Δεν υπάρχει άνθρωπος στον πλανήτη που να μην αποζητά αγάπη. Πολλώ δε μάλλον τώρα που τα προβλήματα του καθενός γιγαντώνονται και ο κόσμος πνίγεται σε τέσσερις τοίχους. Τώρα λοιπόν είναι η στιγμή να δώσεις αγάπη στους γύρω σου – όχι σε όλους, σε όσους πραγματικά το αξίζουν.

Πώς το κάνεις όμως;

Άκου

Δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην θέλει να τον ακούν. Για τα προβλήματά του, για τις έγνοιες του, για τις ανησυχίες σου. Όταν ακούς, κάνεις τον άλλον να νιώθει σημαντικός και αποδεκτός. Τον κάνεις να νιώθει ωραία.

Μην σταματάς να κάνεις ερωτήσεις

Ακόμα και αν τον άλλον τον ξέρεις εκατό χρόνια, και πιστεύεις ότι δεν έχεις πια τίποτα να μάθεις. Λίγα πράγματα είναι πιο στεναχωρητικά από το να θεωρεί κάποιος πως δεν έχει πια τίποτα άλλο να μάθει για (και από) εσένα.

Μοιράσου

Σκέψεις, ανησυχίες, μυστικά, προβληματισμούς, αστείες – ντροπιαστικές ιστορίες, κάτι θα έχεις, δεν μπορεί. Κάτι έχουμε όλοι.

Δώσε χωρίς να περιμένεις να πάρεις πίσω

Μια τυχαία καλή πράξη χωρίς να περιμένεις ανταπόκριση όχι μόνο θα τους κάνει να νιώσουν ωραία, αλλά θα σου δώσει κι εσένα την ηθική ικανοποίηση που έρχεται μαζί με τον αλτρουισμό.

Κάνε μια έκπληξη

Δεν είναι ανάγκη να είναι δώρο αν δεν έχεις χρήματα –μπορεί να είναι ένα λαχταριστό banana bread, που έφτιαξες μόνος σου, ή ένας παγωμένος καφές που θα τους παραγγείλεις το πρωί, εκείνη την ημέρα που όλα φαίνονται να τους πηγαίνουν χάλια.

Κάνε χώρο στη ζωή σου

Μπορεί να πήζεις στη δουλειά, μπορεί να είσαι φρεσκοερωτευμένος και να έχεις εξαφανιστεί από όλους και απ’ όλα, δεν έχει σημασία. Βρες ένα απόγευμα μες στη βδομάδα για να αφιερώσεις αποκλειστικά σε αυτούς.

Κάνε ένα κοπλιμέντο

Όχι απαραίτητα με τα ρούχα ή την εμφάνιση. Πες σε κάποιον ότι τον βρίσκεις έξυπνο, ή σούπερ αστείο, ή ότι σου φτιάχνει τη μέρα κάθε φορά που τον βλέπεις/ακούς. Γραψ’ το, αν ντρέπεσαι να το πεις.

Πάρε τηλέφωνο

Ή στείλε ένα μήνυμα. Οι καιροί είναι ζόρικοι και τα πιο απλά είναι και τα πλέον αποτελεσματικά. Αρκεί ένα «καλημέρα, πήρα να πω ένα γεια τι κάνεις» ή ένα χαζό μήνυμα στο τσατ για να κάνει τη διαφορά στον ψυχισμό του άλλου.

Στήριξε

Υπάρχουν στιγμές που όλοι νιώθουμε αδύναμοι. Τότε ακριβώς έχουμε την ανάγκη από κάποιον να μας πει ένα απλούστατο «εγώ είμαι εδώ». Μια τόσο μικρή φράση μα τόσο σημαντική για τον καθένα εξ ημών.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΠΟΥ: Περίπου 51 εκατομμύρια ζωές σώθηκαν στην Αφρική λόγω των εμβολιασμών τα τελευταία 50 χρόνια
ΗΠΑ: Δεύτερη μεταμόσχευση νεφρού γενετικά τροποποιημένου χοίρου σε ασθενή
Αγχώδης τύπος προσκόλλησης: Πώς επηρεάζονται οι σχέσεις