''Κάντο όπως η J-Lo!''

Κακά τα ψέματα! Οι γλουτοί αποτελούν σημείο "ειδικού ενδιαφέροντος" σε ότι αφορά την αισθητική μεγάλης πλειοψηφίας του πληθυσμού σε παγκόσμιο επίπεδο. Μάλιστα, με την κυριαρχία της εικόνας λόγω της ραγδαίας εξάπλωσης των social media, αυτό το "ειδικό ενδιαφέρον" γίνεται ολοένα και πιο έντονο. Η μανία λοιπόν των "selfies" στα κοινωνικά δίκτυα μεταφράζεται στην περίπτωση των γλουτών στις..."belfies"! Ως αποτέλεσμα, λόγω της αναζήτησης των "προσόντων" της τέλειας belfie, η ζήτηση για αισθητικές επεμβάσεις ανόρθωσης και αυξητικής των γλουτών βαίνει συνεχώς αυξανόμενη.

Πρόκειται για ένα “trend” που γεννήθηκε στη Βραζίλια, όπου ως γνωστόν η εξωτερική εμφάνιση παίζει πολύ σημαντικό ρόλο. Ωστόσο, η τάση αυτή εξελίχθηκε στις «έδρες» των celebrities διεθνώς, στο Miami και το Los Angeles, από Αμερικανούς πλαστικούς χειρουργούς. Επιπλέον, η διαμόρφωση νέων προτύπων αναφορικά με τους γλουτούς και την εν γένει οπίσθια εικόνα τόσο του γυναικείου όσο και του αντρικού σώματος, έχει αλλάξει συνολικά τις απόψεις για την εικόνα του σώματος. Ως εκ τούτου, νέες τεχνικές έχουν έρθει να αντικαταστήσουν αυτά που γνωρίζαμε μέχρι σήμερα. Για παράδειγμα, σε ότι αφορά τη λιποαναρρόφηση, πλέον έχουμε περάσει από την απλή αφαίρεση λίπους από τα πλαϊνά σε μια πιο ολοκληρωμένη τεχνική, την τρισδιάστατη λιποαναρρόφηση, με την οποία ουσιαστικά επιτυγχάνεται η αλλαγή του σχήματος του σώματος και των γλουτών.

Η σύγχρονη τάση: "Πέρα και πάνω από απλώς ωραία οπίσθια!"...

Εντάξει λοιπόν. Καταφέραμε να αυξήσουμε τον όγκο των γλουτών! Το ζητούμενο όμως σήμερα δεν είναι απλά να δημιουργήσουμε μεγαλύτερους γλουτούς, αλλά να πάμε ένα βήμα πιο πέρα, στη συνολική αναμόρφωση της οπίσθιας επιφάνειας του σώματος. Πάντα με επίκεντρο τους γλουτούς, στόχος είναι να αναβαθμίσουμε την οπίσθια εικόνα στο σύνολό της. Αυτό το πετυχαίνουμε με εφαρμογή της τεχνικής “Brazilian Butt Lift – BBL”.

Τι είναι το “Brazilian Butt Lift” (BBL)

Πρόκειται για την εφαρμογή της υψηλής τεχνογνωσίας σε ότι αφορά τη μεταφορά λίπους, τη λιπογλυπτική και τη λιπομεταφορά σε τρισδιάστατο πλάνο. Χρησιμοποιώντας αυτή την πολύ αποτελεσματική τεχνική, πετυχαίνουμε ολική αναδιαμόρφωση του σχήματος της οπίσθιας επιφάνειας του σώματος μέσω της επιλεκτικής αφαίρεσης λίπους από διάφορα σημεία (π.χ. κοιλιά, πλάτη, πλαϊνά, μηροί). Με την εφαρμογή του BBL αναδιαμορφώνουμε το γυναικείο σώμα δίνοντάς του πολυπόθητο σχήμα “S” μεταξύ της πλάτης και των γλουτών. Τι πετυχαίνουμε λοιπόν; Να τονίσουμε τους γλουτούς αυξάνοντας σημαντικά την προβολή τους και να βελτιώσουμε τη συνολική αισθητική εικόνα με την επιλεκτική μεταφορά λίπους.

Ποια είναι η διαδικασία;

Πρόκειται για μια απλή και σχετικά ανώδυνη διαδικασία, ειδικά σε σχέση με το αισθητικό αποτέλεσμα που προσφέρει. 

Βήμα 1ο: Αφαίρεση λίπους - Πραγματοποιείται εκτεταμένη λιποαναρρόφηση από την κοιλιά, τα πλαϊνά της μέσης, την πλάτη και τους μηρούς. Αφού υποστεί την κατάλληλη επεξεργασία το λίπος τοποθετείται σε ειδικές σύριγγες για τη μετέπειτα μεταμόσχευσή του στους γλουτούς.

Βήμα 2ο: Μεταμόσχευση λίπους στους γλουτούς – Ήδη πριν από το πρώτο βήμα, έχει γίνει οριοθέτηση των περιοχών των γλουτών στους οποίους θα γίνει η μεταμόσχευση λίπους. Συνήθως, η ποσότητα καθαρού λίπους που αφαιρείται και επανατοποθετείται στους γλουτούς κυμαίνεται μεταξύ1.000-1.200 cc. Ωστόσο, ανάλογα με την περίπτωση, αν επιθυμούμε να επιτύχουμε μεγάλη προβολή των γλουτών, η ποσότητα αυτή μπορεί να αυξηθεί ώστε να πετύχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Για την τοποθέτηση στους γλουτούς χρησιμοποιούμε τεχνική 3-D πλάνου σε πολλά επίπεδα και με ειδικά κάνιστρα προκειμένου να έχουμε ομοιόμορφη διάχυση στα επιλεγμένα σημεία. Η τεχνική τοποθέτησης έχει εξελιχθεί σημαντικά σε σχέση με το παρελθόν, καθότι η μεταφορά λίπους ήταν μικρή σε ποσότητα και η τοποθέτηση γινόταν σε πιο επιφανειακά επίπεδα. Το ποσοστό του λίπους που παραμένει ξεπερνάει το 60-70% όταν γίνεται η τοποθέτησή του σε μυϊκά στρώματα.

Βήμα 3ο: Ανάρρωση – Είναι εύλογο ότι στις πρώτες ώρες και ημέρες μετά την επέμβαση παρουσιάζεται ένα οίδημα το οποίο σταδιακά υποχωρεί. Επιπλέον, είναι απαραίτητη η παραμονή στην κλινική για ένα βράδυ για την ομαλότερη ανάρρωση και τη χορήγηση αναλγητικών και αντιβιοτικών.

Οδηγίες κατά το διάστημα της ανάρρωσης

Για διάστημα 10 έως 15 ημερών μετά την επέμβαση, κατά τη διάρκεια του ύπνου θα πρέπει να τηρείται είτε η πλαϊνή θέση είτε θα πρέπει να είστε μπρούμυτα. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό, καθότι, η θέση του ύπνου παίζει μεγάλο ρόλο, τόσο στην ταχύτητα της ανάρρωσης όσο και στη διαμόρφωση του καλύτερου δυνατού αποτελέσματος της επέμβασης (επιβίωση του λίπους που έχει μεταφερθεί στους γλουτούς).

Για διάστημα 3 έως 4 εβδομάδων μετά την επέμβαση θα πρέπει να γίνεται συνεχής χρήση ειδικού κορσέ για τη διασφάλιση του αποτελέσματος.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
"Λαϊκό": Για πρώτη φορά, ράντζα στη Μονάδα Μεταμοσχεύσεων
Εντοπίστηκαν εκατοντάδες νέα γονίδια που συνδέονται με τη διαταραχή χρήσης καπνού
Ασκήσεις για να κρατάτε σε φόρμα τον εγκέφαλο