερις έως πέντε σταγόνες οποιουδήποτε ελαίου και τρίψτε τις και στις δύο παλάμες. Ύστερα κάντε σιγά-σιγά μασάζ γύρω από το λαιμό. Αφήστε το να απορροφηθεί όλη τη νύχτα και καθαρίστε το το πρωί. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε αιθέρια έλαια.

Μάσκα

Αν σκέφτεστε ότι η μάσκα προορίζεται μόνο για το πρόσωπο, μάθετε ότι μπορείτε να φτιάξετε μια ειδική μάσκα για τον λαιμό με μερικά φυσικά συστατικά, τα οποία μπορείτε εύκολα να βρείτε στο σπίτι. Γι’ αυτό το σκεύασμα, λιώστε μια μπανάνα και προσθέστε ένα κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο. Αφήστε αυτό το μείγμα στο λαιμό για 10 έως 15 λεπτά και μετά καθαρίστε το λαιμό με μια υγρή χαρτοπετσέτα. Τα αυγά μπορούν επίσης να αποδειχθούν πολύ χρήσιμα για το δέρμα γύρω από το λαιμό. Για αυτό, πρώτα, ξεχωρίστε το ασπράδι από τον κρόκο και προσθέστε μια κουταλιά μελιού σε αυτό. Αφήστε το μείγμα για 10 έως 15 λεπτά και στη συνέχεια πλύνετε με χλιαρό νερό. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ήπιο σαπούνι για να απαλλαγείτε από την οσμή.

Καθαριότητα

Είναι επίσης απαραίτητο να φροντίσετε την υγιεινή γύρω από τον λαιμό σας. Συνήθως αμελούμε το δέρμα γύρω από τον λαιμό και μαζεύεται σκόνη. Αυτό συμβαίνει κυρίως λόγω της υπερβολικής εφίδρωσης. Βεβαιωθείτε ότι καθαρίζετε κάθε μέρα τον λαιμό σας ενώ κάνετε μπάνιο. Πλύνετε με κυκλικές κινήσεις και στη συνέχεια εφαρμόστε ενυδατική κρέμα.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Λιγότερη καθιστική ζωή κατά μισή ώρα μειώνει την υπέρταση στους ηλικιωμένους [μελέτη]
‘’Η παιδιατρική στη σημερινή πραγματικότητα’’ - Διημερίδα στο Παπαγεωργίου
Εφαρμογή Ψηφιακών Εργαλείων για την Ποιότητα της Φροντίδας στον Ογκολογικό Τομέα