Διατροφή

Κοτόπουλο ψητό με λεμόνι και σκόρδο

Θα χρειαστείτε κοτόπουλο, γλυκοπατάτες, λεμόνια, σκόρδο και τοματίνια.

Τετάρτη, 03 Μαρτίου 2010

Ξένος Κωνσταντίνος
Κλινικός Διαιτολόγος MSc

Υλικά

4 φιλέτα κοτόπουλο
2 γλυκοπατάτες κομμένες σε λεπτές ροδέλες
2 λεμόνια κομμένα στη μέση
1 σκελίδα σκόρδο κομμένη στη μέση
Χοντρό αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Τοματίνια και ρόκα για σερβίρισμα
Λίγο ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180Ο C.

Αλείφετε τα φιλέτα κοτόπουλο με ελαιόλαδο και τα σοτάρετε για λίγα λεπτά σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, μέχρι να αποκτήσουν ένα χρυσαφένιο χρώμα. Σε ένα ταψί στρώνετε ένα αντικολλητικό χαρτί και απλώνετε σε όλη την επιφάνεια τις ροδέλες πατάτας, τα λεμόνια, το σκόρδο και τέλος τα φιλέτα κοτόπουλο.

Πασπαλίζετε με ελαιόλαδο, χοντρό αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ψήνετε περίπου 15-20 λεπτά μέχρι να ψηθούν οι λεπτοκομμένες πατάτες και το κοτόπουλο.

Σερβίρετε σε ατομικά πιάτα με τις ροδέλες πατάτας τη μία πάνω στην άλλη, το φιλέτο κοτόπουλο κομμένο στα δύο και προσθέτετε φρέσκια ρόκα και τοματίνια κομμένα στα τέσσερα.

Χρόνος Προετοιμασίας: 20 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος: 25 λεπτά


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Loading ...
Προσθήκη Σχολίου

ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ IATRONET.GR

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας


Εμείς και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε τεχνολογίες, όπως cookies, και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως διευθύνσεις IP και αναγνωριστικά cookies, για να προσαρμόζουμε τις διαφημίσεις και το περιεχόμενο με βάση τα ενδιαφέροντά σας, για να μετρήσουμε την απόδοση των διαφημίσεων και του περιεχομένου και για να αποκτήσουμε εις βάθος γνώση του κοινού που είδε τις διαφημίσεις και το περιεχόμενο. Κάντε κλικ παρακάτω για να συμφωνήσετε με τη χρήση αυτής της τεχνολογίας και την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων για αυτούς τους σκοπούς. Μπορείτε να αλλάξετε γνώμη και να αλλάξετε τις επιλογές της συγκατάθεσής σας ανά πάσα στιγμή επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο.

Πολιτική Cookies
& Προστασία Προσωπικών Δεδομένων