Διατροφή

Μπιφτέκια σόγιας στον ατμό

Ο χρόνος προετοιμασίας απαιτεί 12 ώρες και η συνταγή είναι έτοιμη σε 40 λεπτά.

Τρίτη, 19 Νοεμβρίου 2013

Της Αγγελικής Ζαφειράκη Διαιτολόγου- Διατροφολόγου.

Υλικά για 4 άτομα

500γρ κιμά σόγιας
2lt νερό ζεστό
1 αυγό
200γρ κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
2 σκελ. σκόρδο ψιλοκομμένο
6 φέτες ψωμί του τοστ χωρίς κόρα μουλιασμένες σε 250ml νερό
1/8 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
5γρ αλάτι
2γρ. λευκό πιπέρι
Χυμός από λεμόνι

Εκτέλεση

Μουλιάζετε για 12 ώρες τον κιμά σόγιας σε ζεστό νερό. Τον σουρώνετε πιέζοντας για να αποβάλει όλα τα υγρά του. Σε μια λεκάνη ανακατεύετε το μουλιασμένο κιμά σόγιας με το κρεμμύδι, το σκόρδο, το αυγό, τις μουλιασμένες φέτες ψωμί (καλά στραγγισμένες), τον μαίντανό και αλατοπιπερώνετε.

Ζυμώνετε και πλάθετε 4 μεγάλα ή 8 μικρά μπιφτέκια. Ψήνετε τα μπιφτέκια σας στον ατμομάγειρα ή σε ένα ταψί σε προθερμασμένο φούρνο τους 100 βαθμούς (έχετε τοποθετήσει ένα ταψί με νερό για υγρασία). Στον ατμομάγειρα χρειάζονται γύρω στα 20 λεπτά και στον φούρνο 35-40 λεπτά. Περιχύνετε τα μπιφτέκια σας με τον χυμό λεμονιού και λίγο νερό και σερβίρετε.

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ: 12 ώρες
ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 20 λεπτά στον ατμομάγειρα ή 35- 40 λεπτά στον φούρνο


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Loading ...
Προσθήκη Σχολίου

ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ IATRONET.GR

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας


Εμείς και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε τεχνολογίες, όπως cookies, και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως διευθύνσεις IP και αναγνωριστικά cookies, για να προσαρμόζουμε τις διαφημίσεις και το περιεχόμενο με βάση τα ενδιαφέροντά σας, για να μετρήσουμε την απόδοση των διαφημίσεων και του περιεχομένου και για να αποκτήσουμε εις βάθος γνώση του κοινού που είδε τις διαφημίσεις και το περιεχόμενο. Κάντε κλικ παρακάτω για να συμφωνήσετε με τη χρήση αυτής της τεχνολογίας και την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων για αυτούς τους σκοπούς. Μπορείτε να αλλάξετε γνώμη και να αλλάξετε τις επιλογές της συγκατάθεσής σας ανά πάσα στιγμή επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο.

Πολιτική Cookies
& Προστασία Προσωπικών Δεδομένων