Διατροφή

Ζεστή σαλάτα με σπαράγγια και ψητό χαλούμι

Για να φτιάξετε το ελαφρύ πέστο μυρωδικών, τοποθετείτε όλα τα υλικά σε ένα πολυμίξερ και χτυπάτε μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Δευτέρα, 12 Απριλίου 2010

Ξένος Κωνσταντίνος
Κλινικός Διαιτολόγος MSc

Άτομα: 4

Υλικά

2 κουταλιές ελαιόλαδο
32 σπαράγγια ελαφριά βρασμένα
8 φέτες (4 ολόκληρες) πιπεριές Φλωρίνης ψητές
400 γρ.

βρασμένα ρεβίθια (45 λεπτά βράσιμο ρεβιθιών)
250 γρ. χαλούμι κομμένο σε φέτες
Ελαφρύ πέστο μυρωδικών
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαϊντανό
½ φλιτζάνι ψιλοκομμένο βασιλικό
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδου
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση

Για να φτιάξετε το ελαφρύ πέστο μυρωδικών, τοποθετείτε όλα τα υλικά σε ένα πολυμίξερ και χτυπάτε μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Ζεσταίνετε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι με 1 κουταλιά ελαιόλαδο και σοτάρετε για 3-4 λεπτά τα σπαράγγια, τα ρεβίθια και τις πιπεριές Φλωρίνης, ανακατεύοντας ελαφρά. Αφαιρείτε τα υλικά απο το τηγάνι. Στο ίδιο τηγάνι ρίχνετε 1 κουταλιά ελαιόλαδο και ψήνετε το χαλούμι για 1-2 λεπτά απο κάθε πλευρά ή μέχρι να αποκτήσει μια χρυσαφένια κρούστα.

Τοποθετείτε τη ζεστή σαλάτα σε ένα μεγάλο πιάτο και ρίχνετε μερικές κουταλιές απο το πέστο μυρωδικών.

Χρόνος Προετοιμασίας: 15-20 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος: 50 λεπτά


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Loading ...
Προσθήκη Σχολίου

ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ IATRONET.GR

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας


Εμείς και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε τεχνολογίες, όπως cookies, και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως διευθύνσεις IP και αναγνωριστικά cookies, για να προσαρμόζουμε τις διαφημίσεις και το περιεχόμενο με βάση τα ενδιαφέροντά σας, για να μετρήσουμε την απόδοση των διαφημίσεων και του περιεχομένου και για να αποκτήσουμε εις βάθος γνώση του κοινού που είδε τις διαφημίσεις και το περιεχόμενο. Κάντε κλικ παρακάτω για να συμφωνήσετε με τη χρήση αυτής της τεχνολογίας και την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων για αυτούς τους σκοπούς. Μπορείτε να αλλάξετε γνώμη και να αλλάξετε τις επιλογές της συγκατάθεσής σας ανά πάσα στιγμή επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο.

Πολιτική Cookies
& Προστασία Προσωπικών Δεδομένων