Διατροφή

Πώς επιλέγουμε άπαχο κρέας για το παιδί

H επιλογή άπαχου κρέατος είναι ένας καλός τρόπος προκειμένου να μειωθούν εύκολα τα λιπαρά στη διατροφή του παιδιού χωρίς να υποτιμάται η γεύση. Ακολουθήστε τις οδηγίες, όταν διαλέγετε και μαγειρεύετε κρέας για το παιδί σας.

Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2013

Αλεξοπούλου Μαρία-Χριστίνα
Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος

H επιλογή άπαχου κρέατος είναι ένας καλός τρόπος προκειμένου να μειωθούν εύκολα τα λιπαρά στη διατροφή του παιδιού χωρίς να υποτιμάται η γεύση. Ακολουθήστε τις οδηγίες, όταν διαλέγετε και μαγειρεύετε κρέας για το παιδί σας.

Στα περισσότερα παιδιά αρέσουν τα μπιφτέκια. Ακόμα όμως, και αν αγοράζετε απολύτως άπαχο κιμά, αυτός περιέχει αρκετό λίπος, το οποίο μπορεί να επιβαρύνει το ημερήσιο σύνολο σε λιπαρά. Σιγουρευτείτε ότι θα χύσετε όλο το ζωμό που θα περισσέψει μετά το μαγείρεμα οποιουδήποτε είδους μοσχαρίσιου κιμά.

Αν σκορπίσετε ή ανακατέψετε μοσχαρίσιο κιμά σε μακαρόνια ή λαζάνια, και πάλι θα πρέπει να τον στραγγίξετε και να τον ξεπλύνετε με ζεστό νερό πριν τον μαγειρέψετε. Δε χάνονται σημαντικά συστατικά, και από την άλλη, μειώνονται πολύ τα λιπαρά του.

Μπορείτε να αφήσετε το παιδί σας να σας βοηθήσει στη διαδικασία.

Συμβουλές σχετικές με το κρέας

Επιλογή του σωστού κομματιού

Για το μοσχάρι: Eπιλέξτε μπούτι

Για το χοιρινό: Επιλέξτε μπούτι

Για τα πουλερικά: Επιλέξτε στήθος

Επεξεργασία

Αφαιρέστε όλο το εξωτερικό λίπος και την πέτσα από τα πουλερικά για να μειώσετε την περιεκτικότητα σε λίπος κατά 55%. Στο μοσχάρι, αφαιρέστε το λίπος πριν από το μαγείρεμα, για να μην αναμειχθεί με το κρέας. Τα κοτόπουλα, μπορούν να μαγειρευτούν με την πέτσα, για να μείνουν μαλακά, αλλά μετά το μαγείρεμα πρέπει να αφαιρείται.

Προετοιμασία

Διαλέξτε έναν υγιεινό τρόπο για να μαγειρέψετε το κρέας, όπως ψήσιμο στο γκριλ ή σε σχάρα, ώστε να φύγει το λίπος, σωτάροντας ή ανακατεύοντας στο ψήσιμο. Τα σκληρότερα κομμάτια, τα σιγοψήνετε σε νερό ή σε σάλτσα ή τα μαρινάρετε.

Μέγεθος μερίδας

Οι μερίδες για τα παιδιά, πρέπει να μην υπερβαίνουν τα 120 γρ. Συνήθως, τα 120 γρ. μετά το μαγείρεμα γίνονται 90 γρ. Ένα τέτοιο κομμάτι κρέας έχει το ίδιο μέγεθος με μία τράπουλα, μία κασέτα ή την παλάμη ενός γυναικείου χεριού.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Loading ...
Προσθήκη Σχολίου

ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ IATRONET.GR

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας


Εμείς και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε τεχνολογίες, όπως cookies, και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως διευθύνσεις IP και αναγνωριστικά cookies, για να προσαρμόζουμε τις διαφημίσεις και το περιεχόμενο με βάση τα ενδιαφέροντά σας, για να μετρήσουμε την απόδοση των διαφημίσεων και του περιεχομένου και για να αποκτήσουμε εις βάθος γνώση του κοινού που είδε τις διαφημίσεις και το περιεχόμενο. Κάντε κλικ παρακάτω για να συμφωνήσετε με τη χρήση αυτής της τεχνολογίας και την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων για αυτούς τους σκοπούς. Μπορείτε να αλλάξετε γνώμη και να αλλάξετε τις επιλογές της συγκατάθεσής σας ανά πάσα στιγμή επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο.

Πολιτική Cookies
& Προστασία Προσωπικών Δεδομένων