Διατροφή

Μελιτζανάκια τουρσί


Παρασκευή, 19 Αυγούστου 2005


Καθαρίζουμε τις μελιτζάνες αφαιρώντας το κοτσάνι τους και τις χαράζουμε κατά μήκος από τη μια πλευρά. Τις βάζουμε να βράσουν σε αλατισμένο νερό, μέχρι σχεδόν να μαλακώσουν (δεν πρέπει να βράσουν πολύ). Εν συνεχεία ζεματάμε το σέλινο.
Κόβουμε τα καρότα σε μικρά κομμάτια καθώς και τις πιπεριές, το μαϊντανό και το σκόρδο και τα αλατίζουμε ελαφρά. Παίρνουμε μία-μία μελιτζάνα, γεμίζουμε το άνοιγμα με το μίγμα από τα ψιλοκομμένα χορταρικά και εν συνεχεία τη δένουμε με ένα κλωνάρι σέλινο.

Τοποθετούμε τις μελιτζάνες σε γυάλινο ή πήλινο βάζο σε σειρές, τις σκεπάζουμε με το ξύδι και τις αφήνουμε 24 ώρες. Κατόπιν, τις στραγγίζουμε από το ξύδι και τις βάζουμε μέσα στο λάδι. Μετά από 10 ημέρες είναι έτοιμες. Μέχρι να καταναλωθούν, τις διατηρούμε μέσα στο λάδι.

Πηγές:
Με την συνεργασία του περιοδικού "Στους ρυθμούς της καρδιάς" του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΑΣ


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Loading ...
Προσθήκη Σχολίου

ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ IATRONET.GR

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας


Εμείς και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε τεχνολογίες, όπως cookies, και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως διευθύνσεις IP και αναγνωριστικά cookies, για να προσαρμόζουμε τις διαφημίσεις και το περιεχόμενο με βάση τα ενδιαφέροντά σας, για να μετρήσουμε την απόδοση των διαφημίσεων και του περιεχομένου και για να αποκτήσουμε εις βάθος γνώση του κοινού που είδε τις διαφημίσεις και το περιεχόμενο. Κάντε κλικ παρακάτω για να συμφωνήσετε με τη χρήση αυτής της τεχνολογίας και την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων για αυτούς τους σκοπούς. Μπορείτε να αλλάξετε γνώμη και να αλλάξετε τις επιλογές της συγκατάθεσής σας ανά πάσα στιγμή επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο.

Πολιτική Cookies
& Προστασία Προσωπικών Δεδομένων