Διατροφή

Φρέσκια σάλτσα Pesto


Παρασκευή, 19 Αυγούστου 2005


Βάζετε το κουκουνάρι, το σκόρδο, τα φύλλα βασιλικού και δύο κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο σε γουδί και τα κοπανίζετε μέχρι να γίνουν πολτός.

Προσθέτετε την παρμεζάνα και το υπόλοιπο λάδι ανακατεύοντας συνέχεια, για να δέσουν. Εναλλακτικά, χτυπάτε τα υλικά στο μπλέντερ.

Γαρνίρετε αμέσως ή μπορείτε να φυλάξτε τη σάλτσα στο ψυγείο, σε κλειστό βαζάκι έως και 2 εβδομάδες.


Για ποικιλία, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αμύγδαλα αντί για κουκουνάρι.

Για να φτιάξετε σαλάτα pesto με κόλιανδρο, δεν βάζετε παρμεζάνα, και αντί για βασιλικό χρησιμοποιείτε φύλλα κολιάνδρου.

Για μια πιο πικάντικη γεύση, προσθέτετε μισό περίπου κουταλάκι του γλυκού φρέσκια ψιλοκομμένη κόκκινη καυτερή πιπεριά.

Δοκιμάστε να προσθέσετε δύο κουταλιές της σούπας τοματοπολτό για να δώσετε μια πιο συναρπαστική νότα στη σάλτσα σας.

Φτιάξτε τη δική σας φρέσκια σάλτσα pesto με έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, κουκουναριού, παρμεζάνα και άφθονο φρέσκο βασιλικό και χρησιμοποιήστε την στα μακαρόνια, σε σάλτσες για σαλάτες ή στον πουρέ και σε πολλές άλλες συνταγές.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Loading ...
Προσθήκη Σχολίου

ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ IATRONET.GR

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας


Εμείς και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε τεχνολογίες, όπως cookies, και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως διευθύνσεις IP και αναγνωριστικά cookies, για να προσαρμόζουμε τις διαφημίσεις και το περιεχόμενο με βάση τα ενδιαφέροντά σας, για να μετρήσουμε την απόδοση των διαφημίσεων και του περιεχομένου και για να αποκτήσουμε εις βάθος γνώση του κοινού που είδε τις διαφημίσεις και το περιεχόμενο. Κάντε κλικ παρακάτω για να συμφωνήσετε με τη χρήση αυτής της τεχνολογίας και την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων για αυτούς τους σκοπούς. Μπορείτε να αλλάξετε γνώμη και να αλλάξετε τις επιλογές της συγκατάθεσής σας ανά πάσα στιγμή επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο.

Πολιτική Cookies
& Προστασία Προσωπικών Δεδομένων