Διατροφή

Μπιφτέκια από φακές

Βράστε τις φακές με το νερό για περίπου 30 λεπτά και στη συνέχεια σουρώστε τις για αρκετή ώρα μέχρι να είναι τελείως στεγνές. Σε ένα μπολ αναμείξτε τις φακές, το γάλα, τη βρώμη, τα ασπράδια, τα καρύδια και το κρεμμύδι.

Πέμπτη, 12 Ιουνίου 2008

Δημητρούλης Εμμανουήλ MSc
Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος

Μερίδες Συνταγής: 8

Συστατικά

1 κούπα ωμές φακές
2½ κούπες νερό
¼ κούπας γάλα 1,5%
1 κούπα βρώμη
½ ψιλοκομμένο κρεμμύδι
3 ασπράδια αυγού
½ κούπα ψιλοκομμένα κρεμμύδια
2/3 κούπας τρίμματα ψωμιού σικάλεως
2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι και τριμμένο πιπέρι

Οδηγίες

Βράστε τις φακές με το νερό για περίπου 30 λεπτά και στη συνέχεια σουρώστε τις για αρκετή ώρα μέχρι να είναι τελείως στεγνές. Σε ένα μπολ αναμείξτε τις φακές, το γάλα, τη βρώμη, τα ασπράδια, τα καρύδια και το κρεμμύδι. Ψύξτε το μείγμα.

Πλάστε το μείγμα και πασαλείψτε τα μπιφτέκια με τα τρίμματα ψωμιού. Ψαναπλάστε τα μπιφτέκια ώστε να γίνουν ομοιογενή. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 οC και ψήστε τα μπιφτέκια για 7-8 λεπτά από κάθε πλευρά.

Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα

Μερίδα: 1/8 συνταγής
Θερμίδες: 290 kcal
Πρωτεΐνη: 12 γρ.
Υδατάνθρακες: 38 γρ.
Λίπος: 10 γρ.
Φυτικές Ίνες: 7,5 γρ.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Loading ...
Προσθήκη Σχολίου

ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ IATRONET.GR

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας


Εμείς και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε τεχνολογίες, όπως cookies, και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως διευθύνσεις IP και αναγνωριστικά cookies, για να προσαρμόζουμε τις διαφημίσεις και το περιεχόμενο με βάση τα ενδιαφέροντά σας, για να μετρήσουμε την απόδοση των διαφημίσεων και του περιεχομένου και για να αποκτήσουμε εις βάθος γνώση του κοινού που είδε τις διαφημίσεις και το περιεχόμενο. Κάντε κλικ παρακάτω για να συμφωνήσετε με τη χρήση αυτής της τεχνολογίας και την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων για αυτούς τους σκοπούς. Μπορείτε να αλλάξετε γνώμη και να αλλάξετε τις επιλογές της συγκατάθεσής σας ανά πάσα στιγμή επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο.

Πολιτική Cookies
& Προστασία Προσωπικών Δεδομένων