‘Τέσσερα χρόνια ήμουνα με τον Νίκο. Όταν χωρίσαμε, αναποδογύρισαν τα πάντα, η ζωή μου η ίδια, τα σχέδια, οι στόχοι. Ήθελε δύναμη να πω δεν σ’αγαπώ πια, χωρίζουμε. Αυτή η απόφαση άλλαξε την ζωή μου. Έπρεπε να τα κάνω όλα από την αρχή.

Να μάθω να ζω μόνη μου, να φροντίζω τον εαυτό μου, να ξαναβρώ φίλους. Ν΄αφήσω την συναισθηματική ασφάλεια και να ζήσω χωρίς φόβους την πραγματική ζωή, αντιμετωπίζοντας με ειλικρίνεια τον εαυτό μου. Το πιο δύσκολο ήταν να μπαίνω σε ένα άδειο σπίτι και να κοιμάμαι μόνη μου τα βράδυα’.

Ο χωρισμός είναι μια κατάσταση πολύ λεπτή και δύσκολη και πολλές φορές την παρατείνουμε μέχρι να πάρουμε την τελική απόφαση να πούμε ‘Αντίο’.

Τα μέσα που χρησιμοποιούμε είναι πολλά. Άλλοι για να φτάσουν σε αυτό το σημείο επιλέγουν να κάνουν την ζωή τους κόλαση στους καυγάδες, στην πλήξη ή την αδιαφορία, άλλοι επιλέγουν κάποιον άλλο ερωτικό σύντροφο ‘καλύτερο’, άλλοι κρατούν την συμπάθεια που κάποτε τους ένωνε, ενώ άλλοι προτιμούν να ξεχνούν τους/τις πρώην τους σαν να μην υπήρξαν ποτέ.

Όπως και να είναι, ο χωρισμός έχει πάντα την γεύση του πικρού.

Ο χωρισμός είναι επίσης μια κατάσταση πένθους. Την βιώνουμε σαν μια απώλεια και σαν μειονεξία, όταν ο άλλος δεν είναι πια δίπλα μας.
Παρόλα αυτά ο χωρισμός μπορεί να είναι μια μεγάλη προσφορά στον εαυτό μας, ένα ταξίδι στην περιπέτεια που μας προσφέρεται για να γνωρίσουμε καινούργιους κόσμους.

‘Για μια στιγμή ένιωσα να χάνομαι, νάτο είπα, είμαι ολομόναχη στον κόσμο. Κατάλαβα ότι έκρυβα την ανασφάλειά μου και τους φόβους μου στις τσέπες του παντελονιού του Νίκου και βολευόμουν μια χαρά. Αλλά τώρα τι γίνεται; Πώς θα αντιμετώπιζα τους κινδύνους;’

Χωρισμός δεν είναι μόνο η διάλυση μιας σχέσης με κάποιον /α που κάποτε αγαπήσαμε και μέτραγε για μας, αλλά η ευκαιρία να κάνουμε ‘ειρήνη’ με τον εαυτό μας, να τον γνωρίσουμε καλύτερα, να επουλώσουμε τις ναρκισσιστικές πληγές μας, και να αρχίσουμε να μαθαίνουμε να ζούμε ολοκληρωμένα.

Έτσι ωριμάζουμε, έτσι διορθώνουμε τις επιλογές μας, έτσι μαθαίνουμε να μην φοβόμαστε την ελευθερία μας. Άλλωστε ο θάνατος μιας σχέσης προετοιμάζει το κρεβάτι της επόμενης, λένε οι Γάλλοι γι’αυτό.........

Μερικές συμβουλές για να πάρετε μαζί σας Φεύγοντας!

  • Μείνετε μόνοι για να θυμηθείτε τις καλές και τις κακές στιγμές της σχέσης,
    μιλήστε για τη σχέση σας σε κάποιον που αγαπάτε
  • Βιώστε το πένθος του χωρισμού. Μην προσπαθήσετε να αποφύγετε τα συναισθήματα θλίψης
  • Αποφύγετε να καλύψετε το κενό με κάποια ‘συναισθηματική νταντά’, ρόλο που τον παίζουν οι φίλοι ή οι νέες ερωτικές γνωριμίες
  • Γνωρίστε καλύτερα τον εαυτό σας σε αυτό το διάστημα, εκφράστε τις επιθυμίες σας, πραγματοποιήστε τα όνειρά σας
  • Δείτε τον χωρισμό σαν μια εμπειρία και όχι σαν αποτυχία, σαν ένα στάδιο που μας οδηγεί σε νέους ορίζοντες και πιο κοντά στις προσδοκίες μας
  • Κλείστε αυτό το κεφάλαιο και μην ξανασχοληθείτε και.....
  • Όταν νιώσετε έτοιμοι ΖΗΣΤΕ τον καινούργιο έρωτα και μοιρασθείτε μαζί του ΄την αλήθεια σας’ μέσα από μια θετική σχέση.

    Καλό ταξίδι!

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Πώς ο διαβήτης κύησης επηρεάζει τα νεογνά
Όχι από τον γερμανό υπουργό Υγείας στην απαγόρευση των τσιγάρων
Ποιες ιατρικές ειδικότητες μπορούν να κάνουν επεμβάσεις αποκατάστασης μαστού [εγκύκλιος]