Διατροφή

Ποια ψάρια να αποφύγω;

Όντας η καλύτερη πηγή ωμέγα-3 λιπαρών οξέων, τα ψάρια καταναλώνονται από ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Ωστόσο, πολλοί άνθρωποι δεν γνωρίζουν το γεγονός ότι ορισμένα είδη ψαριών μπορεί να αποτελέσουν απειλή για την υγεία τους.

Πέμπτη, 06 Σεπτεμβρίου 2018

Κατερίνα Σπανού
Συντάκτης - Δημοσιογράφος

Παρόλο που τα ψάρια είναι πολύ υγιεινά μαζί με το να είναι απολαυστικά, ορισμένα είδη ψαριών δεν πρέπει να καταναλώνονται πιο αραιά.

Εκτρεφόμενος σολομός

Ο καλός σολομός δεν είναι εύκολα διαθέσιμος και είναι γεγονός ότι η πλειοψηφία του είδους είναι ανθυγιεινή. Οι εκτρεφόμενοι σολομοί έχουν πολύ χαμηλά επίπεδα ωμέγα-3 και μελέτες δείχνουν ότι ο σολομός εκτροφής περιέχει τοξίνες που μπορούν να διαταράξουν κάποια μέρη του σώματος και την ανοσολογική λειτουργία.

Γατόψαρο

Υψηλής γεύσης, το γατόψαρο έχει το δικό του σύνολο κινδύνων. Κάθε ψάρι έχει καλά λιπαρά αλλά το έλαιο της γατόψαρου είναι στο δέρμα του, το οποίο είναι ακόρεστο και μπορεί να "εγκατασταθεί" στη ροή του αίματος. Έχει πιο ωραία γεύση ακόμη και από το κρέας, αλλά τα υψηλά επίπεδα ωμέγα-6s το καθιστούν μια ανθυγιεινή επιλογή για τους ανθρώπους που πάσχουν από καρδιακές παθήσεις.

Σκουμπρί

Πρώτα απ 'όλα, η σάρκα σκουμπριών χαλάει μέσα σε λίγες ώρες. Εάν έχει διατηρηθεί, δεν θα είναι απλώς επικίνδυνο αλλά μπορεί να αποτελέσει απειλή για πολλά όργανα. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι υψηλό σε καλά λιπαρά αλλά είναι επίσης υψηλό σε υδράργυρο, ο οποίος μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στον εγκέφαλο και στον νευρικό σύστημα σε πολλούς ανθρώπους.

Κάβουρας

Το κρέας των καβουριών είναι γεμάτο βιταμίνη Β12, πρωτεΐνες και βιταμίνες, αλλά ταυτόχρονα η κατανάλωση κρέατος καβουριού συμβάλει στην αύξηση του νατρίου και της χοληστερόλης. Έχοντας μια αυξημένη ποσότητα νατρίου στην καθημερινή διατροφή σας μπορεί να αυξήσετε τον κίνδυνο καρδιακών εγκεφαλικών επεισοδίων.

Τιλάπια (ή κιχλίδες)

Όχι και τόσο γνωστό ψάρι του γλυκού νερού, το τιλάπια περιέχει υψηλά επίπεδα ωμέγα-6 λιπαρών οξέων και πολύ χαμηλά επίπεδα ωμέγα-3 λιπαρών οξέων, καθιστώντας το φλεγμονώδες. Συνήθως, τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα είναι ωφέλιμα για την υγεία σας, αλλά όπως δείχνουν οι έρευνες, το ψάρι τιλάπια έχει πολύ χαμηλά επίπεδα ωμέγα-3. Η υψηλή περιεκτικότητα σε ωμέγα 6 είναι επικίνδυνη για άτομα με αρθρίτιδα, καρδιακές παθήσεις και άσθμα. Αυτό το ψάρι μπορεί να προκαλέσει φλεγμονή, η οποία μπορεί να επιτεθεί άμεσα στην καρδιά και τα αιμοφόρα αγγεία. Τα τιλάπια που έχουν εκτραφεί με φάρμακα περιέχουν ορισμένα λιπαρά οξέα που μπορεί να είναι επικίνδυνα.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ1

Loading ...
Προσθήκη Σχολίου

ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ IATRONET.GR

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας


Εμείς και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε τεχνολογίες, όπως cookies, και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως διευθύνσεις IP και αναγνωριστικά cookies, για να προσαρμόζουμε τις διαφημίσεις και το περιεχόμενο με βάση τα ενδιαφέροντά σας, για να μετρήσουμε την απόδοση των διαφημίσεων και του περιεχομένου και για να αποκτήσουμε εις βάθος γνώση του κοινού που είδε τις διαφημίσεις και το περιεχόμενο. Κάντε κλικ παρακάτω για να συμφωνήσετε με τη χρήση αυτής της τεχνολογίας και την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων για αυτούς τους σκοπούς. Μπορείτε να αλλάξετε γνώμη και να αλλάξετε τις επιλογές της συγκατάθεσής σας ανά πάσα στιγμή επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο.

Πολιτική Cookies
& Προστασία Προσωπικών Δεδομένων