Το άτομο με το οποίο περνάτε μαζί τη ζωή σας είναι πολύ σημαντικό και πρέπει να φροντίζετε τη σχέση σας μαζί του. Ωστόσο, μετά από μια κουραστική ημέρα, πιθανώς να έρθουν τα παιδιά και στο κρεβάτι, ίσως χρειαστεί να καθαρίσετε λίγο το σπίτι, ίσως εκκρεμούν και κάποιες δουλειές που αφήσατε, οπότε σας μένει λίγη ενέργεια και χρόνος για να περάσετε με τον-η σύζυγό σας. Αγαπάτε ο ένας τον άλλο, αλλά είστε εξαντλημένοι.

Ενώ πορεύεστε μαζί στη ζωή, δε βρίσκετε τρόπο να αφιερώσετε χρόνο για να έρθετε κοντά, κι αυτό επηρεάζει τη σχέση σας. Ιδού πέντε τρόποι για να έρθετε πιο κοντά ακόμη και αν ο χρόνος δεν σας το επιτρέπει.

Κάνετε ερωτήσεις για να ξεκινήσει η συζήτηση

Με μια ερώτηση κλειστού τύπου θα λάβετε ως απάντηση μια απλή λέξη όπως "Εντάξει" ή "Ωραία". Η ερώτηση είναι καλή για να προθερμάνετε την ατμόσφαιρα, ώστε να μιλήσετε εις βάθος, αλλά καλύτερα παραλείψτε την. Μπείτε απευθείας στο θέμα και μην χάνετε χρόνο και ενέργεια.

Κατ 'αρχάς, τραβήξτε την προσοχή του συζύγου σας, ειδικά αν έχει αρχίσει να ασχολείται με το τάμπλετ ή το κινητό. Κοιτάξτε τον-η στα μάτια, πείτε γεια και, στη συνέχεια, δώστε του-ης ένα φιλί.

Τώρα, ξεκινήστε τη συζήτηση και ρωτήστε κάτι όπως, «Πώς ήταν η μέρα σου σήμερα; Συνέβη τίποτα καλό;». Έτσι θα σας μιλήσει για την αλληλεπίδραση που είχε με τους συναδέλφους του-ης και πώς του-ης φάνηκε.

Θυμηθείτε τις καλές παλιές μέρες

Εάν δεν θέλετε να μιλήσετε για το πώς ήταν η μέρα σας, συζητήστε για κάποια αστεία ή ενδιαφέρουσα κοινή σας ανάμνηση -κάποιο ταξίδι που πήγατε, για παράδειγμα, στην αρχή της σχέσης.

Οι ευχάριστες αναμνήσεις θα διώξουν κάπως το άγχος της καθημερινότητας. Σας ταξιδεύουν σε πιο ευτυχισμένες στιγμές και θα πάρετε την έκρηξη ενέργειας που χρειάζεστε στο τέλος της ημέρας.

Πηγαίνετε στο κρεβάτι νωρίς και μαζί

Προσπαθήστε να ξαπλώσετε νωρίς και μαζί. Ετοιμαστείτε λοιπόν για την επόμενη μέρα μαζί, φτιάξτε καφέ, ετοιμάστε πρωινό ακούστε μουσική. Αδράξτε την πρωινή ενέργεια και φερθείτε σαν παιδιά - το χιούμορ είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να έρθετε πιο κοντά. Το βράδυ δοκιμάστε να ξαναπέσετε στο κρεβάτι μαζί.

Χαμογελάτε συχνά ο ένας στον άλλο

Ο ψυχολόγος και ειδικός εκφράσεων προσώπου, Paul Ekman, ανακάλυψε ότι αν χαμογελάτε με τα χείλη και τα μάτια, ακόμη και αν υποκρίνεστε, θα φτιάξει η διάθεσή σας. Επίσης, δεδομένου ότι είμαστε κοινωνικά όντα, εάν ο-η σύζυγός σας σας βλέπει να χαμογελάτε, δεν θα μπορέσει να αντισταθεί και θα ανταποδώσει το χαμόγελο.

Γράψτε μαζί μία λίστα με εμπειρίες που θέλετε να κάνετε στη ζωή σας

Τι θέλετε να έχετε κάνει οπωσδήποτε πριν αφήσετε τον μάταιο τούτο κόσμο; Τι θέλει ο σύζυγός σας να έχει κάνει πριν πεθάνει; Αφού κοιμηθούν τα παιδιά ξεκινήστε τη λίστα. Πόσοι είναι οι κοινοί σας στόχοι;

Αυτή η συζήτηση θα σας βάλει στη διαδικασία να ονειρευτείτε το μέλλον μαζί. Δεν χρειάζεστε να τα κάνετε πράξη μέσα στο Σαββατοκύριακο. Είναι στόχοι που θα θέλατε να πετύχετε μακροπρόθεσμα. Σκοπός σας δεν είναι να αγχωθείτε για το αν θα τα πετύχετε, αλλά να ονειρευτείτε.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Πώς ο διαβήτης κύησης επηρεάζει τα νεογνά
Όχι από τον γερμανό υπουργό Υγείας στην απαγόρευση των τσιγάρων
Ποιες ιατρικές ειδικότητες μπορούν να κάνουν επεμβάσεις αποκατάστασης μαστού [εγκύκλιος]