Διατροφή

Πώς να τρεφόμαστε όταν είμαστε άρρωστοι

Το κρυολόγημα, η γρίπη, η φαρυγγίτιδα, η λαρυγγίτιδα και η γαστρεντερίτιδα είναι συχνές νόσοι του χειμώνα. Πώς μπορούμε να τις ξεπεράσουμε ευκολότερα με τη διατροφή;

Δευτέρα, 12 Ιανουαρίου 2015

Γιαννιτσοπούλου Kάλλια
Kλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος

O xειμώνας αποτελεί την πιο συνηθισμένη περίοδο για ιώσεις, οι οποίες τις περισσότερες φορές ξεπερνιούνται εύκολα αν λάβουμε τα κατάλληλα μέτρα, φαρμακευτικά και διατροφικά. Στο άρθρο θα παραθέσουμε τις συνηθέστερες ασθένειες του χειμώνα και πώς μπορούμε να τις ξεπεράσουμε ευκολότερα καταναλώνοντας κάποιες τροφές.

Κοινό κρυολόγημα- γρίπη

Η προσθήκη μαύρου πιπεριού στις σούπες φαίνεται να μειώνει την καταρροή.

Φαρυγγίτιδα- λαρυγγίτιδα

Γαστρεντερίτιδα

Όταν βρίσκεται σε ενεργή φάση (συνήθως το πρώτο τριήμερο) αποφύγετε την κατανάλωση γαλακτοκομικών (γιαούρτι, γάλα), οσπρίων (π.χ. φακές, φασόλια), λαδερών (π.χ. μπάμιες, φασολάκια, αρακάς) και λαχανικών (π.χ. μαρούλι, λάχανο, μπρόκολο).

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Loading ...
Προσθήκη Σχολίου

ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ IATRONET.GR

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας


Εμείς και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε τεχνολογίες, όπως cookies, και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως διευθύνσεις IP και αναγνωριστικά cookies, για να προσαρμόζουμε τις διαφημίσεις και το περιεχόμενο με βάση τα ενδιαφέροντά σας, για να μετρήσουμε την απόδοση των διαφημίσεων και του περιεχομένου και για να αποκτήσουμε εις βάθος γνώση του κοινού που είδε τις διαφημίσεις και το περιεχόμενο. Κάντε κλικ παρακάτω για να συμφωνήσετε με τη χρήση αυτής της τεχνολογίας και την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων για αυτούς τους σκοπούς. Μπορείτε να αλλάξετε γνώμη και να αλλάξετε τις επιλογές της συγκατάθεσής σας ανά πάσα στιγμή επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο.

Πολιτική Cookies
& Προστασία Προσωπικών Δεδομένων