Διατροφή

Προτιμήστε φρούτα και λαχανικά στη δουλειά

Οι γρήγοροι ρυθμοί, το έντονο στρες και τα εκτεταμένα πλέον ωράρια δεν μας επιτρέπουν να αφιερώσουμε τον απαιτούμενο χρόνο στον εαυτό μας, με μεγαλύτερο 'θύμα' αυτού του φαινομένου, τη διατροφή μας.

Δευτέρα, 01 Ιουνίου 2009

'Η πολλή δουλειά τρώει τον αφέντη'. Μία ρήση απ’ τα παλιά η οποία επιβεβαιώνεται πλέον καθημερινά. Οι γρήγοροι ρυθμοί, το έντονο στρες και τα εκτεταμένα πλέον ωράρια δεν μας επιτρέπουν να αφιερώσουμε τον απαιτούμενο χρόνο στον εαυτό μας, με μεγαλύτερο 'θύμα' αυτού του φαινομένου, τη διατροφή μας.

Οι εργαζόμενοι είναι ιδιαίτερα επιρρεπείς σε διατροφικά 'ατοπήματα', καθώς επικεντρώνουν την προσοχή τους στη δουλειά, αφήνοντας συχνά τη διατροφή τους σε 'δεύτερη' μοίρα.

Ωστόσο, μία τέτοια συμπεριφορά μπορεί να οδηγήσει σε μείωση της απόδοσής τους, καθώς μία μη ισορροπημένη διατροφή δεν μπορεί να παρέχει την ενέργεια και τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζονται για να ανταπεξέλθουν στις αυξημένες απαιτήσεις της δουλειάς.

Στα πλαίσια λοιπόν της τήρησης μίας ισορροπημένης διατροφής, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε την αξία των φρούτων και των λαχανικών. Κατέχουν εξέχουσα θέση στην πυραμίδα της Μεσογειακής διατροφής και η ευεργετική επίδραση της κατανάλωσής τους στην υγεία έχει αναδειχθεί σε πολλές επιστημονικές μελέτες.Το μήνυμα '5 την ημέρα' έχει ως στόχο την ένταξη τουλάχιστον 5 μερίδων φρούτων και λαχανικών (περίπου 400 γραμμάρια) την ημέρα στη διατροφή μας, με σκοπό την προαγωγή ενός θρεπτικού και υγιεινού καθημερινού διαιτολογίου.

Η ποσότητα αυτή μπορεί να καλυφθεί μέσω της κατανάλωσης σαλάτας ή μαγειρεμένων λαχανικών στα κύρια γεύματα της ημέρας και δύο με τριών φρούτων στο πρωινό ή σε κάποιο ενδιάμεσο γεύμα, ενώ μπορούμε εύκολα και πρακτικά μία από τις συνιστώμενες μερίδες να την προσλάβουμε από ένα ποτήρι χυμό.

Οι χυμοί άλλωστε είναι ιδιαίτερα εύκολοι στην προετοιμασία τους, είναι διαθέσιμοι για κατανάλωση οποιαδήποτε ώρα της ημέρας και είναι πλούσιοι σε βιταμίνες και ιχνοστοιχεία όπως και τα ολόκληρα φρούτα.

Τα φρούτα και τα λαχανικά αποτελούν από τις σημαντικότερες πηγές βιταμινών και ιχνοστοιχείων αλλά και άλλων ωφέλιμων ουσιών, όπως είναι τα φυτοχημικά και τα αντιοξειδωτικά στοιχεία, οι οποίες θωρακίζουν το σώμα μας ενάντια στην εμφάνιση χρονίων νοσημάτων.

Φροντίστε λοιπόν να τα εντάξετε στη διατροφή σας και εν ώρα εργασίας, τόσο στα κύρια γεύματα όσο και στα ενδιάμεσα μικρογεύματά σας.

Πηγές:
www.nutrimed.gr


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Loading ...
Προσθήκη Σχολίου

ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ IATRONET.GR

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας


Εμείς και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε τεχνολογίες, όπως cookies, και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως διευθύνσεις IP και αναγνωριστικά cookies, για να προσαρμόζουμε τις διαφημίσεις και το περιεχόμενο με βάση τα ενδιαφέροντά σας, για να μετρήσουμε την απόδοση των διαφημίσεων και του περιεχομένου και για να αποκτήσουμε εις βάθος γνώση του κοινού που είδε τις διαφημίσεις και το περιεχόμενο. Κάντε κλικ παρακάτω για να συμφωνήσετε με τη χρήση αυτής της τεχνολογίας και την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων για αυτούς τους σκοπούς. Μπορείτε να αλλάξετε γνώμη και να αλλάξετε τις επιλογές της συγκατάθεσής σας ανά πάσα στιγμή επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο.

Πολιτική Cookies
& Προστασία Προσωπικών Δεδομένων