Η κοιλιοπλαστική και η λιποαναρρόφηση είναι δυο δημοφιλείς αισθητικές επεμβάσεις μεταξύ γυναικών και ανδρών, που συμβάλλουν σε μια πιο επίπεδη, καλοσχηματισμένη κοιλιά. Όταν, όμως, οι δύο αυτές επεμβάσεις πραγματοποιούνται σε διαφορετικούς χρόνους, έχουν κάποιους περιορισμούς.

Για παράδειγμα, άτομα με χαλαρωμένη επιδερμίδα μετά από μεγάλη απώλεια βάρους μπορούν να πετύχουν πιο σφριγηλή κοιλιά, μέσω της κοιλιοπλαστικής, αλλά θα εξακολουθήσουν να έχουν επίμονες εναποθέσεις λίπους, που αντιστέκονται στη δίαιτα και τη γυμναστική. Από την άλλη, γυναίκες που επιθυμούν να εξαλείψουν το επίμονο λίπος στην κοιλιά με τη λιποαναρρόφηση, μπορεί να εξακολουθήσουν να έχουν χαλαρωμένη επιδερμίδα. Στο σημείο αυτό έρχεται η λιποκοιλιοπλαστική, η πρωτοποριακή συνδυαστική τεχνική λιποαναρρόφησης και κοιλιοπλαστικής, που προσφέρει με ασφάλεια τα οφέλη και των δύο αισθητικών επεμβάσεων μαζί, για μια εντυπωσιακή αλλαγή στην εικόνα του σώματος και την ποιότητα ζωής.

Συνδυασμός επεμβάσεων για αισθητικό αποτέλεσμα ακριβείας

Αρχικά πραγματοποιείται λιποαναρρόφηση για να απομακρυνθεί η περίσσεια του λίπους από την κοιλιά και τα πλευρά. Η τεχνική με τις μικροκάνουλες νέας τεχνολογίας έχει καταστήσει τη λιποαναρρόφηση λιγότερο επεμβατική και σχεδόν ανώδυνη. Η διαδικασία συνεχίζεται με την κοιλιοπλαστική για την αφαίρεση του δερματολιπώδους ιστού και την ενίσχυση των κοιλιακών τοιχωμάτων. Η τομή που πραγματοποιείται καλύπτεται από ένα συνηθισμένο εσώρουχο και είναι λίγο μεγαλύτερη από μια τομή καισαρικής. Η συρραφή των τομών γίνεται σε τρία επίπεδα, εξασφαλίζοντας ιδανικό και προβλέψιμο αισθητικό αποτέλεσμα, γιατί με την τεχνική αυτή δεν ασκείται τάση στη χειρουργημένη περιοχή, πραγματοποιείται καλύτερη επούλωση των ιστών και επιτυγχάνεται απόλυτη ακρίβεια στις ουλές -αφού μένουν στο σημείο που σχεδιάστηκαν προεγχειρητικά. Επίσης, μειώνεται δραστικά ο κενός χώρος και μπορεί να μην χρησιμοποιηθεί καμία παροχέτευση (σωληνάκια). Για τέλειο αισθητικό αποτέλεσμα ενδέχεται, πριν τη σύγκλειση των τομών, να πραγματοποιηθεί συμπληρωματική λιποαναρρόφηση.

Επίπεδη κοιλιά σε τρεις διαστάσεις

Ο συνδυασμός των δύο επεμβάσεων στον ίδιο χρόνο προσφέρει καλύτερη διαμόρφωση της κοιλιάς από ό,τι αν η κοιλιοπλαστική και η λιποαναρρόφηση πραγματοποιούνταν σε ξεχωριστά στάδια, αφού δίνει αισθητικό αποτέλεσμα που είναι ορατό από κάθε οπτική γωνία, εξασφαλίζοντας καλλίγραμμη και επίπεδη κοιλιά σε τρεις διαστάσεις. Όπου δεν μπορεί να εφαρμοστεί νυστέρι αναλαμβάνει ρόλο η μικροκάνουλα της λιποαναρρόφησης -π.χ. στα πλάγια της κοιλιάς, σημείο το οποίο δεν μπορεί να βελτιώσει μόνο η κοιλιοπλαστική- με αποτέλεσμα συμμετρικό, ομοιόμορφο, ελκυστικό περίγραμμα σώματος με εντυπωσιακές αλλαγές στη συνολική εικόνα του σώματος. Επιπλέον, με την high definition κοιλιοπλαστική αναδεικνύεται μια πιο γυμνασμένη, αθλητική όψη σώματος, αφού αποκαλύπτεται και το σύστημα των ορθών κοιλιακών, με αποτέλεσμα γραμμωμένους κοιλιακούς μύες (six pack).

Ατραυματική, ασφαλής και ανώδυνη τεχνική με σύντομη ανάρρωση

Λόγω της χρήσης της λιποαναρρόφησης, η χειρουργική επιφάνεια περιορίζεται σημαντικά, επομένως υπάρχει μικρότερο τραύμα, η διαδικασία είναι πιο ατραυματική. Επιπλέον, οι λιγότεροι χειρουργικοί χειρισμοί ελαχιστοποιούν και τις πιθανές επιπλοκές και προσφέρουν ασφάλεια στους υποβληθέντες. Στην περίπτωση της λιποκοιλιοπλαστικής δεν αποκολλώνται εκτεταμένα οι ιστοί. Διατηρείται η κυκλοφορία του αίματος, αφού, χάρη στη μικρή τομή, δεν κόβονται πολλά αιμοφόρα αγγεία και συγχρόνως διατηρείται η πλειοψηφία των λεμφαγγείων. Επομένως, η λιποκοιλιοπλαστική σε σύγκριση με την κλασική κοιλιοπλαστική είναι περισσότερο ανώδυνη, ενώ ελαχιστοποιούνται οι μώλωπες και το οίδημα. Το αποτέλεσμα είναι η γρήγορη ανάρρωση –αφού συνήθως δεν χρειάζεται καμία παροχέτευση- και η σύντομη επιστροφή στις καθημερινές δραστηριότητες. Στο πρώιμο μετεγχειρητικό διάστημα κρίνεται απαραίτητη η χρήση ελαστικής ζώνης για τη βελτιστοποίηση του οριστικού αποτελέσματος.

Το διπλά επιτυχημένο αισθητικό αποτέλεσμα από την ταυτόχρονη πραγματοποίηση της λιποαναρρόφησης και της κοιλιοπλαστικής ενισχύεται από τα πολλαπλά οφέλη που προσφέρει, αφού συμβάλλει εντυπωσιακά στη βελτίωση της υγείας, της ψυχολογίας και της ερωτικής διάθεσης των υποβληθέντων.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Sanofi: Πληρώνει 100 εκατομμύρια δολάρια για να κλείσει την υπόθεση "Zantac"
Τελετή απονομής βραβείων Αριστείας της Σχολής Επιστημών Υγείας ΑΠΘ
Κακή στοματική υγεία: Υπαίτια και για πόνους στο αφτί;