Διατροφή

Σούσι με αβοκάντο και αγγούρι

Βράστε το ρύζι σε χαμηλή φωτιά και μόλις απορροφηθεί το νερό, ρίξτε το ξύδι και το αλάτι. Αφήστε στη συνέχεια το ρύζι να κρυώσει.

Τρίτη, 29 Δεκεμβρίου 2009

Δημητρούλης Εμμανουήλ MSc
Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος

Μερίδες Συνταγής: 6

Υλικά

1 ¼ κούπας νερό
1 κούπα ωμό ρύζι για σούσι
3 κουταλιές σούπας ξύδι από ρύζι
λίγο αλάτι
4 φύλλα nori (ξηρό φύκι)
½ αγγούρι καθαρισμένο ψιλοκομμένο
1 αβοκάντο καθαρισμένο κομμένο σε φέτες

Εκτέλεση

Βράστε το ρύζι σε χαμηλή φωτιά και μόλις απορροφηθεί το νερό, ρίξτε το ξύδι και το αλάτι. Αφήστε στη συνέχεια το ρύζι να κρυώσει. Σε κάθε φύλλο από φύκι απλώστε το ρύζι ομοιόμορφα αφήνοντας περιθώριο ενός εκατοστού από τη μία άκρη και στη συνέχεια προσθέστε το αβοκάντο και το αγγούρι.

Τυλίξτε το φύκι πιέζοντας τη γέμιση ώστε να μη χαλάσει το roll σας. Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόψτε το κάθε φύκι σε 6 κομμάτια (προσθέστε σόγια στα roll σας για περισσότερη γεύση).

Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα
(1/6 συνταγής)

Ενέργεια: 171 kcal
Υδατάνθρακες: 28,7 g
Πρωτεΐνη: 3 g
Λίπος: 5 g
Φυτικές Ίνες: 2,2 g


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Loading ...
Προσθήκη Σχολίου

ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ IATRONET.GR

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας


Εμείς και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε τεχνολογίες, όπως cookies, και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως διευθύνσεις IP και αναγνωριστικά cookies, για να προσαρμόζουμε τις διαφημίσεις και το περιεχόμενο με βάση τα ενδιαφέροντά σας, για να μετρήσουμε την απόδοση των διαφημίσεων και του περιεχομένου και για να αποκτήσουμε εις βάθος γνώση του κοινού που είδε τις διαφημίσεις και το περιεχόμενο. Κάντε κλικ παρακάτω για να συμφωνήσετε με τη χρήση αυτής της τεχνολογίας και την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων για αυτούς τους σκοπούς. Μπορείτε να αλλάξετε γνώμη και να αλλάξετε τις επιλογές της συγκατάθεσής σας ανά πάσα στιγμή επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο.

Πολιτική Cookies
& Προστασία Προσωπικών Δεδομένων