Τα coloring books για μεγάλους είναι αρκετά χρόνια που έγιναν μόδα και κυκλοφορούν σε πολλές μορφές. Και έχει αποδειχθεί πως είναι ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο για ανθρώπους που θέλουν να ρίξουν τα επίπεδα του στρες τους. Ποια είναι όμως τα οφέλη των coloring books;

Μπορούν να μειώσουν τον πόνο και το στρες

Μια μελέτη του 2018 στην οποία συμμετείχαν ασθενείς σε νοσοκομείο μετά από επεμβάσεις, έδειξε ότι η ενασχόληση με την τέχνη για περίπου 50 λεπτά την ημέρα μειώνει την αίσθηση του πόνου, αλλά και το στρες.

Μπορούν να χαλαρώσουν το μυαλό με πρακτικό τρόπο

Η κίνηση που κάνουμε όταν χρωματίζουμε είναι απλή και επαναλαμβανόμενη. Αυτό, σε συνδυασμό με την προσοχή μας στα χρώματα, μας βοηθά να ηρεμήσουμε τον εγκέφαλό μας από άλλες σκέψεις και να είμαστε προσηλωμένοι μόνο στο παρόν. Επίσης, τα χρώματα που χρησιμοποιούμε μπορούν να μας προκαλέσουν διάφορα συναισθήματα.

Είναι μια καλή ενασχόληση για να ξεκουράσουμε τα μάτια μας

Αντί να κοιτάμε το κινητό ή το λάπτοπ μας πριν κοιμηθούμε, μπορούμε να ασχοληθούμε με λίγη ζωγραφική. Σε πρακτικό επίπεδο, ξεκουράζονται τα μάτια μας σε τεράστιο βαθμό. Σε εγκεφαλικό επίπεδο, δεν βομβαρδιζόμαστε από τόσες πολλές πληροφορίες και μπορούμε να πέσουμε για ύπνο πιο εύκολα.

Είναι ένας τρόπος να έρθουμε σε επαφή με τη δημιουργικότητά μας

Και όχι μόνο σε ό,τι αφορά τη ζωγραφική. Το να ασχολούμαστε με δραστηριότητες όπως το να χρωματίζουμε, μπορεί να μας βοηθήσει να ανοίξουμε το μυαλό μας και να σκεφτούμε ιδέες που ίσως να μην μας έρχονταν μέσα στην αγχωμένη μας καθημερινότητα. Η δημιουργικότητα έχει μεγάλη επίδραση και στο πόσο καλοί είμαστε στη δουλειά μας.

Βοηθά στο να διατηρούμε τις κινητικές μας δεξιότητες όσο μεγαλώνουμε

Οι κινητικές μας δεξιότητες όσο περνούν τα χρόνια, προφανώς φθίνουν. Μια διαδικασία όπως το να χρωματίζουμε, όμως, μας βοηθά να τις διατηρούμε περισσότερο.

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ζεαξανθίνη: Όσα πρέπει να ξέρουμε για το αντιοξειδωτικό των ματιών
Ξεκινά σε λίγες ημέρες το 14ο Συνέδριο Φαρμακευτικού Management
Ποια αντισυλληπτικά συνδέονται με πρόκληση όγκων στον εγκέφαλο