Είστε στο στάδιο που αναζητάτε λύση για να αντιμετωπίσετε την τριχόπτωση και την αραίωση μαλλιών. Έχετε ήδη ενημερωθεί για τις διάφορες τεχνικές που υπάρχουν. Η σωστή έρευνα και επιλογή εξειδικευμένου γιατρού στη μεταμόσχευση μαλλιών με τη μέθοδο FUE είναι η ενδεδειγμένη λύση αφού πρώτα ενημερωθείτε για τη διαδικασία και τα αποτελέσματα.

Όπως εξηγεί ο Δρ Αναστάσιος Βεκρής, πλαστικός χειρουργός, μέλος της Διεθνούς Εταιρείας Χειρουργικής Αποκατάστασης Μαλλιών (ISHRS), επιστημονικός διευθυντής της Advanced Hair Clinics με έδρα την Αθήνα «στα χέρια ενός έμπειρου και εξειδικευμένου γιατρού στη μεταμόσχευση μαλλιών το αποτέλεσμα είναι 100% φυσικό και η επαναφύτρωση των τριχοθυλακίων μπορεί να φτάσει το 98%. Επίσης με την εξελιγμένη μέθοδο FUE ο ενδιαφερόμενος δεν θα έχει σημάδια και ουλές, όπως συνέβαινε με παλαιότερες μεθόδους π.χ. την Strip ή FUT».

Το ολοκληρωμένο αποτέλεσμα της μεταμόσχευσης μαλλιών θα είναι ορατό μετά από 12 μήνες. Η αύξηση της πυκνότητας θα αρχίσει ήδη ανάμεσα στη 2η-6η εβδομάδα μετά την επέμβαση και θα εξελίσσεται μετά τον 2ο μήνα. Μάλιστα, σε μια μικρή μερίδα ασθενών η αύξηση της τριχοφυΐας συνεχίζεται και μετά τους 12 μήνες.

Πληροφορίες για μεταμόσχευση μαλλιών

Δείτε εδώ το βίντεο με αποτελέσματα μεταμόσχευσης μαλλιών πριν-μετά:

Οι παράγοντες της επιτυχίας

Τι είναι όμως αυτό που καθορίζει το πόσο επιτυχημένο είναι το αποτέλεσμα; Όπως εξηγεί ο Δρ Βεκρής το πρώτο είναι η επιστημονική κατάρτιση του γιατρού και της επιστημονικής του ομάδας που θα σχεδιάσουν το θεραπευτικό ή μεταμοσχευτικό πλάνο. Αρχικά πρέπει να γίνει σωστή αξιολόγηση των αναγκών του ενδιαφερόμενου. Για να επιτευχθεί κάτι τέτοιο σημαντικό ρόλο παίζει η εξειδίκευση του γιατρού και η τεχνογνωσία του. Ενδεικτικά ένα από τα πιο σύγχρονα βοηθητικά εργαλεία είναι το Follysis, ένα σύστημα που μετρά την πυκνότητα της τριχοφυΐας και αξιολογεί την πορεία της θεραπείας, κάτι που πλέον γίνεται με ακρίβεια και όχι μόνο με την κλινική εξέταση. Αυτό είναι σημαντικό για να προσδιοριστούν σωστά οι ανάγκες της λήπτριας ζώνης.

Εκτός από την εμπειρία βασικό ρόλο παίζει και η τεχνική που θα ακολουθήσει ο γιατρός. Αυτή που θεωρείται πλέον η πιο σύγχρονη και κερδίζει έδαφος είναι η FUE. «Είναι η λιγότερο τραυματική και επεμβατική μέθοδος. Δεν αφαιρούμε λωρίδα δέρματος για να λάβουμε τα τριχοθυλάκια, αντίθετα τα αφαιρούμε ένα προς ένα και τα εμφυτεύουμε επίσης ένα προς ένα. Στην εμφύτευση ακολουθούμε την τεχνική One Step Implantation με ένα εργαλείο πολύ μικρής διαμέτρου, χωρίς προηγουμένως να έχουμε ανοίξει υποδοχές. Με τους παραπάνω τρόπους το τριχωτό της κεφαλής δεν τραυματίζεται σε μεγάλο βαθμό και ο χρόνος αποθεραπείας είναι μικρός» τονίζει ο Δρ Βεκρής.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
"Τεράστια ανησυχία" ΠΟΥ για μετάδοση γρίπης των πτηνών σε ανθρώπους
Συναγερμός ΠΟΥ για τη μετάδοση γρίπης των πτηνών σε ανθρώπους
Νέο τεστ ούρων ανιχνεύει τον καρκίνο της κεφαλής και του τραχήλου