Η νεότητα δεν είναι μόνο στο σώμα. Είναι και στο μυαλό. Και όσο σημαντικό είναι να προσέχουμε τη διατροφή μας, να γυμναζόμαστε και να φροντίζουμε το σώμα μας, εξίσου σημαντικό είναι να περνάμε και λίγο καλά. Άλλωστε, ήδη όλοι γνωρίζαμε πως η ζωή δεν είναι πάντα υπέροχη, έχει και τα σκαμπανεβάσματά της. Μετά την αρχή της πανδημίας του κορωνοϊού, όμως, όλοι μάθαμε πως ακόμα και τα σκαμπανεβάσματα αυτά είχαν πολλά να μας διξάξουν.

Ας ζήσουμε τη ζωή μας περνώντας καλά, λοιπόν. Επειδή αυτό θα μας κρατήσει νέους. Και ας δούμε με ποιους ακριβώς τρόπους θα το καταφέρουμε αυτό.

Με περισσότερο σεξ

Το σεξ βοηθά στην έκκριση "χαρούμενων" ορμονών από τον εγκέφαλο, που μειώνουν το στρες και βελτιώνουν τον ύπνο. Αλλά και σε επίπεδο ψυχικής υγείας, το σεξ μάς φέρνει κοντά με τους ανθρώπους και δυναμώνει τις σχέσεις μας.

Με λίγο κόκκινο κρασί

Συχνά-πυκνά μιλάμε για τα οφέλη του κόκκινου κρασιού, που είναι τα αντιοξειδωτικά του. Αυτό δεν σημαίνει ότι έχουμε το ελεύθερο να το παρακάνουμε, αλλά ένα ποτηράκι την ημέρα σίγουρα βοηθά να χαλαρώσουμε και να προστατεύσουμε την υγεία μας.

Με λίγη σκούρα σοκολάτα

Ακόμα ένα νόστιμο και θεωρητικά απαγορευμένο πράγμα που έχει οφέλη για την καρδιά μας και για την υγεία μας γενικότερα. Ένα σοκολατάκι την ημέρα, άντε δύο το πολύ, όμως. Προσπαθήστε να "εκπαιδεύσετε" τον εγκέφαλό σας ώστε να ικανοποιείται με λιγότερα γλυκά.

Με το να χαμογελάμε

Και όμως, η αυθυποβολή δουλεύει πολύ καλά στην περίπτωση ενός χαμόγελου. Έχουμε τη δύναμη να βελτιώσουμε τη διάθεσή μας - που, σε μερικές περιπτώσεις σημαίνει "να αποσπάσουμε την προσοχή του εγκεφάλου μας", που ενίοτε είναι εξίσου καλό - με το να χαμογελάμε.

Με το να χαλαρώνουμε

Γιόγκα; Διαλογισμός; Τίποτα από αυτά, και απλώς μία χαλαρή ώρα με ένα βιβλίο; Η ώρα που αποφασίζετε να αφιερώσετε στον εαυτό σας για να πετάξετε από πάνω σας το στρες είναι τόσο ευεργετική για την ψυχική σας υγεία. Και ξεκουράζει τον εγκέφαλο - αυτό το όργανο που δεν σταματά να δουλεύει ποτέ.

Με το να παίζουμε

Θυμάστε εκείνη την φράση που λέει "Δεν σταματάμε να παίζουμε επειδή μεγαλώνουμε, αλλά μεγαλώνουμε επειδή σταματάμε να παίζουμε"; Είναι μεγάλη αλήθεια. Αν το να σηκώνεις βάρη στο γυμναστήριο ακούγεται σαν κόλαση για εσένα, βρες έναν τρόπο για να φροντίσεις το σώμα σου διασκεδάζοντας.

Με το να κοιμόμαστε καλά και αρκετά

Σταθερό πρόγραμμα ύπνου κάθε μέρα και τουλάχιστον επτά ώρες κάθε νύχτα, σημαίνει υγιής εγκέφαλος και ακόμα πιο υγιές σώμα.

Με το να περνάμε χρόνο με αγαπημένα μας πρόσωπα

Θυμάστε και όλα εκείνα τα δραματικά τραγούδια που λένε ότι η μοναξιά σκοτώνει; Και εκείνα δίκιο έχουν. Το να περνάμε χρόνο με τα αγαπημένα μας άτομα είναι το πιο καλό δώρο που μπορούμε να κάνουμε στον εγκέφαλό μας: Τη σιγουριά και την ηρεμία της καλής συντροφιάς.

Με το να παίζουμε παιχνίδια

Σταυρόλεξα; Σουντόκου; Σκάκι; Γρίφους στο ίντερνετ; Με ό,τι και αν ασχολούμαστε που βάζει τον εγκέφαλό μας σε διαδικασία να "κουραστεί" για να βρει μία απάντηση, μας κάνει τεράστιο καλό. Είναι από τους καλύτερους τρόπους να καθυστερήσουμε την επίδραση του χρόνου στο μυαλό μας.

Με το να βλέπουμε τα πράγματα λίγο πιο θετικά

Ναι, είναι δύσκολο. Το ξέρουμε. Η ζωή είναι πάρα πολύ περίεργη αυτή τη στιγμή, αλλά υπάρχουν ακόμα καλά πράγματα που γίνονται. Πολλά από αυτά μπορεί να συμβαίνουν και μέσα στο ίδιο μας το σπίτι (η ώρα που περνάμε με τους αγαπημένους μας, που λέγαμε)... και καλό είναι να είμαστε ευγνώμονες για τα καλά πράγματα που έχουμε.

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΠΟΥ: Περίπου 51 εκατομμύρια ζωές σώθηκαν στην Αφρική λόγω των εμβολιασμών τα τελευταία 50 χρόνια
ΗΠΑ: Δεύτερη μεταμόσχευση νεφρού γενετικά τροποποιημένου χοίρου σε ασθενή
Αγχώδης τύπος προσκόλλησης: Πώς επηρεάζονται οι σχέσεις