Διατροφή

Σκίζες Μήλου


Δευτέρα, 21 Ιουνίου 2004


Ψήνουμε τις φέτες του ψωμιού στα κάρβουνα. Τις αλείφουμε με ελαιόλαδο και στη συνέχεια με ντοματοζούμι.

Σημ.: Οι σκίζες της Μήλου είναι εξαιρετικός μεζές.


Στην Μήλο το ντοματοζούμι γίνεται με ντόπια ντοματάκια τα οποία είναι άνυδρα. Κόβουμε τα ντοματάκια σε κομμάτια, τα αλατίζουμε και τα αφήνουμε μέσα σε σκεύος μέχρι την άλλη μέρα.

Την άλλη μέρα περνάμε τα ντοματάκια από μύλο και τα σουρώνουμε ώστε να μείνει έναν πολτός. Αλατίζουμε τον πολτό αρκετά ώστε να μπορεί να διατηρηθεί. Τον βάζουμε σε ένα μπωλ και τον τοποθετούμε στον ήλιο. Κάθε τόσο πρέπει να τον ανακατεύουμε μέχρι να εξατμισθούν τα υγρά του και να "ψηθεί". Θα καταλάβουμε ότι το ντοματοζούμι έχει γίνει όταν ο πολτός δεν θα πέφτει από το κουτάλι.

Εκτός από τις σκίζες το χρησιμοποιούμε και στα φαγητά.

Πηγές:
Συνταγή της κ. Ελένης Βελετά


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Loading ...
Προσθήκη Σχολίου

ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ IATRONET.GR

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας


Εμείς και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε τεχνολογίες, όπως cookies, και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως διευθύνσεις IP και αναγνωριστικά cookies, για να προσαρμόζουμε τις διαφημίσεις και το περιεχόμενο με βάση τα ενδιαφέροντά σας, για να μετρήσουμε την απόδοση των διαφημίσεων και του περιεχομένου και για να αποκτήσουμε εις βάθος γνώση του κοινού που είδε τις διαφημίσεις και το περιεχόμενο. Κάντε κλικ παρακάτω για να συμφωνήσετε με τη χρήση αυτής της τεχνολογίας και την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων για αυτούς τους σκοπούς. Μπορείτε να αλλάξετε γνώμη και να αλλάξετε τις επιλογές της συγκατάθεσής σας ανά πάσα στιγμή επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο.

Πολιτική Cookies
& Προστασία Προσωπικών Δεδομένων