Διατροφή

Μύδια με πράσινες πιπεριές, ταραμά και ούζο

Η εκμάθηση βασικών κανόνων όταν ψωνίζουμε, είναι πολύ σημαντική για τη σωστή και ποιοτική διατροφή, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για νωπά προϊόντα. Ως αναφορά λοιπόν για τα μύδια, τα κελύφη τους πρέπει να είναι κλειστά και δύσκολα να χωρίζουν ή αν είναι μερικώς ανοιχτά με την ελάχιστη πίεση πάνω στο κέλυφος, πρέπει να κλείνουν μόνα τους ερμητικά.

Πέμπτη, 13 Μαρτίου 2008

Ξένος Κωνσταντίνος
Κλινικός Διαιτολόγος MSc

Υλικά για 4 άτομα

500 γρ. μύδια χωρίς κέλυφος
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
½ ματσάκι φρέσκο κρεμμύδι
4 κουταλιές της σούπας ούζο
½ κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
½ πορτοκαλί πιπεριά ψιλοκομμένη
100 γρ.

ντοματίνια ολόκληρα
50 γρ. κόκκινο ταραμά
50 γρ. άσπρο ταραμά
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
100 ml αρετσίνωτο κρασί
½ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
1/4 κουταλιά του γλυκού μαύρο τριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένω τα μύδια και τα στραγγίζω καλά.
Σε μια κατσαρόλα με λάδι τσιγαρίζω το φρέσκο κρεμμυδάκι, τις πιπεριές και το σκόρδο.
Προσθέτω τα μύδια τσιγαρίζοντας λίγο ακόμα και τα ντοματίνια.
'Ανάβω' με το ούζο και 'σβήνω' με το κρασί.


Ρίχνω μέσα τον άνηθο και σκεπάζω.
Μόλις σχεδόν εξατμιστεί το κρασί, προσθέτω τον ταραμά, σβήνω τη φωτιά και ανακατεύω καλά.

Θερμιδική απόδοση ανά μερίδα : περίπου 360 Kcal

Διατροφικό σχόλιο

Η εκμάθηση βασικών κανόνων όταν ψωνίζουμε, είναι πολύ σημαντική για τη σωστή και ποιοτική διατροφή, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για νωπά προϊόντα. Ως αναφορά λοιπόν για τα μύδια, τα κελύφη τους πρέπει να είναι κλειστά και δύσκολα να χωρίζουν ή αν είναι μερικώς ανοιχτά με την ελάχιστη πίεση πάνω στο κέλυφος, πρέπει να κλείνουν μόνα τους ερμητικά.

Το περιεχόμενο πρέπει να είναι υγρό, καθαρό και άοσμο, ενώ η σάρκα τους υγρή, γερά προσκολλημένη στο κέλυφος και να συστέλλεται με το τσίμπημα καρφίτσας ή με μερικές σταγόνες λεμονιού. Τα μύδια εκτός από νωπά με κέλυφος, πωλούνται επίσης αποκελυφωμένα νωπά και κατεψυγμένα με ένα ή δύο κελύφη ή χωρίς κελύφη.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Loading ...
Προσθήκη Σχολίου

ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ IATRONET.GR

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας


Εμείς και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε τεχνολογίες, όπως cookies, και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως διευθύνσεις IP και αναγνωριστικά cookies, για να προσαρμόζουμε τις διαφημίσεις και το περιεχόμενο με βάση τα ενδιαφέροντά σας, για να μετρήσουμε την απόδοση των διαφημίσεων και του περιεχομένου και για να αποκτήσουμε εις βάθος γνώση του κοινού που είδε τις διαφημίσεις και το περιεχόμενο. Κάντε κλικ παρακάτω για να συμφωνήσετε με τη χρήση αυτής της τεχνολογίας και την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων για αυτούς τους σκοπούς. Μπορείτε να αλλάξετε γνώμη και να αλλάξετε τις επιλογές της συγκατάθεσής σας ανά πάσα στιγμή επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο.

Πολιτική Cookies
& Προστασία Προσωπικών Δεδομένων