Η τηλεργασία δεν είναι και η πιο εύκολη συνθήκη στον κόσμο. Υπάρχουν αρκετά προβλήματα που μπορούν να προκύψουν - από την διάσπαση προσοχής μέχρι το να μην βγάλουμε ποτέ τις πιτζάμες μας και να νιώθουμε υπνηλία.

Και αυτές είναι έξι απλές συμβουλές για να τα καταφέρουμε καλύτερα, μιας και δεν νομίζουμε πως θα αλλάξουν πολύ σύντομα τα δεδομένα.

Πρέπει να βρούμε ένα καλό σημείο για δουλειά

Προτιμότερο μακριά από πράγματα που μπορούν να μας αποσπάσουν την προσοχή. Αυτό ισχύει και για ανθρώπους που μένουν στο σπίτι. Πρέπει να θυμόμαστε ότι η δουλειά από το σπίτι είναι κανονική δουλειά, και απαιτεί την ίδια προσοχή - αν όχι περισσότερη. Δίνουμε προσοχή στη στάση του σώματος και αδειάζουμε το γραφείο μας από περιττά αντικείμενα.

Δεν ξεχνάμε να προσέχουμε τα μάτια μας

Το να κοιτάμε την οθόνη του υπολογιστή μας όλη μέρα καταστρέφει τα μάτια μας και τα ξηραίνει. Τα φροντίζουμε με κολλύριο και χαμηλώνοντας τον φωτισμό της οθόνης μας. Κάθε λίγα λεπτά κάνουμε ένα μικρό διάλειμμα για να ανοιγοκλείσουμε τα μάτια μας μερικές φορές, ενώ πρέπει να κάνουμε τακτικά, μεγαλύτερα διαλείμματα κάθε ώρα.

Κάνουμε μια μικρή βόλτα ή λίγες διατάσεις

Επειδή η καθιστική ζωή δεν έκανε ποτέ καλό σε κανέναν, δεν ξεχνάμε να σηκωνόμαστε από το γραφείο τακτικά, για να κάνουμε είτε μια πεντάλεπτη βόλτα στο τετράγωνο, είτε μερικές διατάσεις για να ξεπιαστούμε. Αν μη τι άλλο, στο σπίτι δεν υπάρχουν συνάδελφοι να μας κοιτάξουν περίεργα αν αρχίσουμε ξαφνικά να κάνουμε διατάσεις, οπότε δεν έχουμε δικαιολογία πλέον.

Προσέχουμε το φαγητό

Είναι πολύ εύκολο να συμβούν δύο πράγματα όταν δουλεύουμε από το σπίτι: Να μην μαγειρεύουμε τακτικά επειδή είμαστε απορροφημένοι από την δουλειά και να καταφεύγουμε σε πρόχειρα σνακ. Πρέπει να προσέχουμε με αυτά, και να αφιερώνουμε πάντα λίγο χρόνο το μεσημέρι για να μαγειρέψουμε κάτι γρήγορο και υγιεινό. Επιπλέον, είναι καλό να έχουμε πρόχειρα υγιεινά σνακ όπως ξηρούς καρπούς, αντί για πατατάκια.

Δεν ξεχνάμε να πίνουμε πολύ νερό

Και όχι πολλούς καφέδες. Οι καφέδες θα μας αφυδατώσουν και θα κάνουν τη δουλειά ακόμα πιο δύσκολη ενώ θα καταστρέψουν και τη συγκέντρωσή μας. Ένα μπουκάλι νερό (και δυο-τρία ακόμα πρόχειρα στο ψυγείο) είναι ό,τι χρειαζόμαστε. Και ένας φρεσκοστυμμένος χυμός πορτοκάλι θα μας κάνει πολύ περισσότερο καλό από έναν ακόμα καφέ.

Πρέπει να νιώθουμε σαν να "πηγαίνουμε" στη δουλειά

Που σημαίνει ότι δεν πρέπει να δουλεύουμε με τις πιτζάμες. Επίσης, καθώς δεν έχουμε την κλασική μας πρωινή διαδρομή προς τη δουλειά μας, πρέπει να νιώσουμε κάπως αυτή την μετάβαση. Δοκιμάστε διάφορες τεχνικές για να το πετύχετε αυτό, από μία σύντομη βόλτα στο τετράγωνο για να βγούμε λίγο από το σπίτι, μέχρι και λίγο διαλογισμό. Ό,τι μπορεί να σας βοηθήσει να νιώσετε πιο έτοιμοι για μία παραγωγική μέρα.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Κλειστός προϋπολογισμός για τα προϊόντα θεραπευτικής κατηγορίας “Σκευασμάτων χορηγουμένων από του στόματος για τον καρκίνο του προστάτη”.
Αύξηση 7.146% στα πρόστιμα για παραβίαση προσωπικών δεδομένων - Τι γίνεται στην Υγεία
Mυοσκελετικές ενοχλήσεις: Ζεστό ή κρύο επίθεμα;