- 1 κιλό μπακαλιάρο
- 4-5 πατάτες κομμένες
- 4-5 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
- 4 μεγάλες ντομάτες ψιλοκομμένες ή 1 κουτί ντοματάκια
- μερικές ελιές κομμένες
- ½ ελαιόλαδο
- 1 φλυτζάνι νερό
- 1 φλυτζάνι άσπρο κρασί
- αλάτι - πιπέρι
- μαϊντανός (ψιλοκομ.)
Ξαρμυρίζουμε τον μπακαλιάρο καλά, βάζοντάς τον σε νερό ένα 24ωρο. Αλλάζουμε το νερό δύο φορές.
Σε ταψί αντικολλητικό στρώνουμε τις κομμένες πατάτες και πάνω τοποθετούμε τον μπακαλιάρο κομμένο σε μερίδες. Προσθέτουμε τις ντομάτες, το σκόρδο, το νερό, το κρασί, το ελαιόλαδο, λίγο αλάτι και πιπέρι.
Το ψήνουμε στο φούρνο για 1 ώρα στους 175ο. Πριν το σερβίρουμε το πασπαλίζουμε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και σκορπίζουμε επάνω τις κομμένες ελιές.
{{dname}} - {{date}}
{{body}}
Απάντηση Spam
{{#subcomments}} {{/subcomments}}