Πολλές γυναίκες αντιμετωπίζουν σεξουαλικά προβλήματα πόνου, δυσκολίες επίτευξης οργασμού ή ακόμα και δυσκολία διείσδυσης αφού για ψυχολογικούς λόγους φόβου ή άγχους, ο κόλπος της πρωτόπειρης ή άπειρης  γυναίκας κλείνει.

Ο άντρας νιώθει αμήχανος μπροστά στη δυσκολία της γυναίκας και πολλές φορές αυτό που κάνει είναι να προσπαθεί να πιέσει την κατάσταση είτε κάνοντας  πιο επίμονες τις προσπάθειές  του για επαφή είτε αποφεύγοντας τις επαφές αφού νιώθει ανημπόρια ή ματαίωση στο να κάνει κάτι για να αλλάξει την κατάσταση.

Κάποιες φορές, μπορεί να θυμώσει και να ρίξει την ευθύνη στη γυναίκα ή να θεωρήσει ότι είναι δικό της φταίξιμο ή ακόμα και ότι δεν τον θέλει αρκετά ώστε να ξεπεράσει μόνη της το πρόβλημα.

Το πρόβλημα, πολλές φορές μπορεί να συνδέεται με λανθασμένες πεποιθήσεις περί σεξουαλικότητας, αυστηρή ανατροφή και περιορισμούς από την οικογένεια, απουσία σεξουαλικής αγωγής από το σχολείο και την οικογένεια, τραυματική πρώτη φορά ή ακόμα και προβλήματα επικοινωνίας στη σχέση.

Παρόλο που το πρόβλημα κάνει τον άντρα ανίσχυρο στην επίδρασή του ως προς τι ενέργειες μπορεί να κάνει, υπάρχουν κινήσεις που μπορεί να εφαρμόσει για να χαλαρώσει τη γυναίκα και να την κάνει να τον εμπιστευτεί στη σεξουαλική πράξη.

Η εμπειρία μου με τις γυναίκες που δουλεύω μου έχει δώσει κάποιο «χάρτη» με ενέργειες του άντρα κατά την επαφή, που τις βοηθά να απελευθερωθούν και να χαλαρώσουν ώστε σταδιακά το πρόβλημα, ενδεχομένως, να «μαλακώσει». Κάποιες από αυτές τις ενέργειες είναι οι ακόλουθες:

  • Όταν ο άντρας αφιερώνει χρόνο να συνδεθεί με τη γυναίκα και να της εκφράσει θετικά λόγια θαυμασμού και αγάπης. Η σύνδεση είναι πολύ βασική για τη γυναίκα. Με αυτό τον τρόπο νιώθει ότι ο άντρας την υπολογίζει και ότι ενδιαφέρεται να επικοινωνήσει μαζί της σωματικά και συναισθηματικά. Συνήθως οι άντρες «βιάζονται να διεισδύσουν χωρίς να έχουν καταφέρει να προετοιμάσουν τη γυναίκα για σεξουαλική επαφή, όχι μόνο σωματικά αλλά και πνευματικά. Τα όμορφα λόγια αγάπης, θαυμασμού είναι πολύ διεγερτικά και καταφέρνουν να κάνουν τη γυναίκα να νιώθει μοναδική, να συνδεθεί με τον άντρα και έτσι να χαλαρώσει και να απελευθερώσει τη σεξουαλικότητα της σε συνδυασμό βέβαια με τα προκαταρκτικά χάδια και φιλιά. Εξάλλου το σώμα της γυναίκας έχει άπειρες ερωτογενείς ζώνες.
  • Η παρουσία της αρρενωπότητας ταυτόχρονα με τη συνύπαρξη  της ευαισθησίας. Αυτό μπορεί να εκτείνεται από την ποιότητα των χαδιών έως και τον τρόπο που ο άντρας αξιοποιεί την ορμή του ακόμα και την ποιότητα των κινήσεων που κάνει κατά την επαφή. Η ανάληψη πρωτοβουλιών, η ορμή, η δυναμική, πάντα σε συνδυασμό με ευαισθησία, σεβασμό των ορίων της γυναίκας  και συναισθηματική έκφραση βοηθούν τη γυναίκα να συνδεθεί με τον άντρα και να τον εμπιστευτεί.
  • Η βλεμματική επαφή βοηθά τις γυναίκες να αφεθούν και να νιώσουν εμπιστοσύνη με τον σύντροφό τους. Η γυναίκα νιώθει αποδοχή, ότι είναι αρεστή και ότι ο σύντροφος είναι παρών μαζί της 100% και ό,τι κάνει είναι αφιερωμένο σε αυτήν. Πολλές γυναίκες μπλοκάρουν όταν δεν υπάρχει βλεμματική επαφή, γιατί νιώθουν ότι ο σύντροφος σκέφτεται κάτι άλλο ή ακόμα και κάποια άλλη γυναίκα.
  • Να δημιουργήσουν το κατάλληλο περιβάλλον πριν την επαφή αλλά και κατά τη διάρκεια της επαφής. Ερωτικά μηνύματα πριν την επαφή, χαλαρό και όμορφο καθαρό περιβάλλον, κλίμα αποδοχής της γυναίκας αλλά και του προβλήματος, σημάδια υπομονής και φροντίδας είναι κάποια στοιχεία που χαλαρώνουν τη γυναίκα, την κάνουν να νιώσει αποδεκτή παρόλο το πρόβλημα. Το κλίμα συνεργασίας ότι θα ξεπεραστεί το πρόβλημα και ότι είναι κάτι παροδικό που και οι δυο θα δουλέψουν για να το αντιμετωπίσουν είναι πολύ βοηθητική ενέργεια για τη γυναίκα.

Οι ενέργειες αυτές είναι εξίσου σημαντικές και για τις γυναίκες που δεν έχουν σεξουαλικό πρόβλημα αλλά που θέλουν να απογειώσουν τη σεξουαλική τους ζωή με τον αγαπημένο τους.

Επίσης, η βοήθεια του άντρα μπορεί να φανεί στη μη ανοχή πλέον του προβλήματος και την ευγενή παρακίνηση της γυναίκας να επισκεφτεί ειδικό, αφού το πρόβλημα μπορεί να λυθεί σύντομα σε συνάρτηση και με τη δική του συνδρομή.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Κ. Γουργουλιάνης: Αφρικανική σκόνη, δυνητικοί κίνδυνοι, τρόποι προφύλαξης
Οδηγίες των πνευμονολόγων για προστασία από την αφρικανική σκόνη
Εμφυτεύσιμες μπαταρίες μπορούν να λειτουργούν με το οξυγόνο του οργανισμού!