Διατροφή

Κολοκύθια γεμιστά

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200ο. Κόβετε κάθε κολοκύθι στη μέση και βγάζετε τους σπόρους. Βράζετε το ρύζι.

Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου 2010

Πέτσιος Δημήτριος Msc
Κλινικός Διαιτολόγος-Διατροφολόγος

Υλικά για 6 μερίδες

6 κολοκύθια
2 φλιτζάνια μαγειρεμένο ρύζι
1 φλιτζάνι αρωματικά (μαϊντανός, άνηθος)
½ φλιτζάνι ψιλοκομμένο κρεμμύδι
1 κύβος ζωμός κότας
½ φλιτζάνι σταφίδες
1/3 φλιτζάνι ανάλατα καβουρδισμένα καρύδια
αλάτι
πιπέρι.

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200ο. Κόβετε κάθε κολοκύθι στη μέση και βγάζετε τους σπόρους. Βράζετε το ρύζι. Ψιλοκόβετε τα υπόλοιπα υλικά. Σ’ ένα μπόλ αναμειγνύετε όλα τα υλικά της γέμισης. Γεμίζετε τα κολοκύθια με το μίγμα.

Τα βάζετε σε ένα μεγάλο ταψί και τα ψήνετε σκεπασμένα με αλουμινόχαρτο, ώσπου να μαλακώσουν. Σερβίρονται ζεστά.

Θρεπτικά συστατικά ανα μερίδα (περίπου 1 κολοκύθι ή 1 ½ -2 φλιτζάνια)

Ενέργεια (Kcal) 234
Πρωτεΐνες (g) 7,3
Υδατάνθρακες (g) 47
Λίπη (g) 4,2
Φυτικές ίνες (g) 6,0
B12 (μg) 0
B6 (mg) 0,4
C (mg) 26
A (RE) 135
E (mg) 0,7
Ca (mg) 190
Fe (mg) 5,0
Mg (mg) 114,6


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Loading ...
Προσθήκη Σχολίου

ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ IATRONET.GR

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας


Εμείς και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε τεχνολογίες, όπως cookies, και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως διευθύνσεις IP και αναγνωριστικά cookies, για να προσαρμόζουμε τις διαφημίσεις και το περιεχόμενο με βάση τα ενδιαφέροντά σας, για να μετρήσουμε την απόδοση των διαφημίσεων και του περιεχομένου και για να αποκτήσουμε εις βάθος γνώση του κοινού που είδε τις διαφημίσεις και το περιεχόμενο. Κάντε κλικ παρακάτω για να συμφωνήσετε με τη χρήση αυτής της τεχνολογίας και την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων για αυτούς τους σκοπούς. Μπορείτε να αλλάξετε γνώμη και να αλλάξετε τις επιλογές της συγκατάθεσής σας ανά πάσα στιγμή επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο.

Πολιτική Cookies
& Προστασία Προσωπικών Δεδομένων