Η πλαστική των μικρών χειλέων του αιδοίου είναι μια επέμβαση που γίνεται συνήθως για να μειώσουμε το μέγεθος των υπερτροφικών χειλέων, όταν αυτά δημιουργούν αισθητικό, ψυχολογικό, ή λειτουργικό πρόβλημα στη γυναίκα.

Είναι μια από τις πιο συνηθισμένες αισθητικές επεμβάσεις των γεννητικών οργάνων, που πραγματικά αλλάζει την ψυχολογία και την καθημερινότητα στις γυναίκες με παρόμοιο πρόβλημα, καθώς τους δίνει αυτοπεποίθηση στην ερωτική και κατ΄επέκταση και την κοινωνική τους ζωή.

Μοναδική προϋπόθεση για την ευτυχία είναι να απευθύνονται οι γυναίκες σε ιατρούς με συγκεκριμένη ειδίκευση και εμπειρία πάνω σε τέτοιου είδους επεμβάσεις.

Το παρόν άρθρο έχει στόχο να ξεκαθαρίσει τα θετικά και αρνητικά χαρακτηριστικά αυτής της επέμβασης.

Ποιες γυναίκες ζητούν να κάνουν αυτή την επέμβαση

Σε αρκετές γυναίκες, ταμικρά χείλη του αιδοίου είναι μεγάλα έως υπερτροφικά, δημιουργώντας προβλήματα, τόσο πρακτικά όσο και ψυχολογικά. Για παράδειγμα, τα υπερτροφικά χείλη μπορεί να είναι εμπόδιο για μιαφυσιολογική και ευχάριστη σεξουαλική επαφή, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις, προκαλούν μέχρι και πόνο κατά τη διάρκεια του σεξ.

Επίσης, πολλές γυναίκες με υπερτροφικά χείλη του αιδοίου έχουνμειωμένη αυτοπεποίθησηκαι ντρέπονται να εμφανιστούν απέναντι στο σύντροφο τους. Σε κάθε περίπτωση, το αποτέλεσμα είναι να αποφεύγουν την ερωτική επαφή δημιουργώντας έτσι πρόβλημα στην ερωτική τους ζωή, αλλά και στη σχέση τους με το σύντροφο τους.

Ακόμα μπορεί και να αποφεύγουν να δημιουργήσουν σχέση με κάποιο σύντροφο, καθώς η ανασφάλεια και ο φόβος, για το σχήμα των γεννητικών τους οργάνων, μπορεί να αποτελεί μεγάλο εμπόδιο. Επίσης, ακόμα και στις μικρότερες ηλικίες, η κοπέλα ντρέπεται να φορέσει μαγιό και να εμφανιστεί στην παραλία, καθώς είναι εμφανής η παρουσία κάποιου πλεονάζοντος ιστού στην περιοχή, δίνοντας άσχημη εντύπωση και πιθανά αφορμή για σχόλια.

Επίσης, μπορεί να είναι ενοχλητικό, όταν η γυναίκα φορέσει στενά ρούχα ή εσώρουχα ή ακόμα όταν κάνει ποδήλατο.Στις γυναίκες αυτές η πλαστική αποκατάσταση των μικρών χειλέων του αιδοίου δίνει αυτοπεποίθηση και λύνει όλα τα προβλήματα που μόλις αναφέραμε.

Μπορεί η επέμβαση να δημιουργήσει άλλο πρόβλημα;

Οι γυναίκες αυτές αντιμετωπίζουν μεγαλύτερη δυσκολία και προβλήματα υγιεινής,καθώς η καθαριότητα της περιοχής είναι πιο δύσκολη, ιδίως κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, που έχουμε καιαυξημένη εφίδρωση ή κατά την διάρκεια της περιόδου.Αποτέλεσμα είναι να εμφανίζονται συχνότερα κολπίτιδες, που προκαλούν ερεθισμό και πόνο καθώς και ερεθισμό, αυξημένα κολπικά υγρά, φαγούρα, δυσοσμία και άλλα.

Ποιος είναι ο σκοπός της επέμβασης;

Η πλαστική επέμβαση στα μικρά χείλη γίνεταιγια να μειωθεί το μέγεθος ή να αλλάξει το σχήμα τους, που ενοχλεί τη γυναίκα οπτικά - αισθητικά ή πρακτικά. Στόχος είναι το μέγεθος των μικρών χειλέων να είναι μικρότερο από ότι τα μεγάλα χείλη, όπως είναι το φυσιολογικό.

Σκοπός είναι τα μεγάλα χείλη, που είναι πιο ανθεκτικά, να μπορούν καλύπτουν τα μικρά χείλη, προστατεύοντας τα. Επίσης, να αποφεύγουμε όλα τα προβλήματα που προαναφέραμε, τόσο τα λειτουργικά (πόνος, ενόχληση, ερεθισμός, δυσκολία στην υγιεινή κλπ) όσο και τα αισθητικά προβλήματα, που πολλές φόρες μπορεί να είναι και πιο σημαντικά.

Πώς ακριβώς γίνεται;

Υπάρχουν διάφορες τεχνικές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν. Ουσιαστικά γίνεται αφαίρεση του ιστού που «περισσεύει». Έτσι τα χείλη του αιδοίου έχουν μια πιο «φυσιολογική» και αισθητικά καλύτερη εμφάνιση. Σήμερα, υπάρχουν τεχνικές που προσφέρουν τέλειο αποτέλεσμα, πολύ καλύτερα από ότι στο παρελθόν.

Η τομή είναι πολύ μικρότερη και πρακτικά δεν φαίνεται, και αποφεύγουμε προβλήματα όπως ενόχληση στο σεξ μετά την επέμβαση, καλύτερη αισθητικότητα της περιοχής, άψογο αισθητικό αποτέλεσμα και απόλυτα φυσιολογική εμφάνιση.

Τι χρειάζεται για να είναι πράγματι αποτελεσματική η επέμβαση

Για την επέμβαση απαιτείταιειδική εκπαίδευσησε θέματα επανορθωτικής χειρουργικής και πρέπει να χρησιμοποιούνταισύγχρονες μέθοδοι, για να φέρουμε τα πιο ικανοποιητικά αποτελέσματα για τη γυναίκα.

Η πλαστική αποκατάσταση της υπερτροφίας των μικρών χειλέων του αιδοίου, όταν χρειάζεται, γίνεται με τησυνεργασία Ειδικού Γυναικολόγου και Πλαστικού Χειρουργού, για την επίτευξη άριστου αισθητικού αποτελέσματος σε εξειδικευμένες περιπτώσεις.

Είναι επικίνδυνη επέμβαση;

Καθόλου επικίνδυνη. Ουσιαστικά είναι μια σχεδόν αναίμακτη επέμβαση. Επίσης, δεν χρειάζεται ολική αναισθησία ή επισκληρίδιο που τρομάζουν πολλές γυναίκες. Μπορεί να γίνει και με τοπική αναισθησία. Για το λόγο αυτό, μπορεί άνετα και με απόλυτη ασφάλεια να γίνει στο ιατρείο.

Έτσι, μειώνεται πάρα πολύ και το κόστος της επέμβασης, αφού η γυναίκα δεν χρειάζεται να πληρώσει για έξοδα νοσηλείας στο νοσοκομείο.

Είναι μια ακριβή επέμβαση;

Από τη στιγμή που η γυναίκα γλυτώνει τα έξοδα του νοσοκομείου, το κόστος είναι μικρό.

Μετά την επέμβαση τι γίνεται;

Ο πόνος αντιμετωπίζεται εύκολα με παυσίπονα φάρμακα και ουσιαστικά η γυναίκα δεν πονά. Μετά την επέμβαση, φεύγει μέσα σε λίγη ώρα και επιστρέφει σπίτι της. Μετά από πολύ λίγα 24ωρα επιστρέφει στις ασχολίες της και στη δουλειά της.

Σε σύντομο χρονικό διάστημα μπορεί να έχει και σεξουαλική δραστηριότητα ή να φορεί τα ρούχα της επιλογής της.

Πόσο συχνή είναι η επέμβαση

Στο Εξωτερικό, κυρίως νέες γυναίκες αλλά και πολλές Έφηβες ή μεγαλύτερης ηλικίας γυναίκες αποφασίζουν με ευκολία να κάνουν αυτή την επέμβαση, για να βελτιώσουν τη ζωή της. Τα τελευταία χρόνια και στην Ελλάδα, όλο και περισσότερες γυναίκες αποφασίζουν να κάνουν μια τέτοια «διόρθωση».

Αυτό οφείλεται στη βελτίωση των τεχνικών και την εμπιστοσύνη που δείχνει ο κόσμος σε εμάς, που ασχολούμαστε με το συγκεκριμένο πρόβλημα. Τα παλιά ταμπού πέφτουν και η γυναίκα θεωρεί ότι είναι σωστό και καλό να κάνει μια μικροεπέμβαση, που δεν έχει σημαντική ταλαιπωρία, με στόχο να βελτιώσει την αυτοπεποίθηση της και την ερωτική και κοινωνική της ζωή.

Φυσικά, όταν κάτι γίνεται διαδεδομένο, υπάρχουν πολλοί άσχετοι με το αντικείμενο και χωρίς εμπειρία και εκπαίδευση, που προσπαθούν να εκμεταλλευτούν το πρόβλημα των γυναικών και να ωφεληθούν από αυτό. Οι άνθρωποι αυτοί συνήθως δημιουργούν κακά αισθητικά αποτελέσματα, δυσφημίζοντας έτσι την επέμβαση και δημιουργώντας κακή εικόνα, φόβο και επιφυλακτικότητα στις γυναίκες.

Για το λόγο αυτό η γυναίκα πρέπει να είναι προσεκτική, να επιλέγει και να εμπιστεύεται μόνο γιατρούς με την κατάλληλη εκπαίδευση και εμπειρία, που μπορούν πράγματι να βελτιώσουν τη ζωή της.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Πόσα κιλά μπορούμε να χάσουμε σε έναν μήνα με ασφάλεια
Θανατηφόρα βακτήρια διψούν για ανθρώπινο αίμα
Οι επιπλοκές στην εγκυμοσύνη είναι πιθανόν να αυξάνουν τους κινδύνους υγείας για δεκαετίες [μελέτη]