Η εξωτερική μας εμφάνιση μας απασχολεί τους καλοκαιρινούς μήνες και, ιδιαίτερα, όταν η θερμοκρασία ανεβαίνει, είμαστε αναγκασμένοι να αποκαλύπτουμε το σώμα μας. Αν λάβουμε υπόψη μας ότι στην Ελλάδα έχουμε μακρύ καλοκαίρι- η καλοκαιρινή περίοδος διαρκεί πολλούς μήνες- είναι δύσκολο αλλά και άδικο για τον εαυτό μας να αναβάλλουμε, λόγω των υψηλών θερμοκρασιών, τις αισθητικές βελτιώσει  που επιθυμούμε σε πρόσωπο και σώμα. Εξάλλου -χάρη στην εξέλιξη των τεχνικών και των μεθόδων της αισθητικής πλαστικής χειρουργικής αλλά και των φαρμακευτικών προϊόντων-  είναι πολλές οι αισθητικές επεμβάσεις, που μπορούν να γίνουν λίγο πριν αλλά και κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, με ασφάλεια και γρήγορη ανάρρωση.

Η οικονομική κρίση, άλλωστε, έχει αλλάξει τις εργασιακές σχέσεις, δημιουργώντας πολλές απαιτήσεις από τους εργαζόμενους, γεγονός που τους στρέφει στην πραγματοποίηση πλαστικών επεμβάσεων κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής τους άδειας, προκειμένου να μην χρησιμοποιήσουν αναρρωτική άδεια ή να θυσιάσουν το εργασιακό τους μέλλον. Επιπλέον, όλοι γνωρίζουμε ότι, πέρα από τους εκπαιδευτικούς, που αξιοποιούν την παύση των σχολείων, πολλές εταιρείες και εργοστάσια τον Ιούλιο και τον Αύγουστο υπολειτουργούν ή κλείνουν, εξαναγκάζοντας, κάποιες φορές, σε υποχρεωτική άδεια τους εργαζόμενους.

Πώς μπορούμε να αξιοποιήσουμε τους θερινούς μήνες για να βελτιώσουμε την εικόνα του σώματός μας;

Λιποαναρρόφηση – Λιπογλυπτική - Λιποκοιλιοπλαστική

Η λιποαναρρόφηση αποτελεί το golden standard για την αφαίρεση του επίμονου, ανεπιθύμητου υποδόριου λίπους, προσφέροντας τα πιο μόνιμα –αφού αφαιρούνται τα λιποκύτταρα- και θεαματικά αποτελέσματα στη διαμόρφωση ενός ελκυστικού περιγράμματος σώματος. Χάρη στις μικροκάνουλες νέας τεχνολογίας, η λιποαναρρόφηση έχει γίνει λιγότερο επεμβατική και περισσότερο αποτελεσματική από ποτέ, αφού προσφέρει τη δυνατότητα ακρίβειας και οι οπές, που πραγματοποιούνται στο δέρμα, είναι μικροσκοπικές -δεν χρειάζονται καν ράμμα για να επουλωθούν- με αποτέλεσμα οι ουλές να είναι αδιόρατες.

Ο έμπειρος πλαστικός χειρουργός θα αξιοποιήσει πλήρως το αφαιρεθέν λίπος –μετά από κατάλληλη επεξεργασία- εγχύοντάς το –με την επέμβαση της λιπογλυπτικής- σε γειτονικά μέρη του σώματος για να τονιστούν και να βελτιστοποιηθούν οι καμπύλες (π.χ. στους γλουτούς, στις γάμπες). Πραγματοποιείται, δηλαδή, μεταφορά του λίπους από σημεία του σώματος, στα οποία υπάρχει περίσσεια, σε άλλα, όπου υπάρχει έλλειμμα, επιτυγχάνοντας άριστο περίγραμμα, βελτιώνοντας τη συνολική εικόνα του σώματος. Ένα ακόμα σημαντικό πλεονέκτημα της λιπογλυπτικής είναι ότι βελτιώνει αισθητά το πρόβλημα της κυτταρίτιδας, αφαιρώντας ή προσθέτοντας λίπος και αποκολλώντας την καθηλωμένη επιδερμίδα που δημιουργεί την εικόνα του φλοιού πορτοκαλιού.

Επιπλέον, με τη συνδυαστική τεχνική λιποαναρρόφησης και κοιλιοπλαστικής –λιποκοιλιοπλαστική- μπορείτε να απολαύσετε άμεσα ακόμα και μια πιο επίπεδη, καλοσχηματισμένη κοιλιά. Και αυτό γιατί λόγω της χρήσης της λιποαναρρόφησης η χειρουργική επιφάνεια περιορίζεται σημαντικά -επομένως η διαδικασία είναι πιο ατραυματική- χάρη στη μικρή τομή διατηρείται η κυκλοφορία του αίματος και οι χειρουργικοί χειρισμοί είναι λιγότεροι. Έτσι, η λιποκοιλιοπλαστική είναι πιο ανώδυνη σε σύγκριση με την κλασική κοιλιοπλαστική -με αποτέλεσμα την ελαχιστοποίηση του χρόνου ανάρρωσης- αλλά και πιο αποτελεσματική, αφού το αισθητικό αποτέλεσμα της επέμβασης είναι ορατό από κάθε οπτική γωνία (επίπεδη κοιλιά σε τρεις διαστάσεις).

Αυξητική στήθους

Χάρη στην πρωτοποριακή τεχνική αυξητικής στήθους dual plane (διπλού επιπέδου) οι γυναίκες έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν το ιδανικό και αρμονικό για το σωματότυπό τους στήθος, με γρήγορη ανάρρωση –ακόμα και εντός 24ώρου- αφού η επέμβαση πραγματοποιείται με σεβασμό στους ιστούς και κυρίως με ατραυματικό τρόπο. Σε αντίθεση με άλλες τεχνικές αυξητικής στήθους (όπου τα ενθέματα σιλικόνης τοποθετούνται είτε κάτω από το μαζικό αδένα είτε κάτω από το μείζονα θωρακικό μυ) με την dual plane τα ενθέματα τοποθετούνται σε δύο επίπεδα ταυτόχρονα (μερικώς πίσω από το μείζονα θωρακικό μυ –στον άνω πόλο- και μερικώς πίσω από το μαζικό αδένα –κάτω και έξω). Με τον τρόπο αυτό εξασφαλίζεται ένα φυσικό αισθητικό αποτέλεσμα με μακροχρόνια διάρκεια, ενώ ελαχιστοποιούνται οι επιπλοκές και μειώνεται η μετεγχειρητική ευαισθησία, επιτυγχάνοντας την άμεση επαναφορά στις καθημερινές δραστηριότητες. Όσον αφορά την τομή της επέμβασης, αυτή είναι καλά κρυμμένη στην υπομάστια αύλακα, επιτρέποντας στις υποβληθείσες να κάνουν ακόμα και  topless στην παραλία.

Επέμβαση κατά της γυναικομαστίας

Ένα μακρινό όνειρο για τους άνδρες, που ταλαιπωρούνται από υπερτροφικό ανδρικό μαστό, επιθυμώντας καλοσχηματισμένο θώρακα και αρρενωπότερη εμφάνιση, μπορεί να πραγματοποιηθεί σε ένα 24ωρο, με την επέμβαση κατά της γυναικομαστίας. Οι σύγχρονες τεχνικές της πλαστικής χειρουργικής έχουν μετατρέψει τη συγκεκριμένη επέμβαση σε ασφαλή, ανώδυνη και με γρήγορη ανάρρωση. Πραγματοποιείται λιποαναρρόφηση και αφαίρεση της περίσσειας του μαζικού αδένα μέσω μιας μικροσκοπικής τομής στη θηλαία άλω. Αν το μέγεθος του προβλήματος είναι μεγαλύτερου βαθμού (δευτέρου και τρίτου) συνήθως χρειάζεται και αφαίρεση δέρματος, με τις τομές, όμως, να είναι και πάλι αδιόρατες γιατί περιορίζονται γύρω από τη θηλαία άλω.

Μεσοθεραπεία

Η δημοφιλής μη επεμβατική τεχνική της πλαστικής χειρουργικής αποτελεί, διαχρονικά, έναν πολύτιμο «σύμμαχο» για βαθιά ενυδάτωση και νεανικότερη εικόνα, πόσο μάλλον το καλοκαίρι, που οι ανάγκες του δέρματος είναι αυξημένες. Η έγχυση στο πρόσωπο ενός ευεργετικού διαλύματος ουσιών (υαλουρονικό οξύ, βιταμίνες, ιχνοστοιχεία) θα σας προσφέρει άμεσα εξάλειψη των λεπτών ρυτίδων –αλλά και πρόληψή τους- καθώς και σύσφιξη. Για την περιοχή των ποδιών χρησιμοποιούνται έτοιμα, απόλυτα ασφαλή διαλύματα ουσιών (με καφεΐνη, καρνιτίνη, φωσφατιδοχολίνη και δεοξυχολικό οξύ), που βελτιώνουν την κυτταρίτιδα και καταπολεμούν τη χαλάρωση.  

Μην αναβάλλετε, λοιπόν, με το φόβο της υψηλής θερμοκρασίας, τη βελτίωση των όποιων σωματικών ατελειών σας. Έτσι και θα απολαύσετε τη νέα σας εικόνα, κάνοντας επιτυχημένη την παρουσίαση του εαυτού σας το καλοκαίρι και θα επιστρέψετε ανανεωμένοι στην εργασία σας μετά το τέλος της καλοκαιρινής ραστώνης. Φυσικά, η μεγάλη ηλιοφάνεια της χώρας μας «απαιτεί» να είμαστε συνέχεια «αγκαλιά» με υψηλού δείκτη προστασίας αντηλιακό, ειδικά αν έχουμε υποβληθεί σε κάποια παρέμβαση στο πρόσωπο ή το σώμα, προκειμένου να εξασφαλίσουμε το βέλτιστο αισθητικό αποτέλεσμα!

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Roche: Έμπρακτη δέσμευση σε ένα ποικιλόμορφο, ισότιμο και συμπεριληπτικό εργασιακό περιβάλλον
Πόσα βήματα την ημέρα πρέπει να κάνουν όσοι έχουν γενετική προδιάθεση για να αποφύγουν την παχυσαρκία [μελέτη]
Καταδικάστηκαν ιδιοκτήτες Γηροκομείου για τον θάνατο 66χρονου τετραπληγικού