Ορισμένοι ασθενείς που υποβάλλονται σε εγχειρίσεις στην κοιλιακή χώρα παρουσιάζουν πτώση ενός μικρού τμήματος των πνευμόνων τους.

Η πτώση αυτή ονομάζεται επιστημονική ατελεκτασία και κύριο συμπτώμά της είναι ο πυρετός τη νύχτα του χειρουργείου.

Το πρόβλημα λύνεται συνήθως με κάποιες απλές τεχνικές όπως η βάδιση, ο βήχας και οι ασκήσεις αναπνοής ή η φυσιοθεραπεία στο στήθος.

Όταν όμως η ατελεκτασία δεν αντιμετωπιστεί έγκαιρα, μπορεί να οδηγήσει σε πνευμονία. Η πνευμονία είναι πολύ πιο σοβαρή επιπλοκή, που απαιτεί αντιμετώπιση με αντιβιοτικά και παρατεταμένη νοσηλεία.

Η πιθανότητα όμως εμφάνισης της νόσου είναι μικρή, εφόσον η εγχείριση γίνεται σε διάστημα λιγότερο των 90 λεπτών και λαμβάνονται τα απαραίτητα προφυλακτικά μέτρα.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ιδέες για σνακ  πριν την προπόνηση
Χρήσιμες νυχτερινές συνήθειες για να ξεκινάτε με ενέργεια την επόμενη ημέρα
Γνωστικές και νευροψυχιατρικές διαταραχές στη Long CoViD