Το στρες είναι αναπόφευκτο κομμάτι της ζωής, δεν το διαχειρίζονται όμως όλοι εξίσου καλά. Και στην προσπάθειά μας να το αντιμετωπίσουμε, είναι πολύ εύκολο να το παρακάνουμε. Να αφιερώνουμε υπερβολικά πολύ χρόνο στην ξεκούραση, σε βαθμό που αυτή η συνήθεια να είναι αντιπαραγωγική και να ξοδεύουμε χρήματα για να ικανοποιήσουμε τον εγκέφαλό μας με ένα δώρο, που δεν θα λύσει στην πραγματικότητα το πρόβλημα.

Αυτές είναι μερικές εύκολες και αρκετά μινιμαλιστικές συμβουλές για να καταπολεμήσουμε το στρες.

Βρείτε πού είναι το όριό σας

Όλοι έχουμε κάποιο σημείο που νιώθουμε ότι πελαγώνουμε και ότι δεν μπορούμε να είμαστε λειτουργικοί πια. Το πρόβλημα είναι ότι στους περισσότερους ανθρώπους, αυτό το σημείο είναι κάπου κρυμμένο ανάμεσα στον φόρτο εργασίας που μπορούν να διαχειριστούν και σε αυτόν που νομίζουν ότι μπορούν. Άρα, αυτό που έχουμε να κάνουμε αρχικά είναι να μάθουμε από ποιο σημείο και μετά νιώθουμε ότι αγχωνόμαστε υπερβολικά και να προσαρμόζουμε την καθημερινότητά μας αναλόγως.

Βάζουμε έναν στόχο

Είτε μιλάμε για κάτι μεγάλο και μακροπρόθεσμο είτε για μικρούς στόχους που ικανοποιούνται και ανανεώνονται κάθε μέρα. Το πιο σημαντικό είναι να έχουμε μια αίσθηση στόχου, για να μπορούμε να εστιάζουμε εκεί όταν τα πράγματα σκουραίνουν και να παίρνουμε δύναμη για να συνεχίσουμε.

Ζητάμε βοήθεια από έναν φίλο

Μερικές φορές, το πιο απλό πράγμα που έχουμε να κάνουμε για να σβήσουμε τις φωνές του στρες από το κεφάλι μας είναι να αφήσουμε την φωνή ενός κοντινού μας ανθρώπου να μας προσφέρει την οπτική του γωνία. Ή να του αφηγηθούμε τα προβλήματά μας και, λέγοντάς τα σε κάποιον άλλο φωναχτά, να καταλάβουμε αν υπάρχει κάποια λύση που μάς είχε ξεφύγει. Επειδή τις περισσότερες φορές, κάπως έτσι λειτουργεί.

Πλένουμε τα πιάτα αφού τα χρησιμοποιήσουμε

Παίρνει λιγότερο από δύο λεπτά, και έχουμε πάντα νεροχύτη καθαρό. Και αν αναρωτιέστε τι δουλειά έχει αυτή η συμβουλή σε άρθρο για την καταπολέμηση του στρες, μάλλον ποτέ δεν αφήσατε τον νεροχύτη σας να γεμίσει. Συνεπώς, προχωράμε στην επόμενη συμβουλή.

Αποφεύγουμε το multitasking

Πιστεύουμε ότι μπορούμε να κάνουμε πολλά πράγματα ταυτόχρονα, για να γλυτώσουμε από τις ευθύνες μας πιο νωρίς. Το θέμα είναι πως λίγοι άνθρωποι έχουν αυτό το ταλέντο- και αν το έχουν. Το multitasking δεν είναι κάτι που λειτουργεί, δυστυχώς, καθώς θα αυξήσει ακόμα περισσότερο το στρες μας και θα μας κάνει να δίνουμε ένα κλάσμα μόνο της προσοχής που αξίζει κάθε δουλειά.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Λόγοι για να πιάσετε όντως τον Μάη και να βγείτε από το σπίτι
Υπέρταση: Πτώσεις και κατάγματα μετά την έναρξη ή εντατικοποίηση της θεραπείας
Πώς να κάψω περισσότερες θερμίδες περπατώντας