Χειμώνας: μια δύσκολη εποχή για το δέρμα μας. Οι χαμηλές θερμοκρασίες, ο αέρας, η υγρασία, η ξηρή ατμόσφαιρα λόγω χρήσης κλιματιστικών, μας απομακρύνουν από την επιθυμητή λαμπερή και αψεγάδιαστη επιδερμίδα. Ο καιρός και οι συνθήκες του χειμώνα, εκτός και εντός σπιτιού – σε συνδυασμό με την ένταση και το άγχος, που συνοδεύουν το σύγχρονο τρόπο ζωής- αντικατοπτρίζονται στο πρόσωπό μας με ξηρότητα, θαμπάδα, ερεθισμούς, λεπτές γραμμές και ρυτίδες.

Πώς μπορούμε να διατηρήσουμε το δέρμα μας υγιές, ενισχύοντας την ομορφιά του και πώς μας βοηθά η αισθητική χειρουργική σε αυτό;

Έμφαση στην ενυδάτωση

Πρωταγωνιστές στην καθημερινή φροντίδα ομορφιάς είναι οι κατάλληλες κρέμες προσώπου, που θα προσφέρουν βαθιά ενυδάτωση και θρέψη του δέρματος τόσο την ημέρα όσο και τη νύχτα. Επιπλέον, είναι αποδεδειγμένο ότι η χρήση πιστοποιημένων, αξιόπιστων προϊόντων περιποίησης, με υψηλές συγκεντρώσεις δραστικών συστατικών, προσφέρει άριστα αποτελέσματα. Ζητώντας τη συμβουλή του πλαστικού χειρουργού σας θα διαμορφώσετε την καλύτερη φροντίδα του δέρματός σας!

Αντηλιακή προστασία και το χειμώνα

Η προστασία από τη UV ακτινοβολία είναι αναπόσπαστο στοιχείο της αντιγήρανσης. Νομίζουμε ότι το χειμώνα δεν χρειαζόμαστε αντηλιακό, όμως ο ήλιος «μας βλέπει» παρόλο που αυτή την εποχή στέλνει από μακριά και με πλάγιο τρόπο τις ακτίνες του. Επομένως, ακόμα και το χειμώνα –ειδικά οι έχοντες ευαίσθητο δέρμα- επιλέγουμε ένα αντηλιακό με μικρό δείκτη προστασίας, τον οποίο αυξάνουμε όσο ο ήλιος επιστρέφει και στέλνει τις ακτίνες του με πιο κάθετο τρόπο.

Η επαρκής προστασία από τον ήλιο είναι, επίσης, απαραίτητη αν έχετε υποβληθεί πρόσφατα σε επέμβαση πλαστικής προσώπου, όπως βλεφαροπλαστική ή λίφτινγκ: όσο περισσότερο προστατέψετε τις αντίστοιχες περιοχές τόσο αποφεύγετε τον κίνδυνο έστω και μικρών δυσχρωμιών στα σημεία των τομών, εξασφαλίζοντας το βέλτιστο αισθητικό αποτέλεσμα.

Προσοχή στη θερμοκρασία του νερού

Ακόμα και τις πιο κρύες μέρες του χρόνου προτιμήστε το «δροσερό» ή χλιαρό νερό για πρόσωπο, χέρια και σώμα. Η χρήση πολύ ζεστού νερού προκαλεί αφυδάτωση του δέρματος, η οποία, πέρα από τις αισθητικές συνέπειες (θαμπό και ξηρό δέρμα, σκασίματα, ξεφλούδισμα) σας κάνει πιο επιρρεπείς σε μικρόβια και ιούς, λόγω της απώλειας της συνοχής των κυττάρων.

Το υαλουρονικό οξύ και η μεσοθεραπεία αποτελούν και το χειμώνα ισχυρούς «συμμάχους» για τη βαθιά ενυδάτωση του δέρματος: τα αποτελέσματα των ενέσιμων αυτών εφαρμογών στο δέρμα σας είναι άμεσα ορατά, ενώ αναδεικνύονται με την επανάληψη των συνεδριών, η συχνότητα των οποίων εξαρτάται από τις αισθητικές σας ανάγκες και θα προσδιοριστεί από τον πλαστικό χειρουργό στην πρώτη επίσκεψη.

Για περιποιημένα, ελκυστικά χείλη

Τα χείλη είναι από τα πιο εκτεθειμένα και ευαίσθητα σημεία του προσώπου. Για να διατηρούνται λεία και απαλά ενισχύστε την καθημερινή προστασία τους, έχοντας πάντα μαζί σας ένα προϊόν ενυδάτωσης της αρεσκείας σας. Αν σας προβληματίζουν ατέλειες στον όγκο, το σχήμα ή το μέγεθός τους, η αισθητική χειρουργική σας προσφέρει άμεσες, φυσικές λύσεις. Η πρώτη είναι το υαλουρονικό οξύ, η πιο δοκιμασμένη τεχνική για την αύξηση ή επαναδιαμόρφωση του σχήματος των χειλιών: μετά την εφαρμογή αναισθητικής κρέμας στα χείλη εγχύεται, με τη χρήση πολύ λεπτής βελόνας, υαλουρονικό οξύ τελευταίας γενιάς, επιτρέποντας την άμεση παρουσίαση του προσώπου σας. Η εμπειρία του πλαστικού χειρουργού εγγυάται την ασφαλή και επιτυχημένη εφαρμογή, που συνίσταται στην εξατομίκευση και το φυσικό, προβλέψιμο αποτέλεσμα (αποφεύγοντας μια στιγματισμένη εικόνα, που παραπέμπει στα χείλη της «πάπιας» ή τυποποιημένα, ανομοιόμορφα χείλη).

Η δεύτερη επιλογή για πιο «γεμάτα», σαρκώδη χείλη είναι η μεταφορά αυτόλογου λίπους (τεχνική micro fat grafting). Λίπος από το ίδιο σας το σώμα λαμβάνεται, μέσω της λιποαναρρόφησης, από άλλη περιοχή του σώματος και εγχύεται –μετά από ειδική επεξεργασία- ως υγροποιημένο διάλυμα, πλούσιο σε βλαστοκύτταρα, στα χείλη. Εκτός από φυσικό αποτέλεσμα, η χρήση αυτόλογου λίπους για όγκο και σχήμα στα χείλη προσφέρει και μεγαλύτερη διάρκεια στο χρόνο.

Αξιοποίηση της εποχής  για αισθητικές βελτιώσεις

Η περιορισμένη ηλιοφάνεια προσφέρεται για μη επεμβατικές τεχνικές, όπως βαθιά peeling, laser για εξάλειψη κηλίδων, πανάδων, δυσχρωμιών και γενικά σημαδιών του δέρματος, θεραπείες ακμής κ.ά. Επίσης, η εποχή αυτή είναι κατάλληλη για τον προγραμματισμό παρεμβάσεων, όπως καυτηριασμός θηλωμάτων, αφαίρεση σπίλων και αποκατάσταση βλαβών του δέρματος. Και βέβαια, αν σκέφτεστε κάποια αισθητική επέμβαση, που απαιτεί λίγο περισσότερο χρόνο ανάρρωσης (ρινοπλαστική, λίφτινγκ προσώπου, κοιλιοπλαστική) μην αφήσετε ανεκμετάλλευτη τη χειμερινή περίοδο. Έτσι θα κερδίσετε χρόνο για τη βελτιστοποίηση του αισθητικού αποτελέσματος -όχι γιατί το καλοκαίρι οι επεμβάσεις αυτές είναι απαγορευτικές αλλά γιατί δεν θα μπορείτε να εκτεθείτε  με άνεση και να απολαύσετε τον ήλιο.

Και επειδή «από Αύγουστο χειμώνα και από Μάρτη καλοκαίρι» προετοιμάστε πρόσωπο και σώμα έγκαιρα για…καλοκαιρινές αποκαλύψεις!

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ποια είναι τα οφέλη του πράσινου τσαγιού
Να τρέχω με τις φτέρνες ή με τις μύτες των δαχτύλων του ποδιού;
Σύσταση για διακοπή των ινσουλινοεκκριτικών φαρμάκων πριν από την επέμβαση