Λόγω της πανδημίας του COVID-19, εκατομμύρια άνθρωποι δουλεύουν από το σπίτι ανά τον κόσμο. Φυσικά, η μετάβαση μπορεί να είναι δύσκολη για μερικούς ανθρώπους και μπορεί ακόμη να αποτελέσει λόγο χαμηλής απόδοσης. Πώς γίνεται να το αποφύγετε;

Συμβουλές για να αποφύγετε το σύνδρομο επαγγελματικής εξουθένωσης

Παρόλο που η προοπτική του να εργάζεστε στο σπίτι με τις πιτζάμες σας κάθε μέρα ακούγεται συναρπαστική, η αλήθεια είναι ότι η πλειοψηφία από εμάς που εξαναγκαζόμαστε ξαφνικά να εργαστούμε από το σπίτι λόγω της πανδημίας κορωνοϊού δυσκολευόμαστε να συγκεντρωθούμε.

Αυτό που μοιάζει σε κάποιους ελευθερία για κάποιους άλλους μπορεί να φανεί σαν βασανιστήριο καθώς αποδιοργανώνονται τελείως. Ξαφνικά, ο διαχωρισμός της εργασίας και της ξεκούρασης στο σπίτι δεν είναι ξεκάθαρος. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε σύνδρομο επαγγελματικής εξουθένωσης.

Ακολουθούν μερικές συμβουλές για το πώς θα αποφύγετε αυτό το πρόβλημα:

Βάλτε πρόγραμμα

Η αλήθεια είναι ότι η εργασία από το σπίτι έχει αποδειχθεί δύσκολη για πολλούς από εμάς λόγω του γεγονότος ότι έχουμε μάθει να λειτουργούμε με δομή και χρονοδιαγράμματα. Ξέρουμε πότε να ξυπνήσουμε, πότε θα πάρουμε τα ΜΜΜ, τι ώρα θα πάμε στο γραφείο και πότε θα φύγουμε. Η εργασία από τα σπίτι δεν τα έχει όλα αυτά, και αρκετοί από εμάς καταλήγουμε να γινόμαστε οκνηροί ή να δουλεύουμε πολλές ώρες. Έτσι, αν ακολουθούμε ένα πρόγραμμα κάθε μέρα (ακόμη και αν είναι ασαφές) μπορεί να καταφέρουμε να αποκαταστήσουμε κάποια ισορροπία στη ζωή μας.

Θέστε χρονικά όρια

Έχετε στο νου σας ότι αυτό που μπορεί να λειτουργεί για εσάς μπορεί να μην λειτουργεί για άλλους, ειδικά όταν πρόκειται για τον χρόνο που πρέπει να αφιερώσετε στην εργασία σας. Το μυστικό είναι να σέβεστε τους συναδέλφους σας τώρα που βρίσκεστε σε διαφορετικό περιβάλλον. Προσπαθήστε να ακολουθείτε ένα πρόγραμμα που μπορεί να λειτουργήσει για όλους. Ίσως χρειαστεί να  επικοινωνείτε μαζί τους, απλώς για να δείξετε ενδιαφέρον. Η διατήρηση της αίσθησης κανονικότητας είναι σημαντική.

Επικεντρωθείτε στην πιο σημαντική δουλειά σας

Οι περισσότεροι εργαζόμενοι μπορεί να σερφάρουν για πολλές ώρες στο διαδίκτυο κι αυτό τους προκαλεί εξουθένωση. Εσείς προσπαθείτε να δώσετε προτεραιότητα στην πιο σημαντική δουλειά σας και να διοχετεύσετε την ενέργειά σας εκεί. Τώρα είναι η ώρα να επικεντρωθείτε σε αυτό που έχετε να κάνετε, αντί να τα παρατάτε για λίγη ώρα «αφού έχετε χρόνο μπροστά σας». Αυτό είναι αντιπαραγωγικό και θα σας δημιουργήσει πρόβλημα. Είναι λογικό να έχετε συνδυάσει το σπίτι με την ξεκούραση, αλλά όσο περισσότερα τέτοια μικρά διαλείμματα κάνετε, τόσο περισσότερο θα μπερδεύεται ο εγκέφαλός σας.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ζεαξανθίνη: Όσα πρέπει να ξέρουμε για το αντιοξειδωτικό των ματιών
Ξεκινά σε λίγες ημέρες το 14ο Συνέδριο Φαρμακευτικού Management
Ποια αντισυλληπτικά συνδέονται με πρόκληση όγκων στον εγκέφαλο