Μέσα στην καθημερινότητα του σύγχρονου ανθρώπου, μόνιμη σύντροφος των αναζητήσεων και ανησυχιών του, είναι η ανάγκη να συνδυάζει τη μέγιστη λειτουργικότητα με την όσο το δυνατόν αρτιότερη και θελκτικότερη εμφάνιση.

Κεντρικό σημείο της ανθρώπινης εμφάνισης είναι το πρόσωπο και στο επίκεντρο αυτού βρίσκεται η μύτη. Ένα όργανο που σαν κύρια αποστολή έχει την αναπνοή και την όσφρηση, μα που συχνά με την εμφάνισή του, αφαιρεί πόντους από την ομορφιά των υπολοίπων χαρακτηριστικών του προσώπου μας.

Ο άνθρωπος είναι πλασμένος να αναπνέει από τη μύτη. Η μόνιμη αναπνοή από το στόμα είναι εργώδης και στερεί από τον εισπνεόμενο αέρα τα χαρακτηριστικά της αποτελεσματικής θερμορύθμισης, της ρύθμισης της υγρασίας και της κατακράτησης των αιωρούμενων σωματιδίων και μικροοργανισμών.

Ένα μόνο επεισόδιο συναχιού, είναι αρκετό να μας κάνει να νιώσουμε και να προσεγγίσουμε με μεγαλύτερη συμπάθεια το καθημερινό δράμα των ανθρώπων που δεν αναπνέουν καλά από τη μύτη.

Άλλες επιπτώσεις της κακής ρινικής αναπνοής, οι συχνές λοιμώξεις του αναπνευστικού ( φαρυγγίτιδες, ωτίτιδες, αμυγδαλίτιδες, ιγμορίτιδες κλπ), η κακή όσφρηση που οδηγεί και σε κακή αίσθηση της γεύσης, το ροχαλητό με τις γνωστές κοινωνικές του προεκτάσεις και το σύνδρομο των απνοιών στον ύπνο με τις άγνωστες, δυστυχώς στους πολλούς, σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία μας.

Και τώρα, τα καλά νέα. Η τάση σήμερα στη σύγχρονη Ωτορινολαρυγγολογία, είναι να διορθώνονται μόνιμα, αποτελεσματικά, γρήγορα και ανώδυνα, όλες οι παράμετροι που συντελούν στην κακή αναπνοή από τη μύτη, όπως η σκολίωση του ρινικού διαφράγματος, η υπερτροφία των κάτω ρινικών κογχών, οι ρινικοί πολύποδες κλπ, ενώ παράλληλα, στην ίδια επέμβαση, μπορεί κανείς να διορθώσει οποιαδήποτε ατέλεια στην εμφάνιση της μύτης, που διαταράσσει τη συνολική αρμονία και ομορφιά του προσώπου.

Η λειτουργική και αισθητική ρινοπλαστική, όπως λέγεται η επέμβαση αυτή, γίνεται με γενική αναισθησία και συνοδεύεται από ελάχιστο ή καθόλου πόνο, κατά γενική ομολογία των ανθρώπων που την έχουν υποστεί. Απαιτεί νοσηλεία λίγων ωρών ή το πολύ μίας ημέρας και διατήρηση ενός μικρού νάρθηκα στη μύτη, που αφαιρείται σε μία εβδομάδα.

Έχει δε σαν απολύτως πρωταρχικό στόχο την εξασφάλιση άριστης μετεγχειρητικής ρινικής αναπνοής, ενώ παράλληλα επιδιώκεται η δημιουργία ενός καλαίσθητου, μη χειρουργικού αποτελέσματος.

Ο στόχος είναι να μεταφέρεται η προσοχή αυτών που μας παρατηρούν, από τις ατέλειες της μύτης μας, στην ομορφιά των ματιών μας, η δε μύτη να είναι σε απόλυτη αρμονία με τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του προσώπου μας και να δείχνει φυσική, χωρίς εμφανή ίχνη παρέμβασης πάνω της.

Στην αιχμή της τεχνολογίας σήμερα, βρίσκονται προγράμματα άμεσης επεξεργασίας του προσώπου με ηλεκτρονικό υπολογιστή, ώστε να μπορεί κανείς να έχει σαφή αντίληψη για το πώς θα μοιάζει μετά από την αισθητική παρέμβαση στη μύτη του, συζητώντας σε πρώτο πρόσωπο με τον γιατρό του για τις δικές του προσδοκίες και ανησυχίες και να καταστρώσουν μαζί, από την πρώτη κιόλας επίσκεψη, ένα ολοκληρωμένο πλάνο επέμβασης.

Είναι γεγονός αδιαμφισβήτητο ότι η ομορφιά ενός ανθρώπου είναι κυρίως αυτό που κρύβει μέσα στην ψυχή του. Αυτή η διαχρονική φιλοσοφική τοποθέτηση, δεν έρχεται σε αντιπαράθεση με το γεγονός ότι η βελτίωση της εξωτερικής μας εμφάνισης αυξάνει σημαντικά την αυτοεκτίμησή και αυτοπεποίθησή μας και ενισχύει αποτελεσματικά την φαρέτρα μας στον αγώνα για καταξίωση, επιτυχία, προβολή και ευτυχία, σε μια κοινωνία που έχει προσδώσει στη ομορφιά, σε όλες της τις αποχρώσεις, έναν υψηλότατο συντελεστή αποδοχής.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Συνάντηση ΕΟΠΥΥ με Ελληνικό Σύλλογο Θαλασσαιμίας
Πότε σταματούν να μεγαλώνουν τα πόδια
Δήλωση Γεωργιάδη κατά την είσοδό του στο Άτυπο Συμβούλιο υπουργών Υγείας