Όλοι αγωνιζόμαστε σε κάποιο βαθμό για την όμορφη εικόνα του σώματός μας. Δεν αισθανόμαστε απαραίτητα άσχημα για τον εαυτό μας, αλλά δεν αισθανόμαστε τόσο καλά όσο θα θέλαμε. Και έχουμε σπαταλήσει πολύ χρόνο ανησυχώντας για το αν έχουμε ωραίο σώμα. Άδικα.

Φροντίστε τον εαυτό σας για τους σωστούς λόγους

Η υγεία δεν είναι δεδομένη –τη μία ημέρα είσαι υγιής, την άλλη δεν είσαι. Εάν πολλοί από εμάς μπορούσαμε να γυρίσουμε το χρόνο πίσω, θα φροντίζαμε καλύτερα το σώμα μας όταν μας ήταν ευκολότερο να το φροντίσουμε.

Αυτό μπορεί να είναι ευκολότερο στη θεωρία από ό,τι στην πράξη, φυσικά - ειδικά επειδή ζούμε σε μια κοινωνία που μπερδεύει την εμφάνιση με την υγεία. Ως κορίτσια και γυναίκες, μας ενθαρρύνουν να ασκούμαστε για να χάσουμε βάρος,  όχι για να προσέξουμε την υγεία μας και να μειώσουμε τον κίνδυνο ασθενειών.

Αλλά η άσκηση για χάρη της υγείας αποφέρει καρπούς. Στην πραγματικότητα, η έρευνα έχει διαπιστώσει ότι οι γυναίκες που επικεντρώνονται στην υγεία με έμφαση στην άσκηση έχουν υψηλότερη αυτοεκτίμηση από εκείνες που ασκούνται για λόγους σχετικούς με την εμφάνιση. Με άλλα λόγια, η αποτίμηση της υγείας από την εμφάνιση μπορεί να έχει τόσο ψυχολογικά όσο και φυσικά οφέλη.

Προστατέψτε το σώμα σας

Στην εποχή #MeToo, τα κορίτσια και οι γυναίκες συνειδητοποιούν περισσότερο τη σημασία της υποστήριξης του εαυτού τους και του σώματός τους από ό, τι παλαιότερα. Και όμως, είναι ακόμα πολύ συνηθισμένο για τα κορίτσια και τις γυναίκες να εστερνίζονται τις απόψεις άλλων ανθρώπων. Είτε αυτοί είναι ένας τοξικός σύντροφος, είτε ένας συνάδελφος που κάνει ακατάλληλα σχόλια.

Η λήψη μέτρων κατά αυτών των συμπεριφορών δεν είναι μόνο σημαντική για τη δική σας ευημερία, αλλά είναι επίσης σημαντική για τη δημιουργία μόνιμης κοινωνικής αλλαγής. Εξάλλου, η θεωρία και η έρευνα δείχνουν ότι η παρενόχληση συχνά δεν αφορά πραγματικά το σεξ αλλά τη δύναμη. "Ένα ευρύ φάσμα μη-σεξουαλικών ενεργειών χρησιμοποιείται για να δυσφημίζουν τις γυναίκες και να τις χαρακτηρίζουν« διαφορετικές »λόγω του φύλου τους», γράφει ο Vicki Schultz, καθηγητής Νομικών και Κοινωνικών Επιστημών στη Νομική Σχολή του Yale.

Προτείνει ότι η κατάργηση της παρενόχλησης απαιτεί από τις γυναίκες να μιλούν - και αυτό είναι μόνο η αρχή. Τα περισσότερα σχολεία, οι χώροι εργασίας και άλλοι οργανισμοί έχουν πολιτικές και διαδικασίες όταν πρόκειται για όλες τις μορφές παρενόχλησης. Επομένως, εάν έχετε ανησυχίες σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίσατε μία κατάσταση, αναζητήστε ηλεκτρονικά αυτήν την πολιτική και μιλήστε σε έναν αξιόπιστο φίλο ή συνάδελφό σας σχετικά με το πώς θα αντιδράσετε. Η ανοχή συχνά σημαίνει ότι άλλες γυναίκες μπορεί να υποφέρουν από τα ίδια αδικήματα που έχετε βιώσει από το ίδιο άτομο.

Να είστε ισχυρές

Το να αισθάνεσαι και να ενεργείτε με δύναμη μπορεί επίσης να συμβάλει στην ισότητα των φύλων - ακόμα και αν πρέπει να υποκριθείτε μέχρι να το νιώσετε. Όπως δήλωσε η Σοφία Μπους, "Επιτρέπεται να είστε τόσο αριστούργημα όσο και έργο που βρίσκεται σε εξέλιξη, ταυτόχρονα". Για να αισθάνεστε πιο δυνατοί, χρησιμοποιήστε το σώμα σας για να κάνετε πράγματα. Μπορείτε να κάνετε αναρρίχηση ή να τρέξετε σε έναν μαραθώνιο. Ίσως είναι η γιόγκα ή η άρση βαρών. Ό, τι σας εμπνέει να αισθανθείτε δυνατές και ισχυρές, αυτό πρέπει να κάνετε.

Να είστε αυθεντικές

Χάρη στα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης, είναι πολύ πιο εύκολο σήμερα, από ό, τι παλαιότερα, να αισθανθείτε ανεπαρκείς - δεν ασκείστε αρκετά, δεν ξοδεύετε αρκετό χρόνο τελειοποιώντας την εμφάνισή σας, δεν διασκεδάζετε αρκετά, είναι μερικές από τις σκέψεις. Αλλά κάνετε ό, τι μπορείτε για να παραμείνετε αληθινή και αυτό είναι που έχει σημασία. Η έρευνα μάλιστα δείχνει ότι η όταν ζείτε «αυθεντικά» αυξάνεται η αυτοεκτίμησή σας, ειδικά αν είστε γυναίκα.

Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να βάψετε τα μαλλιά σας ή να φορέσετε μακιγιάζ. Αν αυτό είναι αυτό που θέλετε να κάνετε, κάντε το! Απλώς σημαίνει ότι πρέπει πού και πού να αφιερώνουμε λίγο περισσότερο χρόνο αμφισβητώντας τα κίνητρά μας όσον αφορά τον φυσικό μας εαυτό. "Αυτή τη στιγμή, μπορεί να νιώθετε εξαιρετικά σημαντικό το να είστε λεπτή και όμορφη και ότι αν παρεκκλίνετε δεν θα αρέσετε σε κανέναν», είπε ο διατροφολόγος και συγγραφέας Georgie Fear. "Αυτό είναι ψέμα, είσαι καλός, βοηθάς άλλους ανθρώπους (όταν δεν ασχολείσαι με τις ατέλειές σου) και θα έχεις μια εκπληκτική ζωή εξαιτίας του ποιος είσαι – και όχι από το πώς φαίνεσαι".

Ειδήσεις υγείας σήμερα
GSK: Μήνυση κατά Pfizer-BioNTech για τις πατέντες των εμβολίων mRNA
Το Τai chi βελτιώνει την ποιότητα ύπνου ασθενών με προχωρημένο καρκίνο πνεύμονα [μελέτη]
Πώς θα αυξήσουμε την αντοχή μας