Το 2020 ήταν ίσως η πιο παράξενη χρονιά που ζήσαμε οι περισσότεροι από εμάς. Και σίγουρα χαιρόμαστε που το βλέπουμε να φεύγει και έχουμε ακόμα ελπίδες πως το 2021 θα φέρει περισσότερη ισορροπία στις ζωές μας. Το πρόβλημα που σκεφτόμαστε όμως, ξανά οι περισσότεροι, είναι πως οι γιορτές όλων μας καταστράφηκαν και νιώθουμε πως θα τις περάσουμε πολύ μίζερα.

Και δεν χρειάζεται να είμαστε τόσο μίζερα. Ναι, θα κάνουμε γιορτές στο σπίτι, με περιοριστικά μέτρα, αλλά μπορούμε να περάσουμε όμορφα. Ναι, θα είναι ίσως τα πιο ήσυχα Χριστούγεννα που κάναμε ποτέ, αλλά θα τα καταφέρουμε.

Η ησυχία κάνει καλό

Σκεφτείτε λίγο το στρες που φέρνουν επίσης οι κλασικές γιορτές. Και δεν λέμε ότι δεν είναι, εν τέλει, υπέροχο το μεγάλο, οικογενειακό τραπέζι, αλλά μπορούμε για έναν χρόνο να ηρεμήσουμε από αυτό και να οργανώσουμε κάτι για τα πιο κοντινά μας μόνο άτομα. Αν μη τι άλλο, αυτή τη φορά οι γιορτές θα έχουν όντως την αίσθηση "διακοπών", ακόμα και αν δεν βγούμε από το σπίτι μας.

Στολίζουμε το σπίτι μας

Η αυθυποβολή κάνει καλή δουλειά, άλλωστε. Το να στολίσουμε το σπίτι μας θα μας βοηθήσει να μπούμε στο κλίμα των γιορτών και θα μας κάνει να νιώθουμε πιο ζεστό το σπίτι μας. Τα φωτάκια και οι γιρλάντες και όλοι οι στολισμοί μπορεί να είναι αυτό που χρειαζόμαστε για να αισθανθούμε ότι δεν είναι άλλη μία μέρα που είμαστε κλεισμένοι στην καραντίνα. Βάλτε να παίζουν Χριστουγεννιάτικα τραγούδια και ταινίες, γενικά ό,τι μπορούμε να κάνουμε για να φτιάξουμε την διάθεσή μας και να μην σκεφτόμαστε όλο αυτό που συμβαίνει στον κόσμο γύρω μας.

Τα επιτραπέζια τα θυμόμαστε;

Πριν η τεχνολογία γίνει προτεραιότητα στη ζωή μας από κάθε πιθανή άποψη, οι οικογενειακές μαζώξεις ή με φίλους παλιότερα, είχαν ένα κοινό στοιχείο: τα επιτραπέζια παιχνίδια με τις ώρες. Και φέτος, περισσότερο από ποτέ, είναι τα κατάλληλα Χριστούγεννα για να τιμήσουμε αυτή την συγκεκριμένη παράδοση.

Και δεν ξεχνάμε τις βιντεοκλήσεις

Προφανώς, καθώς πλέον έχουν γίνει μέσα σε λίγους μόλις μήνες, σχεδόν ο κυρίαρχος τρόπος επικοινωνίας μας. Ερχόμαστε σε επαφή με όλα τα αγαπημένα μας πρόσωπα αυτές τις γιορτές μέσα από την κάμερα του υπολογιστή ή του κινητού μας. Και ναι, σίγουρα δεν είναι το ίδιο να σου λένε τα κάλαντα στην πόρτα σου και να σου τα λένε μέσω Skype, αλλά για φέτος θα πρέπει να κάνουμε υπομονή, και να ελπίζουμε για τα καλύτερα.

Καλές γιορτές σε όλους, και καλή υπομονή!

Ειδήσεις υγείας σήμερα
GSK: Μήνυση κατά Pfizer-BioNTech για τις πατέντες των εμβολίων mRNA
Το Τai chi βελτιώνει την ποιότητα ύπνου ασθενών με προχωρημένο καρκίνο πνεύμονα [μελέτη]
Πώς θα αυξήσουμε την αντοχή μας