Διατροφή

Οι φυσικοί χυμοί από φρέσκα φρούτα είναι πλούσια πηγή ευεργετικών στοιχείων

Οι αγνοί φυσικοί χυμοί από φρέσκα φρούτα είναι πλούσια πηγή βιταμινών, μετάλλων και θρεπτικών συστατικών που είναι απαραίτητα για την καλή και ισορροπημένη υγεία.

Παρασκευή, 29 Ιουνίου 2012

Οι αγνοί φυσικοί χυμοί από φρέσκα φρούτα είναι πλούσια πηγή βιταμινών, μετάλλων και θρεπτικών συστατικών που είναι απαραίτητα για την καλή και ισορροπημένη υγεία. Λόγω των αντιοξειδωτικών ουσιών που περιέχουν έχουν προστατευτική δράση απέναντι σε πολλές ασθένειες.

Ειδικότερα, ο χυμός του Ροδιού αποτελεί ένα δημοφιλές προϊόν, ενδεικτικό των ευεργετικών του ιδιοτήτων όσον αφορά στην πρόληψη και καταπολέμηση διαφόρων ασθενειών. Το ρόδι αν και έχει λίγες θερμίδες, περιέχει υψηλές ποσότητες αντιοξειδωτικών ουσιών και είναι πλούσιο σε βιταμίνες C, A, E, σίδηρο και κάλιο.

Ένα ρόδι καλύπτει το 40% της ποσότητας της βιταμίνης C και το 25% του φυλλικού οξέος που έχει καθημερινά ανάγκη ένας ενήλικας.

Η 'Οικογένεια Χριστοδούλου' πέτυχε τη χυμοποίηση του ροδιού με πρωτοποριακό τρόπο και δημιούργησε 3 νέους χυμούς εξαιρετικής ποιότητας εντελώς φυσικούς, χωρίς συντηρητικά, χωρίς ζάχαρη και χρωστικές, χωρίς προσθήκη νερού και κυρίως από μη συμπυκνωμένο χυμό.

Όλοι οι χυμοί είναι 100% Ελληνικοί από ρόδια προσεκτικά επιλεγμένα από καλλιέργειες της Μακεδονίας και της Θεσσαλίας, πορτοκάλια από τις περιοχές της Αργολίδας, της Ηπείρου και της Λακωνίας, καρότα από την Στερεά Ελλάδα και τη Θεσσαλονίκη και μήλα από την Μακεδονία.

Ένα ακόμα σημαντικό πλεονέκτημα των χυμών της Οικογένειας Χριστοδούλου, είναι το γεγονός ότι έχει δημιουργήσει τις εγκαταστάσεις της στην καρδιά της παραγωγής των φρούτων (στη Μακεδονία και την Πελοπόννησο) και μπορεί να προσφέρει χυμούς στυμμένους μέσα σε 24 ώρες από τη συγκομιδή.

Ότι πιο κοντά στο φρέσκο φρούτο!

Έρευνα που έγινε πρόσφατα για τον 100% χυμό ροδιού 'Οικογένεια Χριστοδούλου' στο Γεωπονικό Παν/μιο Αθηνών σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, έδειξε ότι ο συγκεκριμένος χυμός περιέχει υψηλότερα επίπεδα πολυφαινολών καθώς επίσης έχει και ισχυρότερη αντιοξειδωτική δράση σε σχέση με την κατανάλωση ισόποσου φρέσκου ροδιού.

Η μεγαλύτερη δραστικότητα του χυμού έναντι του φρέσκου φρούτου οφείλεται στην καινοτόμο διαδικασία χυμοποίησης που εφαρμόζεται, αφού επιτρέπει τον εμπλουτισμό του χυμού με ποσότητες βιοδραστικών ουσιών από τη φλούδα του ροδιού.

Αντίθετα, η κατανάλωση του φρέσκου καρπού περιορίζεται στο εσωτερικό του φρούτου. Τα ευρήματα αυτά ενισχύθηκαν με επιπλέον μελέτες αντιοξειδωτικής ικανότητας οι οποίες έδειξαν αντίστοιχα αποτελέσματα.

Οι έρευνες για την αξιολόγηση των ευεργετικών στην υγεία επιδράσεων και της βιοδραστικότητας των χυμών ροδιού «Οικογένεια Χριστοδούλου» θα συνεχιστούν, καλύπτοντας ένα πολύ μεγαλύτερο αριθμό δειγμάτων, γεγονός που θα επιτρέψει την καλύτερη αξιολόγηση των προκαταρτικών αυτών αποτελεσμάτων.

Οι μελέτες αυτές θα ολοκληρωθούν με τη διενέργεια διατροφικών μελετών σε στοχευμένες ομάδες ανθρώπων (αθλητές, ασθενείς με συγκεκριμένες παθήσεις).

Δείτε περισσότερες πληροφορίες στο http://www.chfamily.gr.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Loading ...
Προσθήκη Σχολίου

ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ IATRONET.GR

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας


Εμείς και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε τεχνολογίες, όπως cookies, και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως διευθύνσεις IP και αναγνωριστικά cookies, για να προσαρμόζουμε τις διαφημίσεις και το περιεχόμενο με βάση τα ενδιαφέροντά σας, για να μετρήσουμε την απόδοση των διαφημίσεων και του περιεχομένου και για να αποκτήσουμε εις βάθος γνώση του κοινού που είδε τις διαφημίσεις και το περιεχόμενο. Κάντε κλικ παρακάτω για να συμφωνήσετε με τη χρήση αυτής της τεχνολογίας και την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων για αυτούς τους σκοπούς. Μπορείτε να αλλάξετε γνώμη και να αλλάξετε τις επιλογές της συγκατάθεσής σας ανά πάσα στιγμή επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο.

Πολιτική Cookies
& Προστασία Προσωπικών Δεδομένων