Τι προτιμούν να αποφεύγουν και με τι δυσανασχετούν γιατροί και νοσηλευτές όσον αφορά την αλληλεπίδρασή τους με τους ασθενείς.

«Τα παράπονά σας σχετικά με τον γιατρό που σας παρακολουθούσε, δεν θεωρούνται κομπλιμέντα προς εμάς. Όσα λιγότερα λέτε, τόσο περισσότερο θέλουμε να ασχοληθούμε μαζί σας». –Γιατρός επειγόντων.

 «Μην μου κάνετε ιατρικές ερωτήσεις για το παιδί σας όταν με βλέπετε σε κάποιο κατάστημα ή σε κάποιο εστιατόριο. Όταν βγαίνω έξω με τα παιδιά μου, απλά θέλω να είμαι μαμά.» - Παιδίατρος.

«Μία φορά, ένας συγγενής με βομβάρδιζε κάθε φορά που έμπαινα μέσα στο δωμάτιο με ερωτήσεις, με αποτέλεσμα να αναπτύξω μια τάση να μη θέλω να πηγαίνω στο δωμάτιο. Εάν έχετε τρεις σελίδες γεμάτες ερωτήσεις, δείξτε τις στη νοσηελύτρια.»

«Αυτό που δεν πρέπει να μου πείτε ποτέ:» Είσαι πολύ έξυπνη για να είσαι νοσηλεύτρια. «Πήγα σε σχολή νοσηλευτικής επειδή ήθελα να γίνω νοσοκόμα, όχι επειδή ήθελα να είμαι γιατρός και δεν τα κατάφερα.» - Νοσηλεύτρια

«Μην τρώτε πολύ σκόρδο πριν έρθετε για επίσκεψη. Θα το εκτιμούσαμε.» - Οδοντίατρος.

«Μην ρωτάτε αν θα ρίξω μια «γρήγορη ματιά» στον αδελφό της μικρής που δεν έχει ραντεβού. Αν η μαμά σας ερχόταν μαζί σας στον γυναικολόγο, θα λέγατε ποτέ, «Μπορείτε να ρίξετε μία γρήγορη ματιά στην μητέρα μου;» Όλοι οι ασθενείς χρειάζονται πλήρη αξιολόγηση.» - Παιδίατρος.

"Εάν στέλνετε διαρκώς γραπτά μηνύματα και γελάτε με τους φίλους σας και σταματήσετε με το που αντιληφθείτε την παρουσία μου, δεν θα πιστέψω ότι πονάτε και πολύ» - Νοσηλεύτρια.

«Πλύντε τα πόδια σας πριν έρθετε να με δείτε. Και αλλάξτε τις κάλτσες σας - μπορώ να καταλάβω εάν φοράτε τις ίδιες εδώ και τρεις ημέρες.» -Ποδολόγος.

"Με τρελαίνει όταν οι επισκέπτες περιπλανιούνται χωρίς λόγο και μιλάνε στα κινητά τους τηλέφωνα. Είναι ενοχλητικό.» -Νοσηλεύτρια.

«Με τρελαίνει όταν οι γονείς τηλεφωνούν από τα επείγοντα επειδή το παιδί τους γρατζουνίστηκε στο πρόσωπο. Δεν πρόκειται να κάνω κάτι διαφορετικό από τον γιατρό στα επείγοντα. Εκτός αν ο τραυματισμός είναι σοβαρός, δεν χρειάζεστε πλαστικό χειρουργό για κάθε αμυχή.» -Πλαστικός χειρουργός.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Κλειστός προϋπολογισμός για σκευάσματα χορηγουμένων από του στόματος για τον καρκίνο του προστάτη
Αύξηση 7.146% στα πρόστιμα για παραβίαση προσωπικών δεδομένων - Τι γίνεται στην Υγεία
Mυοσκελετικές ενοχλήσεις: Ζεστό ή κρύο επίθεμα;