Διατροφή

Πορτοκάλι και αντιοξειδωτικά

Το πορτοκάλι και ο χυμός του, έχουν εδώ και χρόνια ταυτιστεί με τη βιταμίνη C και με τις όποιες ευεργετικές επιδράσεις συνεπάγεται η κατανάλωση αυτής της βιταμίνης.

Τρίτη, 11 Μαρτίου 2008

Ξένος Κωνσταντίνος
Κλινικός Διαιτολόγος MSc

Το πορτοκάλι και ο χυμός του, έχουν εδώ και χρόνια ταυτιστεί με τη βιταμίνη C και με τις όποιες ευεργετικές επιδράσεις συνεπάγεται η κατανάλωση αυτής της βιταμίνης. Παρόλο λοιπόν που ένα μεγάλο ποτήρι χυμός πορτοκαλιού (250 ml) μπορεί να μας δώσει έως και διπλάσια ποσότητα βιταμίνης C από την ημερήσια συνιστώμενη, η εν λόγω ταύτιση αδικεί το πορτοκάλι, μιας και αυτό εμπεριέχει δεκάδες άλλες πολύτιμες ουσίες για τον οργανισμό, που αξίζουν περαιτέρω διερεύνησης.

Ρίχνοντας λοιπόν μια ματιά στα υπόλοιπα διατροφικά στοιχεία του πορτοκαλιού, βλέπουμε πως στο αγαπημένο μας φρούτο, υπάρχουν πάνω από 170 ουσίες με εξέχουσες αντιοξειδωτικές επιδράσεις, προσφέροντας μέγιστη προστασία έναντι της υπέρμετρης παραγωγής των ελευθέρων ριζών, μορίων με ιδιαίτερα βλαπτική επίδραση στο κύτταρο.

Οι ουσίες αυτές ανήκουν σε τρεις μεγάλες κατηγορίες: Τα φλαβονοειδή, τα λιμονοειδή και τα καροτενοειδή.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Loading ...
Προσθήκη Σχολίου

ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ IATRONET.GR

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας


Εμείς και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε τεχνολογίες, όπως cookies, και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως διευθύνσεις IP και αναγνωριστικά cookies, για να προσαρμόζουμε τις διαφημίσεις και το περιεχόμενο με βάση τα ενδιαφέροντά σας, για να μετρήσουμε την απόδοση των διαφημίσεων και του περιεχομένου και για να αποκτήσουμε εις βάθος γνώση του κοινού που είδε τις διαφημίσεις και το περιεχόμενο. Κάντε κλικ παρακάτω για να συμφωνήσετε με τη χρήση αυτής της τεχνολογίας και την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων για αυτούς τους σκοπούς. Μπορείτε να αλλάξετε γνώμη και να αλλάξετε τις επιλογές της συγκατάθεσής σας ανά πάσα στιγμή επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο.

Πολιτική Cookies
& Προστασία Προσωπικών Δεδομένων