Ξέρετε ότι υπάρχουν περίπου 96.000 χμ. αιμοφόρα αγγεία στο σώμα μας; Επιπλέον, επεκτεινόμενα από την καρδιά σας σε άλλους μύες, σχηματίζουν το κυκλοφορικό σας σύστημα. Αυτά τα δίκτυα που υπάρχουν στο σώμα σας φέρουν αίμα σε κάθε μέρος του σώματός σας. Αλλά όταν αυτή η ροή εξασθενεί, επιβραδύνει ή εμποδίζει τη ροή του αίματος. Η επιβράδυνση ή η παρεμπόδιση της ροής του αίματος σημαίνει ότι τα κύτταρα στο σώμα σας δεν θα πάρουν αρκετό οξυγόνο και τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζονται. Ωστόσο, μπορεί να είναι δύσκολο για εσάς να καταλάβετε πότε η ροή του αίματος στο σώμα σας είναι κακή ή «κολλάει». Αλλά αν θέλετε να προσπαθήσετε να παρατηρήσετε αν η ροή αίματος στο σώμα σας παρεμποδίζεται, τότε θα σας μιλήσουμε για ορισμένα σημάδια.

Σημάδια κακής ροής αίματος

Όταν τα όργανά σας δεν παίρνουν αρκετό αίμα, τα χέρια και τα πόδια σας θα αρχίσετε να τα αισθάνεστε κρύα και μουδισμένα.

-Εάν το δέρμα σας είναι λευκό, τότε μπλε γραμμές θα αρχίσουν να εμφανίζονται στα πόδια σας.

-Η κακή ροή του αίματος μπορεί να προκαλέσει ξηρότητα του δέρματός σας.

-Τα νύχια σας μπορεί να είναι εύθραυστα.

-Οι τρίχες σας μπορεί να αρχίσουν να πέφτουν- (ειδικά τα χέρια και τα πόδια).

-Μερικοί άνδρες μπορεί να έχουν προβλήματα στυτικής δυσλειτουργίας.

-Εάν έχετε διαβήτη, τότε ο χρόνος θεραπείας των αμυχών και των τραύματων μπορεί να επιβραδυνθεί.

Τι επιβραδύνει τη ροή του αίματος

Καπνός

Η νικοτίνη είναι ένα ενεργό συστατικό στα τσιγάρα. Καταστρέφει τα τοιχώματα των αρτηριών σας και πυκνώνει το αίμα- και αυτή η πήξη οδηγεί σε κακή ροή. Εάν καπνίζετε, διακόψτε.

Ελέγξτε την αρτηριακή σας πίεση

Εάν η πίεσή σας είναι πολύ υψηλή, μπορεί να οδηγήσει σε αθηροσκλήρυνση. Αυτή είναι μια κατάσταση που σκληραίνει τις αρτηρίες σας και εμποδίζει τη ροή του αίματος. Η αρτηριακή πίεση δεν πρέπει να είναι μεγαλύτερη από 120 και όχι μικρότερη από 80, αλλά πρέπει να συζητήσετε για την ιδανική ΑΠ, ανάλογα με την ηλικία και την υγεία σας, με τον γιατρό σας. Ελέγξτε την πίεσή σας τουλάχιστον μία φορά το μήνα.

Πίνετε άφθονο νερό

Το αίμα περιέχει περίπου το μισό νερό του σώματος. Ως εκ τούτου πρέπει πάντα να διατηρείται ενυδατωμένο για να «δουλέψει». Στόχος είναι να πίνετε τουλάχιστον 8 ποτήρια νερό καθημερινά. Εάν ασκείστε έξω (ειδικά το καλοκαίρι) τότε πρέπει να πίνετε περισσότερο νερό.

Μην κάθεστε συνέχεια

Εάν κάθεστε σε ένα μέρος για ώρες, η ροή του αίματός σας αρχίζει να μειώνεται. Αυτό εξασθενεί τους μυς των ποδιών σας και επιβραδύνει τη ροή του αίματος στα πόδια σας, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει την πήξη του αίματος. Εάν είστε υποχρεωμένοι να καθίσετε για να εργαστείτε, τότε θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα υποπόδιο για τα πόδια σας. Κάνοντας αυτό, η ροή του αίματος σε ολόκληρο το σώμα σας θα συνεχίσει να φτάνει στην καρδιά σας.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΠΟΥ: Εντοπίστηκε ιός γρίπης των πτηνών σε αγελαδινό γάλα
Δεκάδες μεταλλάξεις του ιού της Covid σε άντρα που νοσούσε από κορωνοϊό για 1,5 χρόνο
Επίσκεψη Γεωργιάδη σε υγειονομικές μονάδες σε Κοζάνη και Φλώρινα