Διατροφή

Μαγειρίτσα

Παραδοσιακά, μετά την Ανάσταση, η ελληνική οικογένεια 'φιλοξενεί' στο τραπέζι της τη μαγειρίτσα. Πώς παρασκευάζεται;

Παρασκευή, 19 Αυγούστου 2005

Υλικά

Για το αυγολέμονο

Προετοιμασία

Πλένουμε καλά τα έντερα και γυρίζουμε το μέσα έξω με τη βοήθεια ενός μικρού ξύλου (σαν μεγάλο καλαμάκι από σουβλάκι).

Τα βάζουμε στο ξίδι για λίγα λεπτά και τα στραγγίζουμε. Βάζουμε λίγο νερό στο τηγάνι και τα ρίχνουμε μέσα να αχνιστούν. Αχνίζουμε και τη συκωταριά.

Σε ένα σανιδάκι ψιλοκόβουμε τα εντεράκια και τη συκωταριά και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα, όπου το νερό είναι ήδη ζεστό. Το αφήνουμε να βράσει για 20 λεπτά.

Ρίχνουμε το ρύζι και το αφήνουμε άλλα 20 λεπτά.

Σε ένα τηγανάκι ζεσταίνουμε το βούτυρο και σωτάρουμε τα κρεμμυδάκια. Τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα και τον άνηθο μαζί. Αφήνουμε να βράσουν 2-3 λεπτά.

Σε βαθύ σκεύος χτυπάμε πολύ καλά τα αυγά και ρίχνουμε λίγο- λίγο τον χυμό του λεμονιού. Στη συνέχεια ρίχνουμε λίγο- λίγο ζωμό από τη σούπα. Όταν ρίξουμε 5-6 κουτάλες, με μεγάλη προσοχή ρίχνουμε το αυγολέμονο στη σούπα ανακατεύοντας συνεχώς για να μην κόψει.

Η μαγειρίτσα είναι έτοιμη. Σερβίρεται ζεστή.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Loading ...
Προσθήκη Σχολίου

ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ IATRONET.GR

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας


Εμείς και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε τεχνολογίες, όπως cookies, και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως διευθύνσεις IP και αναγνωριστικά cookies, για να προσαρμόζουμε τις διαφημίσεις και το περιεχόμενο με βάση τα ενδιαφέροντά σας, για να μετρήσουμε την απόδοση των διαφημίσεων και του περιεχομένου και για να αποκτήσουμε εις βάθος γνώση του κοινού που είδε τις διαφημίσεις και το περιεχόμενο. Κάντε κλικ παρακάτω για να συμφωνήσετε με τη χρήση αυτής της τεχνολογίας και την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων για αυτούς τους σκοπούς. Μπορείτε να αλλάξετε γνώμη και να αλλάξετε τις επιλογές της συγκατάθεσής σας ανά πάσα στιγμή επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο.

Πολιτική Cookies
& Προστασία Προσωπικών Δεδομένων