Μην καμπουριάζετε

Προσθέτει στρες στη σπονδυλική σας στήλη. Αυτό θέτει πίεση στα οστά, στους μυς και στις αρθρώσεις που χρειάζεστε για να κρατήσετε τη σπονδυλική σας στήλη στη θέση της. Αλλά η κακή στάση δεν είναι μόνο κακή για την πλάτη σας. Η σταθερά κακή στάση συνθλίβει τα εσωτερικά σας όργανα από κοινού και καθιστά πιο δύσκολο για τους πνεύμονες και τα έντερά σας να δουλέψουν. Με την πάροδο του χρόνου, αυτό θα σας δυσκολεύει να χωνέψετε τα τρόφιμα ή να πάρετε αρκετό αέρα όταν αναπνέετε.

Ισιώστε

Ένας πολύ καλός τρόπος για να αποφύγετε την κακή στάση σώματος; Σταθείτε ψηλά. Θα νιώσετε καλύτερα και θα φαίνεστε καλύτερα - πιο λεπτοί ας πούμε. Σκεφτείτε ότι στέκεστε σε έναν τοίχο για να μετρήσετε το ύψος σας. Κρατήστε το κεφάλι σας ίσια και το πηγούνι σας. Τα αυτιά σας πρέπει να είναι πάνω από τη μέση των ώμων σας. Σταθείτε με τους ώμους σας πίσω, τα γόνατα ευθεία, και ρουφήξτε την κοιλιά σας. Μην αφήσετε τους γλουτούς ή τους μηρούς σας να πετάγονται έξω. Ευθυγραμμίστε τα έτσι ώστε να νιώσετε ότι το κεφάλι εκτείνεται προς τον ουρανό.

Μην γέρνετε προς το γραφείο σας

Φαίνεται άνετο στην αρχή το να γέρνετε προς το γραφείο - ίσως ακόμη και να κλίνετε προς τα πίσω και να περιστρέφεστε λίγο. Αλλά πρόκειται για απαγορευτική στάση. Δοκιμάστε αυτό: Τοποθετήστε το πίσω μέρος στην καρέκλα σας. Τοποθετήστε μια μικρή, τυλιγμένη πετσέτα ή οσφυϊκό μαξιλάρι πίσω από το μέσο της πλάτης σας για να προστατέψετε τη φυσική καμπύλη της σπονδυλικής σας στήλης. Λυγίστε τα γόνατά σας σε ορθή γωνία και κρατήστε τα στο ίδιο ύψος ή λίγο υψηλότερα από τα ισχία σας. Τοποθετήστε τα πόδια σας επίπεδα στο πάτωμα.

Προσέξτε όταν χρησιμοποιείτε το κινητό σας

Χρησιμοποιείτε το smartphone σας όλη την ημέρα; Αφιερώστε ένα λεπτό για να τεντώσετε το λαιμό σας. Όταν γυρίζετε το κεφάλι σας προς τα κάτω για να ελέγξετε τα μηνύματα, αυτό επηρεάζει πραγματικά τη σπονδυλική σας στήλη. Κατά τη διάρκεια μιας ημέρας - ή ενός έτους- αυτό μπορεί να αλλάξει την στάση της σπονδυλικής σας στήλης. Για καλύτερη προβολή, σηκώστε το τηλέφωνο και μετακινήστε τα μάτια σας, όχι το κεφάλι σας.

Μην κάθεστε όπως θα καθόσασταν σε μία μηχανή μεγάλου κυβισμού

Σίγουρα, είναι κουλ και άνετο να χαλαρώνετε περισσότερο κατά τη διάρκεια μιας μεγάλης διαδρομής. Αλλά κάτι τέτοιο δεν καλό στη στάση του σώματός σας. Αντ 'αυτού, τραβήξτε το κάθισμά σας κοντά στο τιμόνι. Λυγίστε ελαφρώς τα γόνατά σας. Θα πρέπει να είναι στο επίπεδο ισχίου ή λίγο πάνω. Μην ξεχάσετε να τοποθετήσετε ένα μαξιλάρι ή πετσέτα από πίσω σας για υποστήριξη.

Αφήστε τα τακούνια για μια μεγάλη νύχτα

Μπορεί να είναι πολύ κολακευτικά, αλλά δεν κάνουν καλό στη στάση του σώματός σας. Οι γόβες στιλέτο σπρώχνουν τη βάση της σπονδυλικής στήλης σας προς τα εμπρός, η οποία υπερκαλύπτει την πλάτη σας. Αυτό μπορεί να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο η ραχοκοκαλιά σας ευθυγραμμίζεται και ασκεί πίεση στα νεύρα, γεγονός που προκαλεί πόνο στην πλάτη. Τα ψηλά παπούτσια θέτουν επίσης περισσότερο βάρος στα γόνατά σας. Επιλέξτε ένα χαμηλότερο, με μεγαλύτερο βάση παπούτσι για καθημερινή χρήση.

Πάρτε τη σιέστα σας σωστά

Η σιέστα δεν αποτελεί δικαιολογία για κακή στάση σώματος. Μην κάτσετε στο μαλακό, χαλαρό στρώμα του καναπέ. Επιλέξτε ένα σταθερό που σας βοηθά να κρατήσετε το φυσικό σχήμα της σπονδυλικής σας στήλης. Κοιμάστε στο πλάι; Λυγίστε ελαφρά τα γόνατά σας, αλλά μην τα αγκαλιάζετε. Τοποθετήστε ένα μαξιλάρι κάτω από το κεφάλι σας, ώστε να είναι σε ευθεία με τη σπονδυλική σας στήλη. Όσοι κοιμούνται ανάσκελα, θα πρέπει να αφήσουν το παχύ μαξιλάρι και να επιλέξουν ένα μικρό.

Δυναμώστε τους κοιλιακούς σας

Πάρα πολλά κιλά γύρω από την κοιλιά σας προσθέτουν στρες στην πλάτη σας. Χρειάζεστε ισχυρούς μυς για να στηρίξετε τη σπονδυλική σας στήλη. Ένα καλά σχεδιασμένο σχέδιο προπόνησης θα κρατήσει το σώμα σας και τη σπονδυλική στήλη σε υπέροχη στάση. Και αυτό είναι σημαντικό. Δοκιμάστε τις ασκήσεις χωρίς τραυματισμούς όπως το tai chi.

Πώς θα καταλάβετε αν έχετε σωστή στάση σώματος

Ακουμπήστε το κεφάλι, τους ώμους και τον γλουτό σας σε έναν τοίχο. Οι φτέρνες σας πρέπει να απέχουν 5-10 εκατοστά από τον τοίχο.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Kρατά δυνάμεις και ποντάρει στα προϊόντα non-Covid η Pfizer
Γιατί πονά το σώμα μου
Ο θυμός αυξάνει τον μακροπρόθεσμο κίνδυνο καρδιοπάθειας [μελέτη]